BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Järnlundsvägen 6, 3 tr

  • 3 rum och kök
  • 69 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
Detta är en insynsskyddad gaveltrea för er som ställer höga krav på ert boende. Här bor ni högst upp i huset med allt från exklusiv och minimalistisk renovering till bevarade detaljer i original. En mycket väldisponerad bostad med praktisk och genomtänkt förvaring. Loggia i söderläge som suddar ut gränsen mellan ute och innemiljö. Väl utvalt material och -färgval som bidrar till lägenhetens charm.

Rumsbeskrivning
Väl inne i bostaden möts du av en ljus och rymlig hall med gott om plats för avhängning i direkt anslutning till entrén. I hallen finns dessutom ett flertal originalgarderober med överskåp som erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter. Säkerhetsdörr är installerad. Lättmöblerat vardagsrum med slipat och bevarat originalgolv. Här finns gott om plats för extra matgrupp, soffa, tv-möbel och övrig möblering så som fåtölj. Här möts ni bland annat av generös takhöjd och naturligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Från rummet nås rymlig och insynsskyddad loggia i högt och fritt söderläge mot innergård. Utöver detta erbjuds två rymliga sovrum varav ena har plats för dubbelsäng. Modernt och minimalistiskt kök med gråa köksluckor, retrodetaljer, svarta knoppar, rostfria detaljer och exklusiva samt trendiga naturmaterial. Mycket praktiska förvaringsmöjligheter och väl tilltagna arbetsytor. Här finns två fönster i olika väderstreck som ger ett härligt ljus till morgonkaffet. Maskinellt utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, kallskafferi, induktionshäll med tillhörande ugn och fläkt. Praktiskt och rostfri bänkskiva med uppvik från Stala som dessutom har integrerad diskho.. och varför inte bryta av köket med ytterligare en bänkskiva i sten från Herrljunga Terazzo. Köket har naturlig matplats för sällskap om ca 4-5 personer. Hårdvaxoljat och massivt korkgolv från Eslövs korkfakrik och ljusa väggar. Fräscht, stambytt och helkaklat badrum. Utrustat med tvättmaskin, badkar, förvaring och wc.

- Loggia i söderläge
- Generös takhöjd
- Gaveltrea
- Insynsskyddad
- Högst upp i huset
- Minimalistiskt kök med exklusiva och trendiga naturmaterial
- Parkettgolv i hall och sovrum
- Renoverad med bevarat original
- Förening med låg belåning
- Attraktivt område och adress

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 449. Föreningen Brf Kallsjön i Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 184 kr (Värme, vatten, kabel-tv och internet ingår). Andel i föreningen är 1.6281 %.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav El 175 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaderna endast är en uppskattning och kan komma att förändras beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Föreningen
Brf Kallsjön bildades 2006 och är en trevlig förening belägen i naturnära Årstaberg. Föreningen innehar fastigheten Kallsjön 1 i Stockholms kommun och består av 64 lägenheter varav 10 hyresrätter samt 9 lokalet på adresserna Järnlundsvägen 2-20. Föreningen innehar marken med tomträtt (fastigheten Kallsjön i Årsta). Omförhandling av tomträtten sker 2021-03-31. Fastighetens adress är Järnlundsvägen 2-20 i Årsta.

Föreningen har ett bra kassaflöde och ett överskott av likvida medel. Enligt budget kommer 1,5 milj amorteras under år 2020. Låg belåning per kvm om 5812 kr per kvm.

Senast genomförda renoveringar
2019 - Renovering utemiljö
2018 - Stamspolning
2016 - Renovering av tidigare hyresrätt inför försäljning.
2014-2015 - Renovering av de horisontella avloppsstammarna, vilket finansierades med föreningens egna medel.
2013-14 - Underhållsplan
2011 - Föreningslokal färdigställdes på Järnlundsvägen 12B, centrala sopanläggningar installerades, trapphusmålning och bygge av tvättstuga
2010 - Trapphusbelysning, rörelsedektorer i skyddsrum, nya portar, nya garageportar, elinstallation i garage, uthyrningslokaler totalrenoverades, i ordningställande av grillplats, byggnation av staket och häck.
2009 - Spolning av stuprör, hängrännpr, passersystem, nya källardörrar, nya lås, skyddsrum renoverades till skyddsrum, grönområden och trädgård och galler till källare.

Kommande avgiftsförändringar
Senaste avgiftsförändringen som föreningen gjorde var en sänkning med 7% år 2014.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har tvättstuga, föreningslokal/övernattningslägenhet och innergård med grillmöjligheter. Extra förråd finns att hyra. Kötid kan förekomma.

Förråd
Till lägeneheten hör två källarförråd.

Parkering
Föreningen har 8 parkeringsplatser.

Tv och internet
Brf Kallsjön i Årsta har sedan 2009 ett gruppavtal med Comhem, som levererar bredband, kabel-TV och IP-telefoni till samtliga lägenheter inom föreningen.

Följande ingår i grundpaketet:
Bredband 50
Digital-TV Medium 8 favoriter (9 kanaler + 8 valfria)
Abonnemangsavgift för IP-telefoni

Ägande
Delat ägande godkänns av föreningen. Minsta andel är 10%. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1163 kr debiters av köpare.

Pantsättningsavgift
465 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.