BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Sandalmakarbacken 7, vån 2

  • 3 rum och kök (2 rum och kök enligt föreningens register)
  • 65 kvm
  • Såld
  • 7185
  • 1530
  • 3075
Värdera din bostad

Beskrivning

På Sandalmakarbacken 7, en trappa upp i huset, väntar detta välplanerade och smakfulla hem. Tidigare ägare har låtit bygga om bostaden till en mini-trea. Här bor du näst högst upp i huset med ljusinsläpp från två håll. Vidare väntar ett vardagsrum, en balkong med ett ostört läges och två sovrum. Badrummet är stambytt.
De stora fönsterpartierna i kombination med det fria läget gör hemmet riktigt trivsamt.

Omtyckt BRF med en trädgård som är alldeles underbar under sommarhalvåret, här finns bl.a sittplatser, grill, fina planteringar och cykelhus som smälter in fint med naturen. 

Solberga är ett populärt område. Som boende här har man närhet till det mesta. Fina Solbergaskogen finns på andra sidan gatan och ytterligare en bit bort finns populära parkleken Kristallen samt ett nyanlagt utegym. En ny stor lekpark finns precis bredvid föreningens tomtgräns som blev klar sommaren 2019. En nybyggd skateboardpark finns också i närheten. 

Omtyckta förskolor- och skolor finns i området, flera förskolor finns t.ex inom 200m avstånd. Engelska skolan finns intill nya Älvsjöstaden och Kämpetorpsskolan håller på att byggas ut. 

På kort gångavstånd finns Älvsjö Torg som har ett stort serviceutbud, butiker, restauranger, gym, mataffär och bra allmänna kommunikationer i form av pendeltåg och bussar. Lite längre bort finns anrika och vackra Långbro Park som är en populär plats för picknickar varma sommardagar. I parken finns också populära Långbro Värdshus för brunch eller middag.  

Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas, bland annat längs Folkparksvägen. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm

Hall
Välplanerad hall med plats för hatthylla, skoskåp och förslagsvis en byrå. 

Kök
Hemtrevligt kök med gråa profilerade köksluckor och maskinell utrustning i rostfritt utförande, förutom kyl/frys som är vit. Intill fönstret finns plats för ett matbord för 4-6 personer. 

Vardagsrum 
Riktigt trevligt sällskapsrum med stort fönsterparti och utsikt över tallarna utanför. Här finns plats för en soffa och TV-möbel. Tidigare ägare delade av vardagsrummet för att skapa ett andra sovrum, för den som föredrar större vardagsrum går planlösningen att återställa. På golvet i vardagsrummet ligger en fin originalparkett.

Balkong 
Underbar balkong i söderläge med utsikt över trädtoppar. Här finns plats för en utemöbel och en massa blommor. Här finns också en infravärmare som förlänger sommaren på både vår- och höstkanten.

Sovrum
I anslutning till vardagsrummet finns det sovrum som kommit till de senaste åren. Ljust och trevligt rum med utsikt över grönskan utanför. Nuvarande ägare nyttjar rummet som ett hemmakontor. En fin detalj är den glasade skjutdörren mellan sovrummet och vardagsrummet.

Badrum 
Stambytt badrum med öppningsbart fönster. Här finns handfat med kommod, badrumsskåp, tvättmaskin, arbetsbänk, badkar med valbar takdusch i blandaren och vägghängd WC samt handdukstork.

Sovrum 
Rofyllt och stort sovrum utan någon insyn. Plats finns för en dubbelsäng, nattduksbord och läsfåtölj. I anslutning till sovrummet nås en rymlig klädkammare.

Övrigt 
I lägenheten finns också ett Fibaro home-system där bl a lampor i sovrummet kan enkelt tändas eller släckas från soffan. Det går också att följa elförbrukning, att se när dörrar har öppnats och stängts samt att larma ytterdörren och tv-skåpet i sovrummet.