BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Kvarngränd 9

  • 3 rum och kök
  • 86 kvm
  • 4.695.000 kr Accepterat pris.
  • 8312
  • 621
  • 6497
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris. Först till kvarn. Varmt välkommen till denna mycket fina och välplanerade 3a, som ligger belägen i ett fantastiskt läge i populära Kvarnholmen. Bostaden erbjuder allt från exklusiva materialval, en öppen och social planlösning, två stora sovrum med bra förvaring och en stor balkong i härligt solläge. Med den genomgående planlösningen och de stora fönsterpartierna som bostaden har gör att bostaden badar i ljus. Detta är en bostad ni inte får missa!

När man kommer in till bostaden välkomnas man av den trevliga hallen med ljust klinkergolv som erbjuder goda avhängningsytor och förvaring i form av inbyggda garderober. Vidare in i bostaden når man vardagsrummet som ligger i öppen planlösning mot köket. Detta är den perfekta samlingsplatsen för större sällskap. Här har man goda ytor för större soffgrupp, matbord för större sällskap, tv möbler och mycket mer. Köket från Vedum är välplanerat och fullt maskinellt utrustat med rostfri kyl och frys, induktionshäll/ugn, inbyggd micro samt diskmaskin. Vitvaror från Siemens. Mycket god förvaring och arbetsutrymmen.

Från köket når man lägenhetens balkong som är mycket rymlig. Här får man enkelt plats med loungegrupp, stor gasolgrill och gröna växter. Balkongen ligger belägen i bästa söderläge med härliga soltimmar.

Bostaden har även ett lite större masterbedroom med bra förvaring i form av inbyggda garderober samt ett lite mindre sovrum som nås från vardagsrummet.  Båda sovrummen rymmer dubbelsäng och annat möblemang.

Bostadens badrum är stort och fräscht och är fullt maskinellt utrustat med wc, badkar, handfat med förvaring, spegel, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

 

- Optimal 3a med stora och öppna rum .

- Exklusiva materialval.

- Stor balkong belägen i söderläge.

- Öppen och social planlösning.

- Förening med övernattningslägenhet, fest-/konferenslokal och takterrass.

- Bra förening med god ekonomi.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 11103. Föreningen Brf Nya Kvarnen 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.695.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 4 348 kr (Värme, Kallvatten ingår. Obligatorisk kostnad om 220 kr tv och bredband. ingår ej). Andel i föreningen är 0.01806 %.

Driftskostnad

Totalt 675 kr/mån (8 100 kr/år) varav el 289 kr/mån, försäkring 386 kr/mån. Driftskostnaderna kan variera från säljare till säljare efter förbrukning.

Byggnadsår
2013-2014

Uppvärmning
Fjärrvärme

Kommande renoveringar
Föreningen har inte beslutat om någon större kommande renovering.

Föreningen
Brf Nya Kvarnen 1 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2013 och upplåter 57 bostadslägenheter och två lokaler (café/kontor). Föreningen äger marken.

Föreningen är delaktig i 6 st gemensamhetsanläggningar som omfattar garage med tekniska anläggningar samt väg, gångstråk och anordning för omhändertagande av dagvatten, vatten- och spillvattenledning. 

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns två takterrasser med Nackas kanske bästa utsikt över Stockholms inlopp och staden. Här finns också garage, föreningslokal/övernattningslägenhet (lokalen kostar f.n 300 kr/natt att hyra), två cykelrum samt barnvagns/rullstolsförråd.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till Telia Triple Play för kabel-tv, bredband & IP-telefoni. Separat obligatorisk kostnad om 220 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.

Bilplats
Föreningen upplåter 49 garageplatser och 5 MC-plaster. Garageplats uthyres för 1000 kr/mån. MC-plats uthyres för 350 kr/mån.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har i dagsläget inte beslutat om någon avgiftsförändring.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Varmvatten
Varmvatten betalas separat efter förbrukning.

Överlåtelseavgift
1 183 kronor. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
473 kronor och betalas av köparen.

Övrigt
För mer info se föreningens hemsida: www.nyakvarnen1.se/

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. 

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan). För mer info: ebbabraheskolan.se

Bageriets egna närcentrum är fortfarande under utveckling men här finns redan nu en stor COOP butik, apotek, bageri, kemtvätt, frisör och pizzeria. Längre ner på gatan hittar du även ett gym (Puls och träning) samt flera restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som bara ligger 1,5 km bort, för ytterligare utbud och service.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com