BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Dalvägen 10

  • 4 rum och kök
  • 63 kvm
  • Såld
  • 1924
  • 281
  • 10044
Värdera din bostad

Beskrivning

Unik möjlighet att förvärva ett sommaridylliskt fritidshus som ligger sagolikt vackert mellan ängar, sjöar och åkrar under en timmes bilresa från Stockholm. Här bor man med stor tomt i trivsamt hus i fantastisk natur- och kulturmiljö. Perfekt beläget med kort promenad till sjön Klemmingen där man även har sin båtplats. Stor gräsmatta nedanför huset med fruktträd och flertalet uteplatser att kunna njuta av dygnets alla soltimmar på. Perfekt för den odlingsintresserade med möjlighet till odling. Charmigt fritidshus med braskamin, och tre sovrum, fristående förråd samt garage/verkstad som man kan göra om till sovrum för den som önskar. Detta är ett mycket omtyckt område med god gemenskap och allmänna badplatser. I närområdet finns sörmlandsleden med 100 mil av vandringsleder och Skottvångs grufva. Vintertid bjuder Klemmingen och Marvikarna in till längdskida- eller långfärdsskridskoåkning. Här finns förutom den vackra närmiljön närheten till Mariefred stadskärna med Gripsholms slott, Gripsholms värdshus, en museijärnväg till Taxinge slott. Returresan från Taxinge till Mariefred tas med fördel från ångbåten med samma namn. Till vackra Strängnäs och trevliga Gnesta är det också bara en kort bilfärd. Under en timmes bilfärd från Stockholm har man möjlighet att ha sitt fritidshus. 

 


På den lättskötta och blomstrande tomten finns förutom flertalet uteplatser, vattenfall, äppleträd och fantastiska blommor, även både garage samt förråd. Dessa utrymmen går att göra om till exempelvis gästhus om man så önskar. Ett bevarat utedass finns också vilket bidrar till extra mycket charm. Tomten sträcker sig upp över berget och in till skogen. 

Huset
Stort och lättmöblerat vardagsrum intill öppna spisen som har en halvt öppen planlösning intill matplatsen. Gott om möjlighet till både stor soffgrupp samt stort matbord för flertalet personer. Ett praktiskt arbetskök invid matplatsen med fönster i. Det finns 3 rymliga sovrum som alla har egen dörr och fönster. Välkomnade hall som leder in till husets kaklade badrum med dusch. Via hallen når man till vänster en skrubb/förråd. 
Ett välplanerat och mycket trevligt hus med direkt anslutning till både altanen och verandan som man når via balkongdörren. Altanen och verandan blir som ett extra rum sommartid och blir som en förlängning av huset. De stora fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp och rymd.