BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Finnboda

Finnboda Varvsväg 10D, 6tr

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
  • 4.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna väldisponerade 3:a belägen på våning 6 med ett fantastiskt läge, helt utan insyn i Finnboda. Lägenheten erbjuder allt från ljusa och öppna rum, öppen planlösning, stor inglasad balkong och en magisk utsikt över vattnet. Är ni ute efter något lite extra är denna bostad perfekt för er.

Utöver den fantastiska utsikten så ligger bostaden även i ett perfekt läge med direkt närhet till vatten, natur och kommunikationer in till city. I Finnboda finns även allt precis runt hörnet, matbutik, restauranger, gym, caféer samt pendelbåten till Nybrokajen.

När man kommer in till bostaden välkomnas man av den mycket trevliga hallen som har goda förvaringsmöjligheter. Vidare in i bostaden kommer man till det öppna och ljusa vardagsrummet som ligger i öppen planlösning mot köket. Detta är den perfekta samlingsplatsen för större sällskap. Utöver rymliga sällskapsytor så har man även en fantastisk utsikt över Stockholms inlopp, området och Djurgården. Vardagsrummet rymmer allt från större soffgrupp, tv möbler samt matsalsmöblemang. Från vardagsrummet når man den härliga inglasade balkongen. På balkongen ryms både sittgrupp och gröna växter.

Köket är mycket smakfullt med vita skåpsluckor, stänkskydd i vitt kakel och bänkskiva laminat. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, spis/ugn, inbyggd mikro samt diskmaskin. Köket har goda arbetsytor och mycket förvaring. Bostaden har två rymliga sovrum varav ett master bedroom med magiskt utsikt över inloppet. Här finns även en inredd garderobsvägg med skjutdörrar. Även de andra sovrummen är också väl tilltaget med plats för säng, skrivbord och förvaring.

Stort fräscht badrum med klinker i grått och kakel i vitt. Här finns toalett, dusch med duschväggar i glas, handfat med förvaring, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och överskåp i vitt för ytterligare förvaring. 

 

- Lägenhet med magisk utsikt över Stockholms inlopp och Djurgården.

- Stor inglasad balkong med klinker och vattenutsikt.

- Generösa sällskapsutrymmen och öppen planlösning.

- Genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

- En bostad med stora fönster och helt utan insyn.

- Direkt närhet till matbutiker, caféer, restauranger och kommunikationer in till City. Pendelbåt in till Nybrokajen går i jämna mellanrum.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 00461. Föreningen Brf Saltsjö Vy.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 993 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår. Obligatoriskt tillägg om 99 kr för bredband. ingår ej). Andel i föreningen är 0.7754 %.

Driftskostnad

Totalt 414 kr/mån (4 964 kr/år) varav el 238 kr/mån, försäkring 176 kr/mån. Driftskostnaderna kan variera från säljare till säljare efter förbrukning.

Byggnadsår
2013/14

Uppvärmning
Lägenheterna är uppvärmda via ett centralt luftvärmesystem och kopplat till fjärrvärme. Köksfläkterna i lägenheterna är kopplade till detta luftvärmesystem vilket innebär att fläkten inte kan bytas till annan variant.

Föreningen
Föreningen äger fastigheten Nacka Sicklaön 37:71 på Finnboda Varvsväg 10 A-D. Huset består av 130 bostadslägenheter fördelade på storlekarna 2,5:or, 3:or och 4:or. Inflyttningen startade hösten 2014. Bostadsrättsföreningen ligger vackert belägen i Finnboda Hamn vid Stockholms inlopp mitt över Djurgården.

Kommande renoveringar
Föreningen har nyligen utfört renovering av alla trappuppgångar/entréer. 

Kommande avgiftsförändringar
Det finns inga planer på några avgiftsförändringar i dagsläget.

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till ComHem. I avgiften ingår kabel-TV (basutbud), samt 50 Mbits/s internetuppkoppling till varje lägenhet. Önskar man att uppgradera kan detta göras till en separat kostnad för bostadsrättshavaren.

Gemensamhetsutrymmen
- En lokal för föreningsverksamhet och övernattningslägenhet (350 kr/natt). Lokalen kan hyras för fest/kalas (max 35 personer) eller för övernattning (det finns fyra bäddar). I lokalen finns kök, kyl, spis och diskmaskin samt porslin att låna. I stora allrummet finns bäddsoffor och matgrupp samt ett badrum med dusch ute i hallen. För att boka lokalen använder man sin kodbricka för egen inloggning på den digitala infotavlan som finns på plan 0 i varje entré/port.
- Gemensam terrass för samkväm eller avkoppling med bord, stolar och grill i C-uppgången.
- Innergård med planteringar och konstnärliga utsmyckningar.
- Lekplats med gungor och sandlåda.
- Fyra rymlig cykelförråd, ett barnvagnsrum, två soprum för hushållssopor och kompost samt ett teknikrum. Övrigt avfall lämnas vid återvinningsstationen vid Kvarnholmsvägen 50 eller vid Nacka kommuns återvinningscentraler.

Till varje lägenhet tillhör ett vindsförråd.

Parkering
Föreningen har ett eget garage under huset med hiss ner från varje port/uppgång. Det finns 79 garageplatser och dessa kostar 927 kr/månad. Till dessa är det för närvarande kö. Det finns också garageplatser för MC, dessa kostar 463 kr/månad. Parkeringsplats med handikapptillstånd finns utomhus under tak mellan port B och C. Kontakta garageansvarig i styrelsen vid behov av plats.

Boendeparkering finns i mån av plats längs Finnboda Varvsväg till en kostnad om 600 kr/mån.

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 183 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
473 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
www.saltsjovy.se/

Områdesbeskrivning

Välkommen till Finnboda. Här finns både nybebyggelse, varvsbebyggelse och grönområden. Strandpromenaden och med några minuters bilväg når du Sickla Köpkvarter och Nacka Forum! Grundskola och förskola finns i området och flertal lekplatser. Båtklubb med möjlighet till båtplats i närheten. I Finnboda Hamn breder den nya bebyggelsen ut sig som en egen liten värld. I området kan man passa på att stanna vid populära Fogia, där det finns café, och här finns även populära restaurangen Docklands. Ett par hundra meter från bostaden finns ICA Nära Finnboda som har öppet 8-22, samt gymmet Puls & Träning som är öppet 5-23 alla dagar. Precis intill bostaden finns under sommartid härliga badplatser och bara några minuter ifrån bostaden finns kända badplatser som Sickla strandbad och Hellasgården för att nämna några.

Här är det nära till allt såsom Sickla köpkvarter och Forum Nackas breda affärs- och serviceutbud nås med några minuters bilfärd samt närcentrumet Kvarnholmen Bageriet. Unikt läge vid Stockholms inlopp mitt emot Djurgården med direkt närhet till vattnet. Här har du spektakulär havsutsikt över Saltsjön, inloppet och Kungliga Djurgården.

Gångavstånd in till pulsen på Södermalm och med en kort bussresa med 402:an är du i Slussen på cirka 7 minuter eller så tar du 53:an via Slussen och Centralen vidare till Roslagstull. Du kan även ta sjövägen vars trivsamma pendelbåtar angör Finnboda på sin rutt mellan Lidingö och Nybroplan. Sjövägens pendelbåtar accepterar SL-kort ombord. Även cyklar kan tas med på båten. 

I Finnboda Hamn är det alltid nära till naturen; i Nackareservatet väntar stigarna och motionsspåren på att utforskas. Den som vill stressa av kan gå ned till hamnen och blicka ut mot Valdermarsudde och samtidigt passa på att stanna till vid populära Fogia där det även finns ett mysigt caffé. För den båtintresserade finns båtklubb och möjlighet till båtplats.