BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Åsögatan 167A, 3 tr

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • Såld
  • 14143
  • 2224
  • 3471
Värdera din bostad

Beskrivning

I ett vackert Jugendhus finner vi denna ljusa och luftiga sekelskiftestvåa med en stor balkong i sydvästläge mot lugn innergård. Bostaden har flertalet bevarade attribut från byggåret 1909. Brädgolven är framtagna och originaldetaljer såsom höga golvsocklar, stuckaturer, spegeldörrar och speglade fönster- och dörrnischer har bibehållits. Det förra sekelskiftet gör sig även påmint genom den generösa takhöjden om hela 3 meter och de höga fönsterpartierna vilket skapar en skapar en ljus och luftig atmosfär. Skicket är det allra bästa och bostaden är stilrent och varsamt renoverad där man bevarat och förstärkt dess sekelskiftescharm. Här får man verkligen en välplanerad lägenhet med god balans mellan de sociala ytorna och de lite mer privata rummen. Ett boende att trivas i året runt i stabil förening.

Vackert Jugendhus – Bå 1909
Huset är ett vackert Jugendhus uppfört 1909 efter ritningar av arkitekt Hjalmar Eriksson. Byggnaden består av ett gathus samt två gårdsflyglar där fasaden är putsad medan grunden och sockeln är i natursten.

Vardagsrum – Representativt
Härligt vardagsrum som karakteriseras av takhöjden och burspråket med dess stora och höga fönsterparti. Vardagsrummet har god kontakt mot köket vilket skapar stora sociala ytor och bjuder in till umgänge. Här får man får enkelt plats med såväl soffgrupp, matsalsbord som övrigt passande möblemang utan att den luftiga känslan går förlorad. Rummets stuckatur och höga golvsocklar ger en elegant inramning.

Stor balkong – Soligt sydvästläge
På den stora balkongen finns gott om plats och här kan man inreda sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av härlig eftermiddags- och kvällssol.

Sovrum – Rogivande
Mycket fint sovrum som vetter mot föreningens lugna och trevliga innergård. I sovrummet finns gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Utmärkta förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare samt en rymlig garderobsvägg. Från vardagsrummet når man även via helglasade pardörrar lägenhetens stora balkong.

Kök – Platsbyggt och väldisponerat
Fint platsbyggt kök som går i linje med lägenheten sekelskifteskaraktär. Här har man tagit vara på bostadens generösa takhöjd genom att installera dubbla rader överskåp. Köket har även gott om bänkytor och även ett rymligt skafferi som sväljer det mesta av hushållets specerier. Köksutrustningen består av integrerad kyl/frys, spishäll samt integrerad diskmaskin.

Stilrent badrum
Fint renoverat badrum (2010) med spotlightsbelysning, helkaklade väggar i vitt och grått klinkers med golvvärme. Badrumsutrustningen består av dusch med takdusch, duschväggar i klarglas, vägghängd toalett, badrumsskåp samt handfat med kommod. I badrummet finns plats för tvättmaskin och det är förberett med vatten, avlopp och el.

Hall
Välkomnande hall där man direkt möts av lägenhetens charm och vackra trägolv som löper vidare in i lägenheten. Hallen är vackert inredd med platsbyggda garderober i tidstrogen stil. Här har man även i direkt anslutning till entrén låtit bygga en bänk med underliggande skåp och hatthylla ovan. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra vindsförråd.