BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Johanneshov / Blåsut

Sofielundsplan 55, 3tr

  • 2 rum och kök (möjlig 3a)
  • 60 kvm
  • Såld

Beskrivning

Varmt välkomna till denna ljusa och rymliga 2a med stor potential och en optimal och genomgående planlösning. Högt upp på tredje våningen med bästa läget i fastigheten får ni en stor balkong i insynsskyddat sydvästläge och 3-glas fönster i tre väderstreck med ett fantastiskt burspråk. Härlig grönska omgärdar lägenheten med ett vackert japanskt körsbärsträd. Hela lägenheten är väl omhändertagen där moderna bekvämligheter kombinerats med tidstypiska detaljer. Passar både singeln och paret som söker något med plats att växa i och goda chanser att skapa ert drömboende.

Här finns stora ytor för umgänge och gemenskap och möjlighet att göra en än mer öppen planlösning alternativt enkelt skapa ett till sovrum (se alternativ planlösning). Hallen är välkomnande med mycket smart förvaringslösning med platsbyggd originalgarderob med överskåp. Härifrån nås även samtliga rum. 

Vardagsrummet är luftigt och rymligt med generösa ytor och vackert fönsterparti i båge. Här ryms stor soffgrupp, även matgrupp om man önskar och tv-möbler, skrivbord och bokhylla. Rummet är lättmöblerat med flera möjligheter. Utgång till balkong i sydväst med knappt någon insyn och en fantastisk utsikt mot Tele2 Arena och Globen. 

Fullstort sovrum som med lätthet inrymmer en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob Stort fönsterparti mot den grönskande gården utanför och helt utan insyn. Välbevarat originalkök med orignalbeslag, vita skåpsluckor och gott om arbetsyta samt förvaringsmöjligheter i djupa skåp i fullhöjd. Här finns även skafferi och städskåp. Trevlig matplats invid burspråket med plats för 4-6 personer och med vy över takåsarna, grönskande omgivningar och Globen. Badrummet är fräscht, stambytt sen tidigare och utrustat med takdusch, tvättmaskin och praktiskt vädringsfönster.

Här bor du i trevliga kvarter med byggnader uppförda främst kring 1940- och 50-talet och Globen samt Tele2-arena som granne. I Globen city finns ett stort utbud av butiker, restauranger, mataffär, banker, gym, servicebutiker samt idrotts- och konsertevenemang. Runt omkring finns flera gröna parker och många jogging- och cykelvägar. Promenadavstånd till Gullmarsplan med flertal restauranger, shopping och matbutik samt både bussar, tvärbana och tunnelbana.

Området präglas av lättillgänglighet, med närhet till innerstaden, utmärkta kommunikationer och Slakthusområdet som är en ny spännande och växande mötesplats för mat och restauranger. Stabil förening med bra ekonomi och nyrenoverad fastighet där alla stora renoveringar är utförda. Endast 100 m från Blåsut tunnelbanestation. Till Södermalm cyklar du på ungefär 10 minuter. Känner du för att varva ner och smita undan från stadslivet för en stund finns underbara Nackareservatet, med bland annat Söderbysjön och Årstaviken, att tillgå. 

Välkommen till ett boende nära city men i lugnare omgivningar - varmt välkommen på visning!

- Välplanerad och ljus genomgående rymlig 2a med stor potential (möjlig 3a) högt upp med härligt gavelläge!
- Stora fönsterpartier (3-glas fönster) och fint burspråk som skänker ett fantastiskt ljusinsläpp
- Insynsfri utsikt åt tre håll över grönskande omgivningar, Tele2 samt Globen
- Balkong i högt och fritt läge (S/V) vilket innebär sol från lunch och hela eftermiddagen och kvällen
- Till lägenheten hör 2 st källarförråd, ett mindre matkällarförråd samt ett större ca 3-4 kvm
- Stabil förening och nyrenoverad fastighet i väldigt bra skick med alla stora renoveringar nyligen utförda
- Kort promenadavstånd till Tele2/Slakthusområdet/Globen-området med service, restauranger och nöjen
- 100 meter till tunnelbanan grön linje (Blåsut) vilket tar 5 min in till Södermalm