BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Sandalmakarbacken 5

  • 3 rum och kök
  • 88 kvm
  • Såld
  • 13444
  • 1498
  • 4667
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden, området och föreningen
På Sandalmakarbacken 5, i populära Brf Sandalmakarbacken, väntar detta välplanerade hem med äldre ytskikt och kök men som med lite omsorg kan omvandlas till en riktig drömbostad. Badrummet och gästtoaletten är stambytt 2011 och totalrenoverades samtidigt. I Brf Sandalmakarbacken finns ett antal hyresrätter kvar och det här är en av dem som det nu blivit dags att upplåta. Upplåtelsen kommer resultera i ett tillskott till föreningens redan goda ekonomi. 

Här bor du en trappa upp i huset med ljusinsläpp från två håll. Vidare väntar ett stort vardagsrum, en balkong och två insynsskyddade sovrum. Badrummet är stambytt och går i en ljus färgskala. De stora fönsterpartierna i kombination med det fria läget gör hemmet riktigt trivsamt. 

Föreningen har en omtalad trädgård som är alldeles underbar under sommarhalvåret, här finns också flera grillplatser. 
Föreningens fastigheter är ritade av arkitekten Lars Bryde som uppmärksammats av många för sin skicklighet som bostadsplanlösare.

Solberga är ett populärt område. Som boende här har man närhet till det mesta. Fina Solbergaskogen finns på andra sidan gatan och ytterligare en bit bort finns populära parkleken Kristallen samt ett nyanlagt utegym. En ny stor lekpark, Apelsinen, har byggts precis bredvid föreningens tomtgräns. En nybyggd skateboardpark finns också i närheten. 

Omtyckta förskolor- och skolor finns i området, flera förskolor finns t.ex inom 200m avstånd. Engelska skolan finns intill nya Älvsjöstaden och Kämpetorpsskolan håller på att byggas ut. 

På kort gångavstånd finns Älvsjö Torg som har ett stort serviceutbud, butiker, restauranger, gym, mataffär och bra allmänna kommunikationer i form av pendeltåg och bussar. Lite längre bort finns anrika och vackra Långbro Park som är en populär plats för picknickar varma sommardagar. I parken finns också populära Långbro Värdshus för brunch eller middag. 

Generellt om lägenheten

Vardagsrum
Det som utmärker det här hemmet är den trevliga planlösningen. Vardagsrummet har plats för en större soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor. Rummet har ett ostört läge. Från det stora fönsterpartiet har du utsikt över omgivningen som snart bjuder på härlig grönska.

Balkong
Balkongen blir till ett extrarum under sommarhalvåret, här kan du möblera med en utemöbel och växter.

Sovrum 1
Ett rofyllt rum utan någon insyn. Från det stora fönstret har du utsikt över träd som är i full grönska. Här finns plats för säng och nattduksbord. Längs ena väggen finns garderober. En trevlig detalj är fönstret med utsikt över balkongen.  

Kök
Här finns verkligen möjlighet att utforma köket efter egen smak. Köket är idag praktiskt utformat längs två sidor.
Den maskinella utrustningen består av kyl/frys och spis. Intill fönsterpartiet ryms ett matbord för 4-6 personer. 

Badrum 
Badrummet är stambytt och totalrenoverat år 2011 och går i en smakfull färgskala. Badrummet är utrustat med handfat, badrumsskåp, vägghängd WC, dusch och handdukstork. Här finns också ett fönster som ger ljus och möjliggör vädring.

Sovrum 2
Bostadens andra sovrum har också ett ostört läge utan någon direkt  insyn. Här kan du möblera med en säng, nattduksbord och förslagsvis en bokhylla. 

Gästtoalett
I anslutning till hallen finns en praktisk gästtoalett med handfat och vägghängd WC, även gästtoaletten är stambytt och totalrenoverad år 2011.

Hall
Första delen av hallen fungerar som ett kapprum med plats för hatthylla och ytterkläder. Lite längre in i hallen finns gott om möblerbar yta, här kan du förslagsvis inreda ett hemmakontor. Garderober finns längs ena väggen.