BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Harpsundsvägen 82C

  • 3 rum och kök
  • 69 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till något utöver det vanliga! Denna trea är en bra lägenhet för två vuxna, med eller utan barn. Fastigheten uppfördes 2013 och marken är friköpt. Lägenheten är öppen och fint avdelad med tydliga sfärer för olika funktioner. Köket är stilrent och helt befriat från onödiga detaljer. När du diskat undan alla fat och kastruller, är livet snabbt tillbaka på plus. Ett bord för 4-5 personer gör sig bra till vardags, men om du vill kan långbord dukas upp i vardagsrummet när det är fest. Välj alltså soffa med måttfullhet. Fönstren i vardagsrummet sitter precis på rätt ställe och går långt ner mot golvet, så att även små barn kan titta ut. Balkongdörren är helglasad och ger en fin solgata genom lägenheten. Balkongen är lätt att möblera med både skönt soffhäng och växter. Badrummet är ganska stort och det är ju aldrig fel. Vattenpistoler, badankor och spottande grodor - det finns plats för allt som är mer eller mindre nödvändigt i ett badrum. Efter hårtvätt och nagelklipp är förhoppningsvis favoritpyjamasen nytvättad. Bara godnattsagan kvar. Vardagslyx med egen tvättpelare! Om du är den typen som samlar på dig saker av en diffus anledning kan de tänkas vara bra att ha mycket förvaringsmöjligheter, vilket du har här.

Barnvänligt område som passar perfekt för såväl den lilla som den stora familjen eller paret som planerar att låta familjen växa. I centrum finns det flera trevliga närbutiker såsom Ica, Coop, Lindex, Kicks, Jysk, bibliotek, 2 olika gym, badhus, blomsteraffär, 2 st apotek, kafé, pizzeria, restauranger, sushi m.m. Därtill finns den stora parkleken Bandängen en kort promenad bort som är en mötesplats för människor i alla åldrar. Under sommaren kan du grilla där med goda vänner på gräsmattan eller bada med barnen i den fina plaskdammen med renat och klorerat vatten. Vintertid kan du roa dig med både skridsko- och pulkaåkning samt svänga runt på slängkälken och under våren är det stora samtalsämnet om djuren i parken ska få ungar eller inte. Djurhållningen i parken består av getter, får, grisar, kaniner och höns. Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära.

Högdalen är ett utav de snabbast växande områdena i Stockholm, nya bostäder byggs upp och en av Europas största skateparker finns i området. Kommunikationerna är mycket goda i form av både buss och tunnelbana, till T-Centralen tar det cirka 19 minuter med tunnelbana. Inte långt borta finns sjön Magelungen som inbjuder till härliga bad på sommaren.

Varmt välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 32:1103/09981. Föreningen Brf Högdalstorget 2.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 801 kr (Värme, kallvatten och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen ingår. Det tillkommer obligatorisk kostnad för gemensamt upphandlad TV/internet/Telefoni 234kr/mån samt för varmvatten och el som debiteras efter förbrukning ingår ej). Andel i föreningen är 1.20361 %.

Driftskostnad

Totalt 557 kr/mån (6 684 kr/år) varav El 250 kr/mån, Vatten/Avlopp 60 kr/mån, Försäkring 247 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Brf Högdalstorget 2 registrerades 2010 och innehar fastigheten med äganderätt. Föreningen disponerar över 3 flerbostadshus på adresserna Harpsundsvägen 82-86 med totalt 82 bostadsrättslägenheter. Fastigheten utvecklades av Granen Fastighetsutveckling AB, och stod klar för första inflyttning 2013-10-30. Storleksfördelningen på lägenheterna är följande: 

1 rok - 21 st
3 rok - 33 st
4 rok - 17 st
5 rok - 11 st

Byggnadsår
2013

Uppvärmning
Värmeförsörjning av fastigheten sker genom fjärrvärme.

Ventilation
FTX-system med från- och tilluft med värmeväxling.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är planerade i dagsläget. 

Gemensamhetsutrymmen
Två sopnedkast längs med Harpsundsvägen, två cykelrum i garaget. Odlingslådor finns att nyttja på gården.

Tv och internet
Obligatoriskt tillägg för internet 10/10mbit/sek, tv- basutbud, bredbandstelefoni (Telia, 234kr/mån). Går att beställa tilläggstjänster.

Varmvatten och el
Individuell el och varmvattendebitering.

Bilplats
Finns 61 st garageplatser, varav 7 st är handikappanpassade. Alla platser är uthyrda i dagsläget, dock ingen kö kontrollerat 21/8-2018.

Kommande avgiftsförändringar
Inget planerat i dagsläget.

Överlåtelseavgift
1137,50 kr

Pantsättningsavgift
455 kr

Pantsättning
Bostaden är pantsatt, lånen löses på tillträdesdagen.

Övrigt
- Föreningen har årligen vår- och höststädning.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Högdalen

Tidstypiskt 50 tals område med mestadels trevåningshus och punkthus. Radhus tillkom senare del av decenniet. På senare år har även nyare produktion brett ut sig i Högdalen, och pågående just nu är ett helt nytt område med 450 st bostadsrätter under uppbyggnad. Området gränsar mot Örbys villor i väst. Mellan Högdalen och Bandhagen ligger en stor härlig parklek, Bandängen med lantgård i stadsmiljö, för de mindre barnen. För det äldre finns Högdalens skatepark som är en så kallad "skatevärld", som ligger ett stenkast nedanför Högdalens Centrum.

 

Service
Stort utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, systembolag, banker etc.

 

Kommunikationer
Till och från Högdalen är kommunikationerna goda. Härifrån är det den gröna linjen som tar dig till city på ca 15 min. Högdalen centrum är även en knutpunkt för flera busslinjer. Du kan t ex ta buss 167 till Älvsjö station och Farsta centrum. Buss 172 går till Skarpnäck och Huddinge station. Buss 165 går till Farsta och Liljeholmen. Även nattbussarna 190 och 195 stannar i Högdalen.