BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Lundagatan 36D

  • 1 rum och kök
  • 25 kvm
  • Såld
  • 21909
  • 5814
  • 8191
Värdera din bostad

Beskrivning

Här har du en unik möjlighet att få bo i en fantastisk funkislägenhet belägen i ett fritt läge och med en underbar balkong om 5 kvm, med härlig vy över Stockholm och med glimt av Riddarfjärden. Från såväl bostaden som balkongen har man fin utsikt över Stockholm stad, med kända landmärken som Rådhuset, Stadshuset, Norra Tornen och Hötorgsskraporna i blickfånget. Bevarade tidstypiska detaljer från byggåret som vackra trägolv, fönsterbänkar i natursten och spegeldörrar ger hemmet liv och karaktär. Generösa fönsterytor skapar en ljus och luftig miljö. Ett boende att trivas i året runt.

Historia om kvarteret En funkisdröm
Kvarteret Marmorn byggdes mellan 1930 och 1942. Arkitekt var HSB:s legendariske chefsarkitekt Sven Wallander. Många av Marmorns lägenheter har en av de planlösningar som Sven Wallander presenterade vid Stockholmsutställningen 1930, den händelse som brukar räknas som genombrottet för funktionalismen.
 

Generellt om lägenheten

Vardagsrum - Utgång till balkong
Vackert vardagsrum med en härlig atmosfär som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna och den fina vyn över Stockholm. Från vardagsrummet når man även via helglasade pardörrar lägenhetens stora balkong som vetter ut mot lummig parkmiljö. Rummet har god möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats för soffgrupp, säng och övrigt passande möblemang.För förvaring finns en klädkammare diskret placerad i rummet.

5 kvm balkong – Njut av både soluppgång och solnedgång
På den stora balkongen kan man inreda sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. Här kan man njuta av solen från soluppgång till åttatiden och från middagstid till sen kväll. Balkongen är mycket väl tilltagen och rymmer såväl sittgrupp som grill. För den som har gröna fingrar finns även möjlighet att odla egna tomater, kryddor och jordgubbar. Här bjuds man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av sommaren. 

Kök – Väldisponerat
Stilrent kök med kyl/frys, spishäll samt inbyggd ugn. Vitt klassiskt kakel ovan bänkytor i massiv ek och delvis ekbeklädda väggar skapar en hemtrevlig känsla. Matplatsen är fint placerad i direkt anslutning till köket och vardagsrummet.

Hall - Välkomnande
Hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man möts direkt av dess charm och fina trägolv som löper vidare in i lägenheten.
 

Badrum – Klädvård
Välplanerat badrum med dusch med takdusch, toalett, handfat, badrumsskåp, handdukstork. I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra källarförråd.