BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Björknäs - Saltsjö-Boo

Hjortängsvägen 26D

  • 7 rum och kök
  • 247 kvm
  • Såld
  • 13749
  • 1712
  • 13247
Värdera din bostad

Beskrivning

Pampig och unika trävilla från 1932, i perfekt läge nära till förskola och skola, fem minuter till en sjö med strand, brygga och utegym. Snabba färd kommunikationer till Slussen, shopping och god mat närmast till hands i Nacka Forum och Sickla Köpkvarter.

Bostaden är både representativ och vacker med sina väl tilltagna ytor, högt i tak, murad eldstad och inbjudande veranda. Här välkomnar ljusa luftiga rum med spröjsade fönster, vackra trägolv, infällda spotlights och utarbetade snickerier. En bred trappa leder upp till övervåningen där det finns tre stora sovrum och ett fjärde loftrum. Lägg där till ett rymligt spa-badrum med både stor bastu, dubbla duschar, badkar och dubbla handfat. Flera balkonger och en veranda som gör att man alltid har en plats i solen - eller i skuggan om man så föredrar.

I husets suterrängplan finns en helt separat uthyrningslägenhet med egen ingång om 65 kvm med eget kök, tvättstuga och badrum. En möjlighet för ägaren till denna fastighet att hyra ut källarvåningen och finansiera hela husets kostnad på den intäkten.

Fastigheten är mycket väl omhändertagen och i ett fantastiskt skick, fasaden är nymålad och taket omlagt. Även insidan är genomgripande renoverad under senare år med kvalité och stil som ledord. Bergvärme ger låga driftskostnader och fiber finns inkopplad.

Trädgården som hör till huset är väldisponerad och genomarbetad för att kunna njuta av blomning från tidig vår till sen höst. Här finns bland annat snödroppar, tulpanlökar, narcisser, vita klätterrosor, kaprifoler, prästkragar, stäppsalvia, stora rabarber och vinbärsbuskar. För den odlingsintresserade åtta dubbla pallkragar. Tomten är precis lagom stor för umgänge på flera olika uteplatser, lek under tak eller bar himmel.

Med parhusen som är grannar delas en stor gräsmatta (samfälld mark) där det finns två äppelträd som ger god skörd och en stor studsmatta som är gemensam. Barn och vuxna samlas ofta på denna plats för picknick och lek.

Via en stig når barnen Björknässkolan på under en minut. Här går barnen i klass f-9 i det vackra  rustika skolhuset och de moderna intilliggande tegelhusen. Bredvid skolan finns en stor idrottsanläggning Björknäs IP och två ishallar som erbjuder fri åkning.

Björknäs är ett omtyckt och uppskattat område att bo i med natursköna omgivningar. Den populära villaidyllen ligger endast 15-20 minuter från city med täta bussförbindelser. Området präglas av lummiga, lugna och barnvänliga villakvarter där natur och hav är starkt närvarande. Inom kort gångavstånd finns förutom skolan även flera badsjöar, lekparker, fina gång- och cykelvägar, samt härligt motionsspår och litet centrum med apotek, ICA och post - det är nära till allt!