BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tallkrogen

Hammerstavägen 114

  • 6 rum och kök
  • 99 kvm
  • 8.250.000 kr / Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en gata med mycket spring i benen! Här finns det plats för nya berättelser, skrubbsår, fotboll och säkert ett och annat hyss. Även gårdsfester, grillkvällar och barnkalas om man vill? Med skogen en kort promenad bort ger Hammerstavägen gott om utrymme för dig, familjen och livet att växa helt fritt. Barndomsminnen växer fram och i området finns det flera förskolor och skolor. Sannolikheten att grannbarnen blir klasskompisar framöver är nog ganska stor.

Huset på Hammerstavägen 114 är dröm-praktiskt för barnfamiljen! Hur menar du då, tänker ni säkert? Jo, huset har en totalyta på ca 156 kvm och många stora renoveringar är redan gjorda. Här finns också allt du behöver; entréplanet har nämligen tre sovrum, wc, vardagsrum med öppen spis och ett stort kök med matplats. Men även källarplan är inrett med sovrum, vardagsrum, walk-in-closet, tvättstuga, badrum med både dusch och badkar samt bastu. Snygg detalj!

Väl inne öppnar sig huset i volymer som du knappast anade från gatan. Stora fönster i flera väderstreck, plus en glasad dörr ut mot altanen. Ett socialt kök både för kärnfamiljen själv, men i synnerhet i stora sällskap. Det är här man hänger antingen man hjälper till eller inte. Här har ni ett kök där riset aldrig klibbar på golvet, pastan aldrig kokar över och prinskorvarna aldrig skinnspricker. Nåja, hoppas kan man alltid! Invid fönstret blir den naturliga platsen att ställa matbordet på. Fundera både länge och väl på vilket du ska välja, för här kan du välja både runt och fyrkantigt. En kräftskiva med 20 kompisar är nog inga problem. Bara att duka upp in mot vardagsrummet. Om du har bord och stolar för det?
Innanför kök och matplats har du vardagsrummet, där troligen husets största skärm kan ta plats. Fördelen är att du inte behöver stanna filmen för att gå ut i köket och fylla på chipsskålen en tredje gång. Den öppna spisen står bra till för att värma hela den öppna volymen här. Antingen du sitter i soffan eller sitter till bords så har du elden som ständig rumskompis när du vill. Från vardagsrummet går du rätt ut till altanen där du sitter ostört frukost, lunch och middag, med solen som lutar sig in från alla håll. 

Ta trappen ner och du kommer inse att du än så länge bara sett halva huset. Ljust och fräscht, här också förstås! Till höger om trappen finns alltså tvättstugan, som är ännu ett underverk för en stor familj. Rummen här nere erbjuder möjligheter i mängder. Här finns gott om plats för gäster eller tonåringar. Eller kanske blir det ett hemmakontor i ett rum? Eller en ateljé?


Huset ligger nära gatan, och du anar knappt att trädgården är så stor som den är när du parkerar på gatan och det är på baksidan det händer kan man säga. Här finns en stor platt gräsmatta och en hel del mindre träd och buskar, som på ett lyckat sätt bäddar in trädgården i fin grönska. Häcken gör att du kommer få svårt att få ögonkontakt med grannen. Väl insynsskyddat alltså. Även väl inhägnat för hundar och barn. Det är som gjort för bollspel och kubbmatcher.

Varmt välkommen på visning!