BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Björngårdsgatan 16

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • Såld
  • 3789
Värdera din bostad

Beskrivning

TILLTRÄDE ÅRSSKIFTET 2020/2021.

Varmt välkomna till en vacker sekelskifteslägenhet anno 1905 belägen i en pampig fastighet ett stenkast från Mariatorget. Här finner ni en solig balkong med grönskande körsbärsträd hängandes vid balkongen. Vackra originaldetaljer så som plankgolv, högt i tak och spegeldörrar. Fantastisk rymd i lägenheten och härligt ljusinsläpp.

I denna unika lägenhet finner ni en social planlösning med ett stort och luftigt kök med köksö som är sammanlänkat med vardagsrummet. Vardagsrummet är ljust och kan enkelt möbleras med soffa, soffbord samt tv-bänk. Köket är väldigt socialt med plats för stort middagsbord och gott om förvaring samt arbetsyta. Via dubbeldörr nås den idylliska balkongen med knappt någon insyn tack vare de vackra träden på innergården, solen når balkongen mellan ca kl 9-16 sommartid. Ni kan både njuta av morgonkaffet samt äta sen lunch och njuta av solen under eftermiddagen. Köket har all maskinell utrustning så som kyl med frysfack, spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Via hallen med inbyggd bokhylla samt plats för garderob når du ett underbart sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Vackert fönster utan någon insyn tack vare de grönskande träden på innergården samt en stor klädkammare som sväljer kläder för alla årstider. Entrén har goda avhägningsmöjligheter för ytterkläder. Badrummet är helkaklat med viktoriansk inspirerat klinker. Här finns dusch, handfat, golvvärme, wc, tvättmaskin, kommod och spegelskåp.

Detta är sammantaget en sekelskiftesdröm som passar både singeln och paret i ett av Södermalm mest eftertraktade kvarter.

Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen på bottenvåningen.

- Sekelskiftesdetaljer så som plankgolv, högt i tak och spegeldörrar
- Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrummet
- Solig balkong mot grönskande innergård
- Gott om förvaring
- Förening med god ekonomi
- Stenkast från Mariatorget
- Ett förråd i källaren samt ett förråd på vinden tillhör denna lägenhet