BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Södermannagatan 60, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 36 kvm
  • Såld
  • 10120
  • 5202
  • 4469
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en svårslagen tvåa med balkong! Två trappor upp i huset finner ni en perfekt planerad tvåa i en mycket välskött och näst intill skuldfri förening. Här möts du av moderna inslag så som HTH kök och Morristapeter, i kombination med bevarade detaljer från byggåret 1927. Hela lägenheten vetter mot innergården vilket gör bostaden till en lugn och harmonisk plats utan direkt insyn eller ljud trots det centrala läget. Balkongen ligger i väst och ger dig sol från lunch till eftermiddag.

Ni välkomnas in genom en mindre hall med kök i direkt anslutning. Köket är från HTH och är välplanerat med bra arbetsytor samt förvaringsmöjligheter. Vinkyl, integrerad spishäll med fläkt, ugn samt integrerad kyl och frys. Bänkskiva i trä och ovan vitt kakel. Från köket nås vardagsrummet som även det har fönster ut mot gården och erbjuder plats för soffgrupp med en naturlig tv hörna samt matbord. Från vardagsrummet nås bostadens rymliga balkong med västläge. Från vardagsrummet nås sovrummet med plats för dubbelsäng. Här finns en klädkammare intill fönstret, mörk fiskbensparkett och tapet från Morris på väggarna.

Badrummet kan vara det finaste i lägenheten. Rymligt och mycket modernt badrum med vägghängd WC, handfat med spegelskåp och dusch med glasväggar. Spanskt kakel på väggarna samt handmålat italienskt kakel på golvet. Kranarna i dusch och handfat är från Tapwell.

För förvaring finns det en stor inbyggd klädkammare med ingång från vardagsrummet samt ett stort vindsförråd om ca 6 kvm.

Brf Eken är en välskött förening som äger marken och har många renoveringar bakom sig. Föreningen har god ekonomi och är nästintill skuldfri. Föreningen har en trivsam innergård med sittplatser.

På Södermannagatan har du nära till stora grönområden och promenadstråk runt Sofia kyrka, Vitabergsparken och Hammarby kanal. En kort promenad bort når du Skanstull och Ringens köpcentrum och även Eriksdalsbadet som under sommaren har utomhusbad. Flertalet badplatser finns även längst Årstaviken.  Ett par minuter från porten når du SoFo och dess otroliga utbud av restauranger, caféer, barer och butiker. Känner du någon gång för att lämna Södermalm ligger tunnelbana Medborgarplatsen samt Skanstull endast en kort promenad bort och Mariatorget nås på ca 15 minuter promenad. Flertalet busslinjer och pendeltåg nås i närområdet.

Varmt välkommen på visning!

- Perfekt planerad tvåa med balkong mot gården
- Mycket välskött förening med mysig innergård
- Låga avgifter där TV och bredband ingår
- Optimalt läge i SoFo