BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Tantogatan 41, 7 tr

  • 4.5 rum och kök
  • 113.5 kvm
  • Såld
  • 14470
  • 1296
  • 5158
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa o trevliga lägenhet som precis har blivit stambytt. Här har man ett bekvämt boende nära naturen men ändå inne i stan. Buss 55 stannar på Tantogatan precis utanför huset. Lägenheten når man via två hissar varav den ena är en stor varuhiss. Det finns två stora moderna tvättstugor på BV, så det är aldrig problem att få tider. De bokas på nätet eller på en elektronisk tavla. I källaren i samma port finns en stor bastu som bokas lika enkelt som tvättstugan. I källaren finns även garage, cykelrum och tillhörande lägenhetsförråd om ca 3,7m2 med stålgaller. På varje våningsplan finns sopnedkast så här behöver man inte gå långt för att slänga soppåsen. I huset finns även grovsoprum och snickarbod. Föreningen har dessutom två grovtvättstugor, tre övernattningslägenheter, gym, festlokal samt en roddbåt om man är sugen på att ro runt i Årstaviken. Fastigheten fick nya ljudisolerande fönster när nya Årstabron byggdes 2005.

Stambytet innebar att man helrenoverade gästtoaletten och badrummet, som även fick värmegolv. I köket installerades nya rör samt blandare och i hallen en ny elcentral med jordfelsbrytare och automatsäkringar.

Snabbt internet ingår i hyran via Stockholm stadsnät 1000/1000 Mbit + Com Hem 50/10 Mbit.

Hall
Via en säkerhetsdörr välkomnas du till denna härliga bostad av en generös hall, perfekt att landa matkassar, placera lortiga barnskor och välkomna gäster i. Dessutom finns plats för hallmöbel. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man får direkt en känsla av att bostaden skänker lugn och trivsel. Omgivande väggar är tapetserade och på golvet ligger laminat. Det finns bra plats för klädavhängning direkt innanför entrén. I anslutning till hallen en klädkammare.  

Passage till sovrum 1 med inredd klädkammare och separat gästtoalett. 

Sovrum 1
Vid hallen ligger bostadens första sovrum, lite avskilt från övriga, perfekt som gästrum eller tonårsrum. Laminatgolv, tapetserade väggar och utsikt mot Tantolunden. Plats för större sängmöbel och ytterligare möblemang. Precis utanför sovrummet finns en gästtoalett och en rymlig klädkammare med tillhörande garderob.

Gästtoalett
Helrenoverad med vitkaklade väggar, sandfärgat klinkergolv, ny wc, handfat och element.

Arbetskök
Praktiskt arbetskök med ljusa och rymliga köksskåp, inklusive ett rymligt städskåp, bevarade i tidstypisk 60-tals anda. Utrustningen består av Bosch spis med häll och varmluftsugn, kolfilterfläkt, Cylinda diskmaskin, samt Electrolux kyl/frys + kyl/sval med överskåp. Brunt kakel ovanför diskbänken samt korkmatta på golvet.

Vardagsrum/matsal
Vardagsrummet, i ett med matsalsdelen, blir en naturlig förlängning av sällskapsytorna. Rummet är 12 meter långt! Ljusinsläpp från två väderstreck ger extra rymd. Vita tapetserade väggar och ekparkett i original med utgång till balkong i syd med bästa solläge och sjöutsikt. Matsalsdelen har plats för stort bord, dörr till kök och tidstypiskt glasparti mellan hall och vardagsrum.

Badrum
I passagen mellan sovrum 2 och 3 finns ett rymligt och helt nyrenoverat badrum. Vitkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med tillhörande golvvärme. Det finns vägghängd wc, handfat, badrumsskåp med belysning, badkar med hand- och takdusch FM Mattsson, handdukstork och dimbara spotlights i taket. Förberett för tvättmaskin (el).

Sovrum 2
Rymligt och rogivande med fönster ut mot Tantolunden. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng, arbetsplats och övrigt passande möblemang. För förvaring finns tre garderober med tillhörande överskåp. Målade väggar samt heltäckningsmatta.

Sovrum 3
Närmast balkongen – ett sovrum med härlig utsikt från bred fönstervägg ut mot grönskande gård och Årstavikens vatten. Det största sovrummet med linneskåp och 2 stora garderober med överskåp. Tapetserade väggar och linoleumgolv.

Fantastiskt hem för kommande familj. Ett hem på första parkett, med utsikt över grönskande idyll. En blick mot den vackra järnvägsbron där man kan få syn på både snabbtåg och tuffande ånglok. Njut av årstidernas färger, vackra promenadstråk eller varför inte ett dopp från bryggan vid Årstaviken?