BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Götgatan 130, nb

  • 4 rum och kök
  • 96 kvm
  • 6.700.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till denna optimlalt planerade 4:an med stor uteplats i en barnvänlig förening mitt på Södermalm. Lägenheten är belägen mot den lugna innergården som är fantastisk och är anpassad för barn men också för dig som vill umgås och grilla. Lägenheten är belägen i ett av husen på gården som är helt trafikostört.

Lägenheten är smart disponerad med en välkomnande hall med gott om avhägningsmöjligheter samt en stor klädkammare/förråd i anslutning till hallen. Via hallen når du lägenhetens alla rum. Stort kök med gott om plats för större middagsbord för hela familjen. Goda förvarings möjligheter samt gott om arbetsyta. Här finns all maskinellutrustning så som kyl/frys, spis, ugn och diskmaskin. Via Köket når ni den stora uteplatsen med plats för utemöbler samt odlingar. Välplanerat vardagsrum med plats för soffgrupp, mediamöbel samt övrigt möblemang. Två bra barnrum med fönster mot gården. Här finns plats för säng, skrivbord samt övrigt möblemang. Master bedroom nås från köket och har gott om plats för dubbelsäng, garderober, sängbord samt övrig möblemang. Även detta rum har fönster mot gården. Stort badrum med badkar, tvättmaskin, handfat, förvaring och wc samt en separat gästtoalett med wc och handfat.

Här bor ni i en mycket bra och barnvänlig förening med närhet till allt från förskola, tandläkare, gym och vårdcentral.

Sammantaget en välplanerad 4:a med en kombination av söders puls utanför porten och lugnet i lägenheten mot innergården!

- Badrum samt separat gästtoalett
- Mysig och stor uteplats
- Fönster mot innergården
- Barnvänlig och stor innergård
- Bra förening
- Optimalt läge på Södermalm

 Varmt välkomna!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 0. Lägenhetsnummer 00365. Föreningen Brf Rektangeln 22.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.700.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 080 kr (Värme, vatten, bredband 500-1000/1000 Mbits via Ownit och ComHem digitala TV-baspaket ingår). Andel i föreningen är 0.00291 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Överlåtelseavgift

1 183 kr.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Byggnadsår
1981-1982.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar

2019 - All belysning i loftgångar, entréer och trapphus utbytt till lågenergi-LED-armatur
2019 - Uppfräschning lekplatser
2016 - Renovering av huvudentrén port 100-130
2015 - Uppfräschning lekplatser
2015 - Lagning asfaltytor på gården sommaren
2015 - Tätning av ytskiktet på terrassen mot Dalslandsgatan 2-6
2013-14 – Ny stationär sopsug
2012 – Utbyte av termostatventiler
2012-2018 – Renovering av hissarna
2012 – tilläggsisolering av vind
2012 – Rensning av F-kanaler bostäder och lokaler
2012 – Infodring horisontella avloppsstammar
2011-2012 – Byte a ventilationsaggregat
2010-2013 – Fönsterrenovering
2010 – Översyn av samtliga hissar, byte av hissknappar samt montage av sparksydd i plåt på insidan av samtliga hissdörrar
2009 – 2012 – Stamspolning

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018-2027 (se årsredovisning 2018).

Föreningen
Brf Rektangeln 22 bildades april 2008 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen hyr ut fyra lokaler. Tre mindre lokaler och en förskola. Föreningen har drygt 40 hyresrätter som s k dold tillgång.
Föreningen består av 388 lägenheter, fördelade på fyra bostadshus om sex till nio våningar. Port 108, 116 samt 130 är fristående huskroppar, s k punkthus. Fastigheten bildar ett eget kvarter och gränsar till Götgatan/Ringvägen/Älvsborgsgatan/Dalslandsgatan. Ringens köpcentrum ligger i gatuplan.Marken upplåts med tomträtt, omförhandlas nästa gång 2028

Gemensamhetsutrymmen

Fyra tvättstugor finns i fastigheten, i port 124, 120, 114 och 106. Varje hushåll har tillgång till en av dem. Bokning görs via webb, app eller via terminal i respektive tvättstuga. Föreningen har också en övernattningslägenhet, "Gästis" och en festlokal "Kvadraten". Varje lägenhet har ett tilldelat källarförråd. Flera cykelförråd och barnvagnsrum finns i fastigheten.

Husen är byggda runt en grönskande och bilfri innergård med grillplatser och en boulebana. På gården finns även en egen konstgräsplan, till stor glädje för barnen och något att vara stolt över för föreningen. Det finns även ett streetbasketmål. Fyra stycken lekplatser. Både fasta och flyttbara utemöbler finns.

TV- och internetanslutning
Comhems basutbud samt Ownit 100/100 bredband ingår i avgiften. Det är även möjligt att teckna sig för IP-telefoni och IP-teve via Ownit.

Bilplats
Det finns ett garage i huset och parkeringsplatser hyrs ut av Q-Park. För att kolla vilken kategori som finns tillgänglig, ring Q-park på telefon 0771-96 90 00.

Kommande avgiftsförändringar
Det finns i dagsläget inga beslut om kommande avgiftsförändringar (kontrollerat på föreningens hemsida). www.rektangeln22.se

Energideklaration
Föreningen har ingen giltig energideklaration registrerad hos Bolagsverket.

Ägande
Föreningen accepterar inte juridisk person som ägare.

Överlåtelseavgift
1183 kr.

Pantsättningsavgift
473 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. 

Områdesbeskrivning

Mycket attraktivt läge mitt på Södermalm! Här bor man i en levande och mycket attraktiv del av Söder med närhet till hela söders utbud av  affärer, caféer, restauranger, och annan service. Skrapan, Ringens köpcentrum, Medborgarplatsen och Nytorget ligger på kort promenadavstånd samt soliga Rosenlundsparken. En kort promenad bort når ni även Tjurbergsparken där ni kan ha picknik, rasta hundar eller bara njuta av solen och grönskan.

Kommunikationerna kan knappast bli bättre! Här har man direkt närhet till Slussens, Skanstulls och Medborgarplatsens tunnelbana samt pendeltåg. Vid Tjärhovsplan finner ni flertalet busslinjer som tar er över hela stan.

Motion och rekreation finner man på SATS, Erikdalsbadet, i Skrapans toppmoderna gym och promenadstråken längs Årstaviken. Behagligare och bekvämare vardag går inte att finna.