BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Åsögatan 185

  • 2 rum och kök
  • 48 kvm
  • Såld
  • 12113
  • 314
  • 2708
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Åsögatan 185!

I en vacker och välskött fastighet anno 1909-1911 finner ni denna hemtrevliga och perfekt planerade tvåa med renoverat kök. Här bor du i en vacker sekelskiftestvåa om 48 kvm med perfekt planlösning och flera välbevarade detaljer. Tidstypiska fönster med djupa nischer, speglade dörrar, plankgolv i original samt generös takhöjd. Säljarna har även tagit fram vackert trägolv i både sovrum och kök. Huset är beläget på Åsögatan med ett lugnt läge i attraktiva SoFo.

Lägenheten har ett härligt ljus tack vare den generösa takhöjden samt stora fönster i två väderstreck. Ni välkomnas in genom hallen med gott om förvaringsmöjligheter.

Köket ligger i anslutning till hallen och erbjuder gott om arbetsytor på köksbänken samt förvaringsmöjligheter bakom gråa tidslösa skåpluckor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Allt är mycket välplanerat och renoverades år 2017.

Vardagsrummet som erbjuder gott om plats för soffa med tillhörande soffmöbler, samt en matplats som utan problem rymmer 4-6 personer. Två stora tidstypiska fönster i fil släpper in ett fint ljus.

Sovrummet är väl tilltaget och rymmer en större säng (i dagsläget står här en 1.60-säng) samt sängbord. Ett fönster mot lugna Åsögatan ger ljusinsläpp. I sovrummet finner ni även två diskreta och rymliga klädkammare. Här finns även gott om plats för övrigt möblemang.

Badrummet nås från hallen och är i ett fräscht utförande med klinker på golvet och vitt kakel som klär väggarna. Här inne återfinns dusch, handfat med kommod, ovanhängande spegelskåp, handdukstork, golvvärme samt wc.

Brf Fyrtornet 1 är en mycket stabil och välskött förening som äger marken. Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad. Föreningen har tio hyresrätter kvar vilket är dolda tillgångar. Vackert belägen innergård som sommartid erbjuder goda grillmöjligheter.

Lägenheten är belägen på lugna och trevliga Åsögatan i SoFo där Söders rika utbud av restauranger, butiker, caféer och fina promenadstråk finns utanför porten. Här har ni ett perfekt utgångsläge med ca 5-15 minuter promenad till Nytorget, Medborgarplatsen, Vita Bergsparken och Slussen. Ca 200 meter från lägenheten ligger Coop på Bondegatan och både buss 2 och 66 stannar i direkt närhet till fastigheten. Det är nu också bestämt att den nya tunnelbanestationen Sofia kommer byggas vid Stigbergsparken, ca 2 minuter promenadavstånd från Åsögatan 185.

- Vackra ljusinsläpp
- Fina originaldetaljer bevarade från byggåret
- Renoverat kök
- Helkaklat badrum
- Nära till bra kommunikationer, busshållplats utanför porten
- Välskött förening med god ekonomi