BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmen

Liljeholmsvägen 8A, 2tr

  • 6 rum och kök
  • 211 kvm
  • Såld
  • 12023
  • 19268
  • 14724
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en riktig sekelskiftesdröm i skuldfri förening! Bostaden är belägen i Liljeholmsvikens vackraste sekelskifteshus uppfört 1906. Lugnt och ostört läge med 5 minuters promenad till såväl Hornstull som Liljeholmstorget.

Bostaden erbjuder underbar karaktär med genuin sekelskiftescharm såsom pampiga kakelugnar, vackra trägolv och stuckaturer, pardörrar och djupa fönsternischer vilka gör den här lägenheten till något utöver det vanliga. Den höga takhöjden (3,30 m) i kombination med generösa fönsterytor gör att här finns en underbar rymd och en skön atmosfär. 

Planlösning är perfekt för såväl tillställningar som ett bekvämt familjeliv. Här finns generösa sociala ytor med kök, matsal och vardagsrum i fil, utan insyn och öppen planlösning. Alla sovrum (3-4) ligger med ostört läge mot gården, Master bedroom med egen walk-in-closet. Härtill finns även två smakfulla badrum och utgång till dubbla balkonger. Lägenheten har även två separata kök och två separata entréerna vilket medför att man med enkelhet kan dela av bostaden till två. Båda lägenheterna har då egna ingångar, sovrum, kök, badrum, balkong och klädkammare. En optimal möjlighet för familjen med större barn, egna företagaren som jobbar hemma med behov av att separera ytorna till kunder eller klienter eller för dig som vill hyra ut en del av bostaden. Välj själv vilka ytorna som ska avgränsas! se förslag under alternativ planskiss. 

Bostaden är belägen i ett lugnt och ostört område med 5 minuters promenad till såväl Hornstull som Liljeholmstorget. Mycket populär och skuldfri förening med spännande omgivning där historia blandas med det moderna. Här har man nära till både Liljeholmstorget och Södermalms stora utbud. Stadens kanske bästa kommunikationer med både T-bana, tvärbana mindre än fem minuter bort. Även pendeltåget finns mycket nära. Arlanda når du på 50 minuter med flygbussarna från Liljeholmen.

Den vackra fastigheten uppfördes efter ritningar från arkitektfirman Dorph & Höög. Företaget Dorph & Höög rönte snabbt stora framgångar med sina vackra hus. Under åren 1903 -1907 började Stockholm bygga ut Vasastan och arkitektfirman Dorph & Höög ritade under den tiden runt 250 hus, varav de flesta i Vasastan och på Södermalm.

 

 

  

Bostaden disponeras enligt följande: 

Hall 
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt där man direkt möts av dess charm och vackra fiskbensmönstrade parkettgolv som löper vidare in i lägenheten. Hallen erbjuder bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter.

Dubbla badrum
Två smakfullt renoverade badrum, båda med vita kaklade väggar och schackrutigt klinkergolv med golvvärme. Det större badrummet är utrustat med massagebadkar, dusch, wc, handdukstork och kommod med dubbla hoar. Det andra badrummet har utrustning bestående av badkar, wc och handfat. 

Sociala ytor
Hemtrevligt och rymligt kök med fokus på funktion och samvaro. Köket har mycket gott om avställnings- och förvaringsytor. Köksutrustningen består av hel kyl, frys, diskmaskin, spis med ugn, tvättmaskin samt dubbla diskhoar. I köket finns gott om plats för ett matbord för stora sällskap. Matsal/sällskapsrum och vardagsrum ligger i anslutning till varann och nås via vackra pardörrar. Ytorna är tilltagna och kan enkelt möbleras efter behov. Här finns en vacker funderande kakelugn och stora fönsterpartier som medför rikligt med ljusinsläpp helt utan insyn. 

Sovrum
Bostaden kan erbjuda 3-4 sovrum beroende hur man väljer att disponera ytorna. Väljer man att ta bort det extra köket kan man få till två stora sovrum, ena med walk-in-closet det andra med utgång till balkong. Dom två mindre rummen  erbjuder utgång till balkong eller kakelugn. Samtliga rummen ligger ostört läge mot innergården. 

 

Ring för att boka en egen privat visning!