BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 24, 9 + 10 tr

  • 3 rum och kök
  • 124.5 kvm
  • 5258
  • 319
  • 4521
Värdera din bostad

Beskrivning

Kontakta mäklaren för privatvisning!

Välkommen till denna fina etagelägenhet med golvyta om ca 137 kvm på magiska Kvarnholmen. Här bor du med hög standard, fantastisk utsikt över inloppet, modernt materialval med karaktär, öppen planlösning i två plan och härlig takhöjd!

Lägenheten har ett ljust och stort vardagsrum med vackert spröjsat fönster. Här ryms plats för soffgrupp, tv-möbel och matplats för 6-8 personer. Öppen social planlösning mot det moderna köket med trevlig bardel. Köket har vita luckor med vita beslag, stänkskydd i vacker marmor och bänkskiva i mörk sten. Vitvaror så som integrerad diskmaskin, fläkt, varmluftsugn, inbyggd mikro, induktionshäll och hel kyl & frys i rostfritt. Bra arbetsytor och förvaring i skåp. Badrummet på entréplan är stort med högt i tak och klinker i grått och kakel i vitt. Här finns snyggt stilrent badkar, handfat med kommod i vitt med vackert handfat på stenskiva, handdukstork, toalett, golvvärme, tvätt och tork med arbetsbänk och överskåp i vitt. Via den vackra trappan i hallen tar vi oss upp till övervåningen där vi finner lägenhetens två sovrum. Master bedroom rymmer stor säng och sängbord. Här finns bra förvaring och generös yta. Intill ligger lägenhetens andra sovrum som också rymmer stor säng, skrivbord och förvaring. Slå dig ner vid skrivbordet och njut av arbetsro och alla båtar som passerar. Detta rum går att dela av med snygg industrivägg för att skapa ytterligare ett sovrum för den som önskar. På övre plan finns ytterligare ett badrum. Badrummet är kaklat i vitt med klinker i grått. Här finns dusch med glasdörrar, toalett, handfat, skåp och spegel, handdukstork, även här vackert handfat på stenskiva med kommod. Även de fönster som finns på övervåningen är vackerts spröjsade med fina kupor. I hallen på nedre plan finns praktiskt klädkammare under trappen bra förvaring samt platsbyggd garderob med skjutdörrar samt praktiskt klinkergolv. Hallen på övre plan är rymlig och även här finns klinkergolv samt en stor klädkammare. Lägenheten har genomgående modern känsla som anpassats till fastighetens ålder och charm. Till lägenheten hör ett förråd. 

Föreningen har god ekonomi och ett kvm/lån på 6386 (uppgift från 2019).
I föreningen finns faciliteter som övernattningslägenhet, gym med bastu och dubbla föreningslokaler som ligger på 10:e och 11:e våningen. Till föreningen tillhör även en gemensam uteplats som är belägen på 8:e våningen med utsikt över inloppet. Här finns grill och flera bänkar och bord för trevliga grillkvällar. 

Lägenheten ligger på lugna och trivsamma Kvarnholmen som trafikeras av både buss och båt vilket gör det smidigt att ta sig intill stan eller längre ut i Nacka. I området finns även en trevlig närbutik, sushi, bageri och restaurang. Även tandläkare och vårdcentral finns att tillgå. På kajen finns även en glassbar vid namn SNÖ för varma sommardagar. För den träningsbenägne finns ett gym (Puls & Träning) på behändigt avstånd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Våningsplan 9+10, hiss finns. Lägenhetsnummer 1093. Föreningen Brf Silo III.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 942 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 2.9293 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år). Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 190 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

476 kr.

Byggnadsår
1898/2015

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Föreningen 
Brf Silo III.

Fastigheten består av ett flerfamiljshus i 9 våningar med totalt 41 lägenheter, alla med bostadsrätt. 

-Föreningens adress är Mjölnarvägen 24
-Föreningen är en äkta förening
-Föreningen äger marken

Kommande renoveringar
Inga kommande större renoveringar är inplanerade. 

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har inte beslutat om några kommande avgiftshöjningar. 

Gemensamhetsutrymmen
Mycket bra faciliteter. Festlokal med en magnifik utsikt högst upp i huset.
Det finns gym och bastu, cykelrum, barnvagnsrum och gästlägenhet (200:-/natt) vid entréplan.
Rymligt förråd ca 5,5 kvm. Soprummet ligger på husets vänstra sida med ingång från gaveln.

Föreningen har även en bergsterrass som ligger på baksidan av fastigheten och nås via den övre entrén och gången på plan 8. Här finns bänkar, växter och en kolgrill att använda under fina sommarkvällar.

Kabel-tv
Comhem är leverantör för tv (basutbudet).

Bredband
Bredband (100/100) och ingår i månadsavgiften. Lägenheterna är utrustade med mediacentral.

Bilplats
Föreningen innehar totalt 37 parkeringsplatser i garage beläget i grannfastigheten som går att hyra för 1250kr/mån. Till dessa råder separat kö.

Ägande
Juridisk person accepteras inte. Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel på 10%.

Överlåtelseavgift
1 190 kr som betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
467 kr per pant.

Övrigt
För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfsilo.se/

Områdesbeskrivning

Området
Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. 

Marina med båtplatser och gästhamn
Den planerade marinan på södra Kvarnholmen ingår i detaljplan 4. Här ska anslutande kajer, vägar och bostäder färdigställas innan marinan kan tas i drift. När den är klar kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats.

Skolor och förskolor
Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9. Hösten 2021 planeras den nya skolbyggnaden och idrottshallen vara klara, med plats för drygt 700 elever i hela grundskolan. För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Förskola finns också på Kvarnholmen i den gamla konsumbutiken på Tre Kronors väg. För mer information : www.alexanderskolan.se

Affärer och restauranger
Här finns bl.a. stor COOP-butik ett gym (Puls&Träning), en Juicebar (Kvarnholmen Juicebar), apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

Natur och fritid
Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.


Kommunikationer
Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com