BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Hedlandet Lintorp

  • 5 rum och kök
  • 102 kvm
  • Såld
  • 5202
  • 4319
  • 17322
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till ett drömboende utöver det vanliga! För dig som drömt om ett lantligt men bekvämt boende ett stenkast från pittoreska Mariefred, eller ett sommarboende 35 minuter från Stockholm, har nu chansen att få bo på Lintorp! 1800-talscharm när det är som bäst! Här bor man i ett idylliskt hus från 1800-talet som förutom sin originalcharm är varsamt renoverad med moderna bekvämligheter. Ett otroligt vackert lusthus blir som en förlängning av altanen under årets alla månader, och invid den gröna ängen bakom äppelträdet står den stora ladan i sin originalprakt! Lite längre ner i den grönskande trädgården har man en nybyggd bastu som står invid bäcken. Huset har bland annat en örtträdgård som vackert ramar in framsidan. Båtplatsen och badplatsen har man 400 meter bort, (byalag sköter uthyrningen).
Ett boende man måste uppleva på plats! Hjärtligt välkomna! 

Tomt
Charmig och kuperad trädgårdstomt med levande växter, buskar och blommor året runt. En delvis igenkorkad bäck går längs ena långsidan och ger karaktär åt hela fastigheten. Förutom jordkällare, nybyggd bastu, förråd och en lada om ca 100 kvm i original med garage, finns det vackra lusthuset som blir som ett extra vardagsrum. 

Äldre charm och nymålade väggar
Huset är varsamt renoverat med många originaldetaljer bevarade såsom golv, kakelugn, lister, timmerväggar, dörrar och snickerier. Moderna lösningar gör detta till ett perfekt året om boende eller härligt sommar- och helghus för en stadsbo! 

Hall
In till huset finns två ingångar till huset. Både via "punschverandan" vid altanen, samt en grovingång med större hall längs husets långsidan. Punschverandan med dom vackra pardörrarna leder in till husets mittpunkt, nämligen det stora köket och matsalen. Vitbetsat vackert trägolv och ljusgrå pärlspont på väggarna med vita lister.

Gästwc
Direkt till höger från hallen når man husets gästwc. Handfat, toalett, schackrutigt golv och väggar i grå ton. Ett litet charmigt fönster som ger fint ljusinsläpp. 

Kök/Matsal
Väggen mellan kök och matsal är borttagen vilket ger ett otroligt ljusinsläpp genom fönster i 3 väderstreck. I detta vackra rum som blir bostadens samlingspunkt finns gott om plats för stora middagar. Timmerstockar på väggarna, laserade breda golvplank, och träplankor i tak. En vacker vedkamin pryder en hörnet och ger inte bara värme utan också mysfaktor. Stort grått kök (Vedum) som trots att det är moderna smälter in i huset på ett naturligt sätt. Förvaring från golv till tak, och gott om plats för arbetsyta på bänkskivan av granit samt rostfria delen. Kyl/frys (Bosch), micro, ugn och diskmaskin (Siemens) finns. 

Vardagsrum
Det mysiga vardagsrummet ligger invid matsalen och smyckas av den vackra kakelugnen i original. Vacker blommig fondtapet och timmerstockar på väggen. Gott om plats för både soffa och tv. 

Innerhall & Badrum
Via innerhallen når man husets badrum som är helkaklat. Vitt kakel på väggar och schackrutigt klinker på golv. Badkar på tassar. Även här finns en fönster som ger ljusinsläpp. 

Sovrum 1
Stort sovrum med möjlighet till större dubbelsäng och garderober. Mysig utsikt mot grönskade tomten. Harmonisk tapet i blå toner samt furutiljor på golv. 

Hall & Groventré
Praktisk och välkomnade hall som leder upp till den inreda vinden. I hallen finns gott om utrymme för ytterkläder, vagnar eller dylikt. Härifrån når man förutom vinden också tvättstugan och sovrum 2. 

Tvättstuga
Rymlig tvättstuga med arbetsbänk ovanpå tvättmaskin och torktumlare. Tvättstugan är stor nog att dela av för att kunna få en extra dusch om så önskas. 

Sovrum 2
Detta sovrum används idag som barnrum. Stort nog för både större säng, garderober och skrivbord. Vitmålat golv och väggar i fin grön ton. 

Trappa upp till den inredda vinden om ca 36 kvm. 

Loft
Loftet som pryds av ett charmigt fönster med vacker morgonsol används idag som loft och gästrum. Här kan man också ha ett sovrum för barn eller ungdom. 

Sovrum 3
Stort sovrum med utsikt över Gripsholmsviken och Gripsholms slott. Förutom en kattvind når man husets stora vind härifrån. Vindsluckan är målad som en vacker tavla. Vackert originalgolv och väggar i grå ton.