BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Sofia

Erstagatan 16

  • 2 rum och kök
  • 49 kvm
  • Såld
  • 8367
  • 13204
  • 3876
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Erstagatan 16!

I en vacker och välskött fastighet från 1929 finner ni denna hemtrevliga och perfekt planerade två med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Tidstypiska fönster med djupa nischer samt generös takhöjd. Huset är beläget på lugna Erstagatan, på lugnt läge i attraktiva SoFo.

Lägenheten är mycket ljus tack vare den generösa takhöjden samt två stora fönster. Ni välkomnas in genom hallen med gott om förvaringsmöjligheter samt skoförvaring.

Köket ligger med öppen och social planlösning mot vardagsrummet och erbjuder gott om arbetsytor på köksbänken samt vid köksön som knyter ihop rummen. Mycket förvaringsmöjligheter bakom blåa skåpluckor. Den maskinella utrustningen består av gasspis, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Allt är mycket välplanerat och nyrenoverat. På golvet ligger brädgolv.

Vardagsrummet erbjuder gott om plats för soffa med tillhörande soffmöbler samt en matplats om så önskas. Två stora tidstypiska fönster i fil släpper in ett fint ljus. Hela lägenheten är målad i en smakfull grå färg som fint bryter av mot tak och snickerier i vitt. På golvet ligger fiskbensparkett.

Sovrummet är väl tilltaget och rymmer en större säng (i dagsläget står här en 1.60-säng) samt sängbord. Ett fönster mot vardagsrummet ger ljusinsläpp.

Badrummet nås från hallen och är i ett fräscht utförande med klinker på golvet och vitt kakel som klär väggarna. Här inne återfinns tvättmaskin (toppmatad), dusch, handfat, ovanhängande spegelskåp samt wc.

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Lägenheten är belägen på lugna och trevliga Erstagatan i SoFo där Söders rika utbud av restauranger, butiker, caféer och fina promenadstråk finns utanför porten. Här har ni ett perfekt utgångsläge med ca 5-15 minuter promenad till Nytorget, Medborgarplatsen, Vita Bergsparken och Slussen. Gillar man god mat är Erstagatan är en drömadress att bo på. I direkt närhet ligger populära restauranger som Ai Ramen, Folii, Punk Royal, Nook, Café Nizza och Indio för att nämna några guldkorn. Ca 200 meter från lägenheten ligger Coop på Bondegatan och både buss 2 och 66 stannar i direkt närhet till fastigheten. Det är nu också bestämt att den nya tunnelbanestationen Sofia kommer byggas vid Stigbergsparken, ca 2 minuter promenadavstånd från Erstagatan.

- Vackra ljusinsläpp
- Fina originaldetaljer bevarade från byggåret
- Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum
- Helkaklat badrum med tvättmaskin
- Hiss finns i fastigheten
- Nära till bra kommunikationer, busshållplats utanför porten
- Välskött förening med god ekonomi