BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stora Essingen

Stenshällsvägen 13

  • 2 rum och kök (disponeras som 2 rok)
  • 37 kvm
  • Såld
  • 13697
  • 1888
  • 10484
Värdera din bostad

Beskrivning

Beskrivning

Söker du en bostad med villakänsla? Vill du även ha en stor balkong med ett soligt sydvästläge och utsikt över takåsar? Vill du dessutom bo med närhet till natur, klippor, badplatser och småbåtshamn men ändå ha city på cykelavstånd? Då har du hittat rätt! Här bor du på en höjd vilket ger dig utsikt över takåsar både på villor och sekelskifteshus. Du kan även se kyrkotornet resa sig i bakgrunden. Balkong i högt läge med utgång från de sociala ytorna som blir som ett extra rum under sommartid. Balkongen ger dig en oas av södersol och odlingsmöjligheter. Utöver detta erbjuder bostaden bevarade detaljer i form av höga, takhöjder, bevarade fönster, dörrar och garderober. Renoverat kök i lantlig stil med marmorknoppar som ger de rätta attributen för äkta 1930-tals känsla. Två inbyggda garderober med höga takhöjder och således plats för mycket förvaring. Ljusa vitlaserade parkettgolv i kombination med ljusa väggar i hela bostaden.

Här bor ni i en liten och familjär förening med de stora renoveringarna bakom sig. Föreningen har en härligt lummig trädgård med en murad grillplats, Det finns olika sittgrupper kring olika delar av fastigheten vilket ger små privata oaser och en villakänsla. Du kan se träden blomma från de bevarade fönstren och höra humlor surra i trädgården och ibland kan man även se rådjur nosa bland blommorna. Här kan du med kaffekoppen i hand sitta i trädgården och vänta in dina sommargäster och slänga handduken över axeln för ett kvällsdopp från Lärarbryggan eller någon av de andra badplatserna.

Att din oas dessutom har ett fantastiskt läge är bara att gratulera till. Läget på ön kan inte bli bättre. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med enbart några minuters promenad till öns alla badplatser, klippor och småbåtshamn. Samidgt når man city på cykel-/gångavstånd. Ni hittar matbutik, caféer, resturanger, frisör, blomsterbutik och gym endast ett stenkast ifrån bostaden. Närhet till naturen samtidigt som kommunikationer i form av både buss och tvärbana finns endast ett par minuter bort. På ca 10 minuter når 1:ans buss Fridhemsplan med all tänkbar service. Åker du åt andra hållet med tvärbanan istället når du Lileholmens centrum med ett 90-tal butiker. Liljeholmen fungerar öven som en knutpunkt i lokaltrafiken. Årsabergs pendeltågsstation ligger enbart två stationer från Liljeholmen eller fem stationer Essingen.

Kök: Kök inrett med köksluckor i vitt, bänkskiva i trä med vitt kakel ovantill. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och består av gasspis, ugn, fläkt samt en vit kombinerad kyl/frys. Möjlighet till matplats för 2-4 personer. Fönster som ger köket ett härligt ljus. Vitklaserade ekgolv.

Vardagsrum: Stort sällskapsrum som rymmer både soffa och matsalsbord om man så önskar. Härifrån, från de sociala ytorna når du den härliga balkongen med högt och fritt läge. Här kan du njuta av en oas med många härliga soltimmar. Fönster i två väderstreck som ger gott om ljus till bostaden. Här finns även bostadens två klädkammare med mycket plats för förvaring. Ekgolv.

Sovrum: Luftigt och ljust sovrum som rymmer både säng och sängmöbler. Insynsskyddat läge med utsikt över takåsar. Ekgolv.

Badrum: Badrum som är inrett med kakel i vitt i kombination med våtrumsmatta. Utrustat med WC och handfat i vitt porslin med spegelskåp ovantill.

Hall: Gott om plats för förvaring av jackor och skor. Hatthylla till vänster om ingången. Ekgolv.

Bostadens utförda renoveringar: 

2020 - Golv i kök
2020 - Köksbänk
2015 - Kyl, frys (energisnål, miljögrad A++) , elugn, gasspis, kakel, kolfilterfläkt
2015 - Väggar, tak, snickerier
2015 - Målning & tätning av fönster
2015 - Nydragning av el
2015 - Duschdörrar
2015 - Ny skjutdörr till sovrummet samt installation av lampor i garderob