BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Styrbordsgatan 7, 5tr

  • 2 rum och kök
  • 49 kvm
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 00941. Föreningen Brf Grynnan Sickla Kaj.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 542 kr (värme, vatten, bredband och grundutbud kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 0.6433 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
2003
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX och F

Föreningen
Brf Grynnan Sickla kaj är en äkta förening som bildades 2001 och förvärvade fastigheten 2003. Föreningen består utav 121 bostadslägenheter och 6 hyreslokaler. Den totala boytan är 8 441 kvm och lokalytan 596 kvm.

Föreningen har en hemsida: http://www.brfgrynnan.se

Utförda/Kommande renoveringar
2019 - Fasadrenovering
2013 -spolning av stammar

Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Föreningens ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en trevlig innergård, tvättstuga, cykelrum, garage, rullstols- och barnvagnsrum och återvinningsrum och grovsoprum.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till ComHem. ComHems kabel-TV grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband är upphandlat via ViaEuropa/A3 och ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Det finns två garage med 120 platser som delas med Brf Hammarby kaj och Brf Hammarby park. Föreningen disponerar 29 platser utav dessa och en plats kostar 1500kr/mån. För att ställa sig i kö kontakta man Stockholms parkering. http://www.stockholmparkering.se/
Boendeparkering finns på gatan, kontakta Stockholm stad för mer info.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Gemensamhetsanläggning
Föreningen är delägare i gemensamhetsanläggningen Grynnan GA:2 inom kvarteret tillsammans med fastigheten Grynnan 1. Gemensamhetsanläggningen omfattar sopsug där föreningens andel är 9/20.

Överlåtelseavgift
1183kr betalas av köpare

Pantsättningsavgift
473kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta. 

Rumsbeskrivning

Hall
med ekparkett på golv och tapetserade väggar. Lagom stor hall med avhängningsmöjligheter i form av både hatthylla och garderob. 

Badrum
I direkt anslutning till entrén ligger ettt stort och helkaklat badrum med badkar. Förutom WC-stol, handfat och spegelskåp finns här även tvättpelare. 

Vardagsrum
Öppen planlösning med kök vilket ger en stor möblerbar yta. Härliga helglasade fönsterpartier i sydost med mycket ljusinsläpp. Plats för soffgrupp, tv-möbel och matbord finns. Utgång till balkongen via helglasade balkongdörrar.

Kök
Ordentligt kök med vita skåpsluckor och arbetsbänk i ljus laminat. Här finns kombinerad kyl och frys, spishäll med ugn samt diskmaskin.  Naturlig matplats i direkt anslutning.

Sovrum
Plats för dubbelsäng samt sängbord eller byrå. Klädkammare finns för förvaring. 
Hörnfönster med fri utsikt och bra med ljusinsläpp.

 

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Skanstull Ringens köpcentrum och även nära till Gullmarsplan och Globen shopping.
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis Haga bageri, Pane Fresco, Tezekuri, Texas Longhorn, Krubb och Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som ICA, Coop, och Lidl, postombud och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser

I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (https://www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (https://www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Mårtensdal tvärbanestation ligger ett par hundra meter bort och på gångavstånd Gullmarsplan med flertalet tunnelbanelinjer, bussar och tvärbana. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Planerad byggstart är 2019 och byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan)

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering

Parkeringsgarage i fastigheten och på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på https://skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.