BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gullmarsplan

Gullmarsplan 13, vån 4

  • 6 rum och kök
  • 122 kvm
  • Såld
  • 16694
  • 6788
  • 3275
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fina och välplanerade gavellägenhet belägen högst upp i huset med en balkong i soligt läge, fönster tre väderstreck och milsvid utsikt över Stockholm med kända landmärken i blickfånget som Katarina kyrka, Norra Tornen och Globen. Bostaden har bevarad funkiskaraktär med tidstypiska detaljer som parkettgolv i ek, fönsterbänkar i natursten, platsbyggda garderober i klassisk funktionalism och bevarade skjutdörrar. Generösa fönsterytor och lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär som bör upplevas på plats. Här bor man med ett attraktivt läge invid Gullmarsplan och endast en kort promenad från Södermalm. Området är mycket populärt och läget kan inte vara bättre. Underbara Årstaskogen med fina promenadstråk och Årstaviken med dess bryggor och badmöjligheter ligger ett par hundra meter bort. Möjlig uthyrningsdel eller två separata lägenheter.

Generellt om lägenheten

Flexibilitet – Extra badrum, uthyrningsdel eller två separata lägenheter.
Lägenheten kan på ett relativt enkelt sätt kunna byggas om så att man skapar en bra och funktionell uthyrningsdel eller helt enkelt två separata lägenheter. För att skapa en två helt separata lägenheter krävs föreningens godkännande. Här finns även möjligheten att installera ett extra badrum. Se förslag på alternativ planlösning. 

Vardagsrum – Underbar atmosfär
Stort härligt vardagsrum med mycket behaglig atmosfär som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna och den fina utsikten. Rummet har bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats för en rejäl soffgrupp och övrigt passande möblemang.

Kök – Ljust och funktionellt
Ljust och trevligt kök med gott om förvarings- och avställningsytor. Köksutrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, spisfläkt och spis med tillhörande ugn. Vitt kakel ovan bänkytor.

Matsal - Hemtrevligt
I direkt anslutning till köket ligger matsalen som via flertalet stora serveringsluckor har god kontakt mot köket. Ett rum gjort för umgänge och stora middagar med familj och vänner. 

Balkong i söderläge – Endast himlen som tak
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. På balkongen som ligger i söderläge finns plats för bord och stolar. Här har man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av solen och sommaren. Från balkongen har man även fin vy mot Globen som på kvällarna skiftar i regnbågens alla färger.

Sovrum 1/arbetsrum - Hörnrum med balkong & fönster i två väderstreck
Mycket behagligt hörnrum med fönster i två väderstreck och access till lägenhetens soliga balkong. Rummet kan med fördel nyttjas som ett trevligt arbetsrum eller ett mycket bra sovrum. 

Sovrum 2 & 3
Från den inre hallen når du sovrum 2 och 3 som båda rymmer såväl dubbelsäng, skrivbord som övrigt passande möblemang. För förvaring finns i ett av rummen en rymlig klädkammare. Rejält med förvarings i form av en garderobsvägg med tillhörande överskåp finns i den intilliggande inre hallen.

Sovrum 4/bibliotek/loungerum – Hörnrum med fönster i två väderstreck
Stort härligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng, läshörna och övrigt passande möblemang. Mycket behagligt hörnrum med fönster i två väderstreck och trevlig utsikt. 

Hall – Välkomnande och funktionell
Välkomnande möblerbar hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. För förvaring finns en platsbyggd garderob med tillhörande överskåp. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt och man möts direkt av dess charm. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Badrum – Med stort fönster
Rymligt badrum med ett stort fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Badrumsutrustningen består av badkar, toalett, tvättställ, tvättmaskin och badrumsskåp.

Dubbla förråd
Till lägenheten hör såväl ett mycket stort och rymligt vindsförråd som ett bra källarförråd.

Övrigt
Föreningen har både garage och parkeringsplatser utomhus. Föreningen har som ambition att varje medlem skall kunna erbjudas en parkeringsplats.
Hissen når även bekvämt förrådsplanet/källarplanet
Mycket fin tvättstuga med gott om lediga tider.
Lättillgängligt cykelrum i markplan.