BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Kvarngränd 9, 10 tr

  • 3 rum och kök
  • 86 kvm
  • 3392
  • 707
  • 4431
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna 3:a om 86 kvm med inglasad balkong i soligt söderläge på våning 10 med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp helt utan insyn. 

Du välkomnas in i en rymlig hall med två platsbyggda garderober. Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig med sin fantastiska utsikt över inloppet. Här finns tilltagen plats för soffgrupp och matbord för 6-8 personer. Intill vardagsrummet ligger master bedroom som avskiljs med snygga industridörrar och lyxig heltäckningsmatta. Plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderob med skjutdörrar. Från sovrummet njuter man av utsikten och de båtar som passerar. I anslutning till vardagsrummet ligger det stilrena köket med vita luckor med grå beslag och push open funktion. Bänkskiva i grå laminat, stänkskydd i grått kakel och vitvaror i rostfritt så som kyl/frysar, varmluftsugn, mikro, induktionshäll och integrerad diskmaskin. Här finns en matplats för 4-6 personer. Från köket når man den stora inglasade balkongen med trätrall som rymmer loungemöbler. Här njuter du av solen hela dagen överblickande södra delen av stan, en utsikt som är svår att se sig mätt på. Intill finns ett sovrum som idag används som barnrum. Här ryms stor säng, arbetshörn och mycket bra förvaring i tre platsbyggda garderober. Rummet kan delas av för att skapa ytterligare ett sovrum för den som önskar (se alternativ planlösning). Badrummet är helkaklat i vitt med klinkergolv i grått. Här finns dusch med duschvägg i glas, spegel, handdukstork, toalett och handfat med kommod i vitt. Tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk i vitt samt överskåp och spotlights. Hela bostaden har genomgående parkettgolv och vitmålade väggar. Alla fönster har även vackra fönsterbänkar i natursten. Lägenheten är genomgående vilket ger ett härligt ljus i hela bostaden!

Kvarnholmen trafikeras av både buss och båt vilket gör det smidigt att ta sig in till stan eller längre ut i Nacka. I området finns även en trevlig närbutik, sushi, bageri och restaurang. På kajen finns även en glassbar vid namn SNÖ för varma sommardagar. För den träningsbenägne finns ett gym (Puls & Träning) på behändigt avstånd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 10 av 12, hiss finns. Lägenhetsnummer 12003. Föreningen Brf Nya Kvarnen 1.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 349 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.01806 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
2013-2014

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
Takterassen ovanpå Kvarngränd 9 förseddes med glasade väggar 2016 för att skydda mot vind. Inga övriga utförda renoveringar har utförts då fastigheten är uppförd 2013/2014.

Kommande renoveringar
Föreningen har inte beslutat om någon större kommande renovering.

Föreningen
Brf Nya Kvarnen 1 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2013 och upplåter 57 bostadslägenheter och två lokaler (café/kontor). Föreningen äger marken.

Föreningen är delaktig i 6 st gemensamhetsanläggningar som omfattar garage med tekniska anläggningar samt väg, gångstråk och anordning för omhändertagande av dagvatten, vatten- och spillvattenledning. 

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns två takterrasser med Nackas kanske bästa utsikt över Stockholms inlopp och staden. Här finns också garage, föreningslokal/övernattningslägenhet (lokalen kostar f.n 300 kr/natt att hyra), två cykelrum samt barnvagns/rullstolsförråd.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till Telia Triple Play för kabel-tv, bredband & IP-telefoni. Separat obligatorisk kostnad om 220 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.

Bilplats
Föreningen upplåter 49 garageplatser och 5 MC-plaster. Garageplats uthyres för 1000 kr/mån. MC-plats uthyres för 350 kr/mån.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har i dagsläget inte beslutat om någon avgiftsförändring.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej som medlem.

Energideklaration
Föreningen har inte upprättat någon energideklaration.

Överlåtelseavgift
1 183 kronor. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
473 kronor/ pant

Övrigt
För mer info se föreningens hemsida: http://www.nyakvarnen1.se/

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. 

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Bageriets egna närcentrum är fortfarande under utveckling men här finns redan nu en stor COOP butik, apotek, bageri, kemtvätt, frisör och pizzeria. Längre ner på gatan hittar du även ett gym (Puls och träning) samt flera restauranger såsom sushi och en italiensk restaurang Don Felice för att nämna några. På kajen finns otroligt populära glassbaren SNÖ. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron även kallad Kvarnholmsförbindelsen, till ICA-Maxi och Nacka Forum som bara ligger 1,5 km bort, för ytterligare utbud och service. Följer du strandpromenaden runt ön kommer du snart till Kvarnholmens stora grönområde med lekplatsen Lilla Kvarnholmen, boulebanor och lummiga skogsgläntor.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min men går även till Djurgården, Nacka strand, Gärdet samt Lidingö. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com