BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Långholmsgatan 18, vån 2

  • 1 rum och kök
  • 28 kvm
  • Såld
  • 15696
  • 354
  • 5269
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna optimalt planerade hörnlägenhet belägen i vackert sekelskifteshus med ett ypperligt läge på Södermalm invid stad, sjö och natur. Här bor man mot mysig och lugn innergård och från bostaden finns även möjlighet att bygga balkong i soligt sydvästläge. Lägenheten har flertalet bevarade attribut från byggåret som djupa fönsternischer med speglar, genomgående trägolv, spegeldörrar och spröjsat överljusfönster. Tre stora fönster i kombination med en väl tilltagen takhöjd på över 3 meter skapar en mycket ljus och luftig atmosfär. Hemmet har genomgående behagliga färg- och materialval där man bevarat dess ursprungliga sekelskifteskaraktär. Ett boende att trivas i året runt!

Generellt om lägenheten

Möjlig balkong
Flertalet av föreningens medlemmar med boenden och fönster mot innergården byggde 2015 balkonger från respektive lägenhet. Från den här lägenheten byggdes inte någon balkong när det begav sig. Här finns således möjligheten för en köpare att ansöka/förnya det nyligen utgångna bygglovet från 2014 och låta bygga balkong.

Vardagsrum - Underbar atmosfär
Fint vardagsrum med en härlig rymd som karaktäriseras av rummets två vackra fönster som ligger i skilda väderstreck. Rummet har bra möblerbarhet där man får plats för såväl soffgrupp som övrigt passande möblemang.

Sovalkov – Mysigt och praktiskt
I vardagsrummet har man en väl definierad yta som passar perfekt för en sovrumsdel. Här har man valt att bygga ett loft som nås via en trapp och under loftet finns gott om förvaring. 

Kök - Trivsamt
Trevligt kök med matplats för 4 personer och ett stort fönster som ger fint ljusinsläpp. Köksutrustningen består av kyl, frys, spishäll (gas och el), spisfläkt, inbyggd ugn och en inbyggd micro. Vit mosaik ovan bänkytor.

Hall - Välkomnande
Välkomnande hall med ett vackert spröjsat överljusfönster mot köket. Hallen öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt där man direkt möts av dess charm. Här finns bra avhägningsmöjligheter och förvaring.

Badrum - Väldisponerat
Badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Badrumsutrustningen består av toalett, handfat med kommod samt en dusch.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra källarförråd om ca 3 kvm.