BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm / Högalid

Heleneborgsgatan 7A, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
  • Såld
  • 13434
  • 21408
  • 5311
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till populära Heleneborgsgatan, högt läge tre trappor upp i en vacker välbevarad sekelskiftesfastighet från 1917, med en av kvarterets finaste gårdar. På 59 kvadratmeter med 3 m takhöjd, burspråk, stor balkong i sydvästläge och fungerande kakelugn. Ett välplanerat och underbart ljust drömboende där umgängesytorna dominerar. Nyrenoverat fint badrum (2018) och separat gäst-wc. Bostaden som tidigare har fotats både för Residence och Sköna Hem är något utöver det vanliga. Här har inredningsarkitekten skapat ett boende där det sociala står i centrum som lämpar sig väl för både singeln och paret som söker det unika. 

Med en välbevarad charm där klassiskt möter modern design på bästa sätt med fina sekelskiftesdetaljer med vita furugolv och en takhöjd om ca 3 m ger våningen extra rymd. Fina välbevarade detaljer såsom fönster i original, spegeldörrar och takrosetter för tankarna till en svunnen tid. Den rymliga hallen välkomnar er med genomgående vita ytskikt och möjlighet till avhängning och gott om förvaring i väggskåp och hyllplan. Köket öppnar upp sig med ett härligt ljus från flera fönsterpartier i fil och ett fantastiskt burspråk. Hemmets hjärta och den naturliga samlingsplatsen är det specialritade köket som går i europeisk valnöt, rostfritt och vita sobra toner.

Köket är platsbyggt med bra förvaringsmöjligheter i skåp i fullhöjd samt gott om arbetsytor och all maskinell utrustning av hög kvalitet stilrent integrerat. En extra bred gasspis från SMEG och specialritad fläktkåpa i rostfritt. Övriga snickerier är även de försedda med specialritade luckor och detaljer i utsökt valnöt. Trivsam utsikt under matlagningen över innergården och takåsarna. Detta sociala rum har plats för stora middagar invid det vackra burspråket och loungekänsla med plats för soffgrupp och fåtöljer. Den ståtliga kakelugnen som är fungerande tillsammans med den generösa takhöjden och det vitmålade plankgolvet gör sovrummet till ett ljus härligt rum med stark sekelskifteskaraktär, förstärkt av dubbeldörrarna ut till balkongen i sydvästligt läge. Sovrummet har en djup garderob med plats för gott om förvaring. 

På balkongen som vetter mot den vackra och lugna innergården, skiner solen från lunch, hela eftermiddagen fram mot kvällen under sommarhalvåret. Härlig utsikt över takåsarna och föreningens grönskande och välskötta innergård. Gott om plats att möblera upp med trädgårdsmöbler och odling tack vare den generösa ytan. Badrummet ligger med anslutning till sovrummet. Nyrenoverat 2018 och helkaklat med stora vita kakelplattor på vägg och marockanskt klinker på golvet. Badrummet är inrett med takdusch, stilren kommod och skön golvvärme som håller fötterna torra. Ni får även en separat WC intill hallen med polerat betonggolv och målade väggar. Utrustad med wc, handfat och väggskåp.

Stabil bostadsförening (den äldre formen av bostadsrättsförening) har samtliga stora renoveringar gjorda, stabil ekonomi och trevlig gemensam grönskande innergård. Till lägenheten hör även både ett källar- och vindsförråd. Belägen i trivsamma kvarter med direkt närhet till t-bana och all tänkbar service i närområdet vid Hornstull med bra utbud av restauranger, kommunikationer och service runt hörnet.

Kom och upplev känslan i denna kontinentala våning, ett hem att trivas och längta hem till!

- Internationell drömlägenhet som passar både för singeln och paret med högt ställda krav!
- Högt läge med utsikt över takåsar med stor balkong i sydvästligt läge med sol hela eftermiddagen fram mot kvällen!
- Många bevarade tidstypiska detaljer, fungerande kakelugn och välbevarad charm från byggnadsåret 1917
- Omsorgsfullt renoverad med stilrena materialval och genomgående hög standard. 
- Nyrenoverat badrum (2018) med marockanskt klinkergolv, golvvärme och stilren kommod samt separat gäst-wc
- Högt i tak ca 3 m vilket skapar en otrolig rymd och stora fönsterpartier i fil samt burspråk
- Goda förvaringsutrymmen i rymlig inbyggd garderob samt både källar- och vindsförråd som tillhör
- Stabil och välskött förening med trevlig grönskande innergård med grillmöjligheter och sittgrupper
- Attraktivt läge vid Hornstull på lugn adress med t-baneuppgång i närheten