BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mörtnäs Hagar

Ängsblomsvägen 16

  • 6 rum och kök
  • 130 kvm
  • Såld
  • 9560
  • 784
  • 8672
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till ett läckert stadsradhus i tre plan med hög kvalité, endast 20 minuter från Slussen och några minuter från Grisslinge Havsbad. Detta gavelradhus ligger inbäddat i grönska i den barnvänliga trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar. Här rör sig barnen tryggt mellan lekplatser, bollplanen och skogen, som är ett härligt naturreservat. En modern Bullerby, helt enkelt.

 

I det här stilsäkra hemmet möts du av tilltalande detaljer som industrifönster, gjutjärnskamin och en vackert utformad trappa som leder upp till de övre planen. Standarden är hög och materialvalen är genomgående askparkett, kalksten, mässing och läder, samt vitvaror från SMEG. De stora fönsterna tar in den vackra utsikten mot trädgården och skogspartiet. Huset har en av de största trädgårdarna i området, vilket möjliggör både odling och utbyggnad av inglasad veranda. Den ligger dessutom i sydväst, vilket innebär sol från morgon till kväll.   

 

I entrén välkomnas du av ett exklusivt grått stengolv lagt i klassiskt fiskbensmönster. Från hallen möts du av den vackra trappan målad i oljeblått med specialdesignat räcke i vitt stål och nät. Tittar man upp slås man av den häftiga takhöjden om nästan nio meter med flera takfönster som ger rikligt med ljusinsläpp i hela huset.

 

En större matplats är placerad framför stora fönster mellan kök och vardagsrum för att skapa ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Centralt placerad står den gedigna gjutjärnskaminen och sprider gemytlig värme när man så önskar. Hög mysfaktor. Köket är stilrent och av hög kvalité från svenska kökstillverkaren Kvänum och vitvaror från italienska Smeg. Till de granitgrå luckorna hör en bänkskiva av kalksten och från diskhon ser man ut över gatan. En halvö gränsar av mot matplatsen och blir en självklar samlingspunkt.

 

Vardagsrummet får karaktär av ett stort glasparti med vilsam utsikt mot trädgården och skogspartiet. Ett platsbyggt skrivbord är placerat bakom trappan och detta kantas av rymliga skjutdörrsgarderober - allt signerat Kvänum. Huset bjuder på fantastiska förvaringsmöjligheter.

 

De två badrummen är sobert lyxiga och "varma”, med influenser från exklusiva Story Hotel. Badrummet på nedre plan är utrustat med dusch, wc och en granitgrå kommod från Kvänum. I badrummet på övre plan finns ett exklusivt äggformat badkar i gjutmarmor, samt tvättmaskin, torktumlare och väggskåp.

 

Våning två har nuvarande ägare valt att disponera som allrum för tv-underhållning och lek, samt två sovrum, varav det ena har ett walk in closet. Det är möjligt att dela av allrummet för att få ytterligare ett sovrum. 

 

Pricken över i:et är husets loftvåning som du kan göra till din egen lyxiga oas för avkoppling och skapande. Nuvarande ägare använder det som sovrum för föräldrarna samt dressing room, gästrum och som ett härligt hemmakontor. Från loftvåningens takterrass kan du njuta av soluppgången och se ut över området. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket.

 

Det här stadsradhuset har en av områdets soligaste trädgårdar. Gaveln ligger i sydläge och man kan njuta av sol även på uteplatsen på baksidan till sent på kvällen. Baksidan är fint skyddad från insyn och avskild mot grannen av ett plank och trädgårdsförråd.

 

Till hemmet, som känns mycket större än sina 130 kvm, hör ett trädgårdsförråd och två parkeringsplatser; en på framsidan av huset och en på den gemensamma parkeringsplatsen.

 

Välkommen hem!