BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Mariatorget

Högbergsgatan 68A, 3 tr..

  • 1.5 rum och kök
  • 39 kvm
  • Såld
  • 4556
  • 325
  • 945
Värdera din bostad

Beskrivning

På populär adress intill Mariatorget hittar ni denna trivsamma och unika pärla belägen i vacker fastighet anno 1904. En mycket trivsam och ljus lägenhet med fina bevarade detaljer från byggåret så som fint trägolv, fina snickerier, stora fönsterpartier och en genomgående takhöjd om ca 3,30.

Här bjuds ni in till en väldisponerad lägenhet med stort kök i charmig 30-tals stil med förvaring i skåp och skafferi hela vägen upp i tak. Goda arbetsytor och tänkbar maskinell utrustning finns så som spis med fläkt, kyl/frys och ugn. I köket finns plats för matgrupp om 4 personer, intill lägenhets balkong med utsikt mot gården och takåsar. Balkongen nås genom dubbeldörrar.

Vardagsrummet är mycket ljust med dubbla stora fönsterpartier, ljusgråa väggar och fint bevarat trägolv. Här finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och förvaring. Sovloft som utan problem får plats med 180 cm säng och smälter in naturligt i vardagsrummet tack vare den generösa takhöjden. Mycket smart designad förvaring under loftet med inbyggda garderober och en platsbyggd bokhylla vilket gör att denna lägenhet passar både singeln som paret.

I hallen finns även platsbyggda garderober för jackor och övriga kläder med hyllor för extra förvaring. Från hallens nås badrummet som är stilfullt med vägghängd WC, handfat med spegelskåp och dusch. Vitt kakel på väggarna och svart/vit rutigt golv med golvvärme.

Generös takhöjd i kombination med ett fantastiskt läge gör detta till ett hem att längta efter. Här bor ni i en välskött förening med mycket god ekonomi och låga avgifter. Bostaden är belägen på populära Högbergsgatan med direkt närhet till tunnelbana endast någon minut bort. Pendeltåg från Södra station nås 1 minut från lägenheten.

Ett lugnt och avskilt läge med närhet till många fina naturområden och vatten - ett stenkast från Mariatorget och populära Mariaberget. Här har ni all typ av service och restaurangutbud ni kan önska er. Runt hörnet nås Swedenborgsgatan som på sommarhalvåret blir till en gågata och är en naturlig samlingsplats för alla Södermalmsbor.

Varmt välkomna på visning!

- Perfekt 1,5a och möjlig 2:a på bästa adress vid Mariatorget
- Vacker sekelskiftesfastighet anno 1904
- Generös takhöjd om ca 3.30m
- Mycket låg avgift där fiber och kabel-TV ingår
- Härligt höga fönsterpartier (3-glas) och fina tidstypiska snickerier
- Platsbyggd förvaringssektion
- Charmig innergård med eget gårdshus för tvättstuga