BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Krukmakargatan 27, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 49 kvm
  • Såld
  • 13163
  • 232
  • 6349
Värdera din bostad

Beskrivning

Stora fönster, generös takhöjd och ljusa ytskikt kännetecknar denna välplanerade 2:a på Krukmakargatan i hjärtat av Södermalm, med stadens serviceutbud om hörnet. Lägenheten ligger på andra våningen i ett hus byggt 1930 med flera originaldetaljer bevarade, såsom invändiga halvmåneformade fönster som släpper in dagsljus i hall och badrum. Det ljusa parkettgolvet i hallen och vardagsrummet ger karaktär åt hela lägenheten. I övriga rum är trägolvet framtaget och vitlaserat.  

Väggarna är genomgående vitmålade, liksom lister och dörrar i original, vilket skänker en vilsamhet åt hemmet och ger det ett luftigt intryck. Redan i entrén möts du av det smakfulla trägolvet samt en kapphängare som är passande dold från resten av lägenheten. I den rymliga hallen finns en mindre klädkammare samt djupa inbyggda garderober. Här finns också ett av de karaktäristiska halvmåneformade fönstren som ger extra ljus via sovrummet.

Genom en bred öppning med vackra glasförsedda innerdörrar leds du in från hallen till det kombinerade kök- och vardagsrummet, som är lägenhetens självklara centrum. Storleken och de ljusa färgerna gör rummet lättmöblerat med stora möjligheter till en personlig stil. Här finns plats för soffgrupp samt ett matsalsbord för mysiga middagar. Ytorna ger möjlighet till ett utfällbart bord med plats för vänner. Ljusinsläppet kommer från det höga fönstret med sitt vackra fönsterbräde i marmor.  

Det öppna köket går helt i vitt och smälter därmed fint in i vardagsrummets övriga stil. Tack vare den generösa takhöjden finns gott om förvaring i de höga köksskåpen. Kyl och frys är smakfullt inbyggda i vitt. Även kaklet är vitt med vita fogar, medan spishällen och köksbänken går i sobert svart. Utvalda detaljer men även ugnen är i rostfritt.

Från vardagsrummet leder en dörr in till bostadens sovrum. Här är det vackra trägolvet framtaget och vitlaserat. Det höga fönstret och de vitmålade väggarna ger rymd och ljus. I sovrummet finns en platsbyggd garderob och plats för dubbelsäng.

Badrummet ligger i anslutning till hallen. Väggarna är vitkaklade och på golvet ligger ett blått klinker. Förvaring finns såväl över som under handfatet, samt över toalettstolen. Badrummet har även en stor duschkabin med glasdörrar.