BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Hammarby allé 9, 5tr

  • 3 rum och kök
  • 77 kvm
  • 5.395.000 kr pris
  • 13099
  • 2994
  • 6091
Värdera din bostad

Beskrivning

Underbar och ljus 3a med stor balkong och bästa solläge utan insyn. Fastighet från 2015 med nyproduktionens samtliga bekvämligheter såsom stor hiss och garage i huset. Belägen ett stenkast från Skanstull och endast ett par meter till solbryggorna och härliga promenadstråk längs vattnet. Perfekt för Er som söker ett boende med högt ställda krav, fokus på detaljer och finess och där det bara är att flytta in. 

Hallen är lagom stor med plats för ytterkläder och skor i form av hatthylla samt garderob. Det finns plats för hallmöbel och även för barnvagn om det skulle behövas. 

Badrummet ligger i direkt anslutning till hallen. Här erbjuds förutom rymlighet självklart alla bekvämligheter som handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork, duschkabin med plats för badkar om så önskas. En tvätthörna med tvättmaskin och torktumlare samt praktisk bänkskiva och förvaringsskåp ovan. Lägg därtill spotlights i tak och golvvärme.

Vardagsrum är spatiöst med plats för både stor soffgrupp, mediamöbler och dessutom en mindre arbetshörna vid behov. Utgången till den otroligt soldränkta balkongen i sydväst nås härifrån. Här kan man sitta och njuta av en trevlig lunch i gott sällskap utan insyn.

Köket är modernt och tidlöst med vita skåpsluckor och grå bänkskiva ovan och stänkskydd i carrara mosaik som snyggt bryter av. Här bjuds på integrerade och rostfria vitvaror från Siemens med induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin, mikro samt kyl och frys. Härligt stor matplats för middagar i trevligt sällskap med nära och kära. Även här fönsterparti med härligt ljusinsläpp utan insyn.

Sist men inte minst två sovrum om varsin sida av vardagsrummet. Båda med inbyggda garderobslösningar i form av skjutdörrsgarderob som går hela vägen upp till tak. I stora sovrummet får man lätt plats med dubbelsäng och sängbord och byrå. I det mindre sovrummet finns plats för säng och byrå eller skrivbord.

En perfekt lägenhet för den lilla familjen som vill bo nära vatten, city och naturen. Här har man allt man kan önska sig i en väldigt välskött förening. Smidigt med hissen hela vägen ner till garaget samt ut till den otroligt omtyckta innergården. Dessutom ett lättillgängligt förråd som tillhör med egen nyckel.

Väkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 5 (2tr), hiss finns. Lägenhetsnummer 05054. Föreningen Brf Fredriksdalskajen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.395.000 kr pris. Månadsavgift 4 310 kr (värme, vatten, bredband (100mbit), grundutbud kabel-TV ingår. Obligatorisk tillägg om 205kr/mån för kabel-TV och bredband, 200kr/mån varmvatten och 300kr/mån för el (faktisk förbrukning på varmvatten och el räkna ingår ej). Andel i föreningen är 0.55071 %.

Driftskostnad

Totalt 375 kr/mån (4 500 kr/år) varav försäkring 375 kr/mån. Antal personer: 3. Obligatorisk tillägg om 205kr/mån för kabel-TV och bredband, 200kr/mån varmvatten och 300kr/mån för el (faktisk förbrukning på varmvatten och el räknas av).

Byggnadsår
2014-2016
Uppvärmning
Fjärrvärme + Bergvärme
Ventilation
FTX-ventilation med värmeväxling

Föreningen
Brf Fredriksdalskajen bildades 2014 och är belägen på Hammarby allé 1 - 15 och Hammarby kaj 2 i Stockholm. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 9-11 våningar samt takplan med 178 bostadsrätter och 10 lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes av Skanska Nya Hem.

Föreningen äger marken. 
För mer info kika gärna på hemsidan: www.fredriksdalskajen.se/

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 6/4-21).

Föreningens ekonomi
Det finns i nuläget inga avgiftshöjningar inplanerade. (kontrollerat med styrelsen 6/4-21).

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en trevlig innergård med lekplats, cykelrum, garage, rullstols- och barnvagnsrum och återvinningsrum/soprum.

TV- och internetanslutning
Fiberanslutning från Ownit Bredband via Stokab, 100/100 Mbps ingår som ett obligatoriskt tillägg i månadsavgiften. Det går att uppgradera till 1 000/1 000 Mbps mot en avgift.

Bilplats
Föreningen deltar i en gemensamhetsanläggning avseende garage. Totalt finns det ca 147 bilplatser och ca 17 MC-platser i garaget, varav ca 93 respektive 10 platser är dedikerade till föreningen. Garageplats kostar ca 2100kr/mån, kontakta Parkman för att ställa dig i kö. Det finns även laddplatser installerade vid platserna nu.
Boendeparkering finns på gatan, kontakta Stockholm stad för mer info.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Övrigt
Föreningen har ett gemensamt elabonnemang, varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och betalar för faktiskt förbrukning via tillägg på månadsavgiften. Även varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren. Varje lägenhet har inloggningsuppgifter till ett avläsningssystem som redovisar statistik för förbrukningen.

Gemensamhetsanläggning
Föreningens garage samt innergård utgör gemensamhetsanläggningarna Fredriksdal GA:1 och Fredriksdal GA:2 med Brf. Fredriksdals brygga. Där svarar Brf. Fredriksdalskajen för 93/147 avseende drift och underhåll. Därutöver finns gemensamhetsanläggningen Fredriksdal GA:3 mellan Brf. Fredriksdalskajen, Brf. Fredriksdals brygga och Brf. Fredriksdals kanal avseende sopsugsanläggning, där Bd. Fredriksdalskajen svarar för 178/427.

Överlåtelseavgift
1190kr betalas av köpare

Pantsättningsavgift
476kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta. 

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk. Här hittar du kombinationen av storstadskänslan och lugnet i ett!

Service
Promenadavstånd till Skanstull Ringens köpcentrum och även nära till Gullmarsplan och Globen shopping.
I området finns ett flertal caféer & restauranger exempelvis Haga bageri, Pane Fresco, Tezekuri, Texas Longhorn, Krubb och Göteborg. Utöver det finns all tänkbar service som bl.a. flertalet matbutiker som ICA, Coop, och Lidl, postombud och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera förskolor samt ett antal träningsanläggningar och Eriksdalsbadet. För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena i direkt närhet till området.

Natur och fritid
I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Det finns flertalet lekparker i närområdet  samt Anders Franzéns lekpark som är den största i Sjöstaden. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö, Sickla strandbad och Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, bad, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. (www.skistar.com/sv/vara-skidorter/hammarbybacken/) Här finns ett utegym men du hittar även löprundor, backträning och kajakpaddling. För den cykelintresserade finns här både downhill och cross country samt möjlighet att hyra Cake elmotorcykel. Ett eldorado för de fritidsintresserade.

Båtplatser

I området finns ett stort antal båtplatser. Stockholm Stad har allmänna båtplatser för uthyrning. Båthamnen ligger i Hammarby Sjöstad. Det finns 208 stycken platser. För att ställa sig i kö får man kontakta Stockholm Stad. (www.stockholm.se/-/Serviceenhetsdetaljer/?enhet=113b647119324e41a4dc7a8c7adf73e8)

Stockholm Stad har även 15 båtplatser vid Sundsta gård intill Hammarbyslussen.  (www.stockholm.se/-/serviceenhetsdetaljer/?enhet=987fb1d45d694da4961353ff2de743e6&acceptcookies=true)

Hammarbyledens Motorbåtklubb har drygt 300 medlemmar och föreningens hemmahamn är Hammarby Sjö. Föreningen har även ett mångårigt samarbete med Fisksätra båtklubb där man har ett antal sommarplatser, samt vinterplatser på Skogsö. (www.hammarbyledensmbk.se/)

Kommunikationer
Mårtensdal tvärbanestation ligger ett par hundra meter bort och på gångavstånd Gullmarsplan med flertalet tunnelbanelinjer, bussar och tvärbana. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Köpkvarter till Solna station via Gullmarsplan, Liljeholmen och Sundbyberg. Byggnation har påbörjats för T-banans nya sträckning ut mot Nacka. Hammarby Sjöstad kommer på denna linje att få en T-banestation vid Lumaparken. Planerad byggstart är 2019 och byggtiden planeras till 7-8 år. (www.sll.se/nyatunnelbanan)

M/S Lotten och M/S Lisen trafikerar sjövägen Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Resan är avgiftsfri och trafik mellan kl 06:00-24:00 (helger 07-24) 365 dagar om året. Avgångar var 20 minut, (var 10:e minut under rusningstid vardagar kl 07-09 samt 16-18). Barnvagnar, rullstolar och permobiler tar sig enkelt på och av och överfarten tar ca 5 min. (www.ressel.se)

Man kan även ta färjan M/S Emelie in till centrala Stockholm (Nybrokajen) eller Djurgården (Gröna Lund). Fartyget erbjuder en snabb och vacker resa med gott om plats för barnvagnar, rullstolar och cyklar. Biljetter säljes ombord på fartyget. (www.ressel.se)

I området finns ett flertal bilpoolföretag. Mer information om dessa hittar man på www.sunfleet.com, www.bilpoolen.nu och www.aimosolution.com.

Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se

Parkering

Parkeringsgarage i fastigheten och på gatorna gäller boendeparkering. Avgiften för boendeparkering är f.n. 1100kr/mån eller 75kr/dag. Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Skolor och Barnomsorg
I området finns både kommunala och fristående skolor och förskolor. Mer information hittar man exempelvis på skolkartan.com/Stockholm/Hammarby_Sj%C3%B6stad/.