BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Hornstull

Heleneborgsgatan 25A

  • 2 rum och kök
  • 34 kvm
  • Såld
  • 17878
  • 7174
  • 5663
Värdera din bostad

Beskrivning

Drömlägenhet anno 1917-1919 med balkong i söderläge mot innergård!

Varmt välkommen till en av Södermalms bästa mini-tvåor! Här bor du i en vacker sekelskiftestvåa om 34 kvm med perfekt planlösning och flera välbevarade detaljer. Fungerande kakelugn, tidstypiska fönster, fina brädgolv samt ca 3 meter i takhöjd. Balkong som vetter i söderläge, mot grönskande innergård. Lägenheten är mycket ljus tack vare det höga läget i huset och den generösa takhöjden, ett stort fönster samt balkongdörrar i söderläge. Då lägenheten ligger på fyra trappor mot gård har ni utsikt mot takåsar och Högalidskyrkans torn. En lägenhet som passar lika bra för såväl en person som för ett par.

Ni välkomnas in genom hallen med plats för avhängning och skoförvaring. På golvet ligger ett vackert brädgolv som löper vidare enhetligt genom hela lägenheten.

Vardagsrum och kök ligger i öppen planlösning och är som gjort för att bjuda hem flertalet middagsgäster. Här finns gott om plats för soffa med tillhörande soffmöbler, samt en matplats som utan problem rymmer 4-6 personer. Köket erbjuder gott om arbetsytor på köksbänken samt förvaringsmöjligheter bakom flertalet skåpluckor. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, gasspis, kombinerad ugn och mikrovågsugn, kolfilterfläkt samt kombinerad kyl och frys. Allt är mycket välplanerat och smakfullt renoverat. En garderob som smälter in snyggt med köket rymmer mycket klädförvaring.

Vidare in i lägenheten ligger sovrummet som vetter mot den lugna gården. I dagsläget står här en 1.40-säng och det finns gott om förvaringsmöjligheter i en platsbyggd hylla bredvid sängen samt platsbyggd förvaring under sängen. Väggarna är målade i en grå färg som bryter av fint mot snickerierna. Från sovrummet nås balkongen som vetter mot den grönskande innergården i söderläge. Här finns plats för sittplatser samt planteringar.

I anslutning till hallen ligger badrummet som är utrustat med dusch, handfat, spegelskåp och wc. Till lägenheten hör nyttjanderätt till två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Föreningen har två grönskande innergårdar som erbjuder goda grillmöjligheter. I föreningen finns bl.a. även en övernattningslägenhet, bastu, hobbyrum med snickarverkstad samt växthus. Föreningen BF Söderbo UPA har god ekonomi, låga skulder (endast 2041 kr/kvm, enligt årsredovisning år 2018) samt äger marken. I avgiften ingår el, bredband, värme och vatten.

Här bor du i ett unikt läge med den perfekta balansen av närhet till såväl vackra promenadstråk och grönområden vid Långholmen, Tantolunden och Södermälarstrand samt närhet till många populära kvartersrestauranger. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje och flertalet busslinjer runt knuten.

Varmt välkomna på visning!