BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Alphyddan

Alphyddevägen 53

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna trevliga bostad om 55 kvm med stor uteplats i söderläge. Här bor du i en trivsam förening med stabil ekonomi och närhet till både natur och stadspuls. Med bussen når du slussen på endast några minuter.

När man kommer in till bostaden välkomnas man av en rymlig hall med klinkergolv och plats för avhängning och förvaring i klädkammare. Från hallen nås det helkaklade badrummet med kakel i vitt och klinker i grått. Här finns dusch med duschväggar i glas, handstork, infälld spegel, toalett och handfat med kommod. Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig med trevlig öppen planlösning mot köket. Här ryms både soffgrupp och matplats för 6-8 personer. Köket är från Marbodal med luckor i behaglig lingrön kulör, bänkskiva i grått med matchande stänkskydd. Vitvaror som varmluftsugn, induktionshäll, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Vackert parkettgolv och vitmålade väggar. Härifrån nås den stora uteplatsen med trätrall som rymmer både loungegrupp och matplats. Här njuter du av solen från förmiddag till eftermiddag överblickande Globen och Hammarbybacken. Sovrummet ligger intill vardagsrummet med två ingångar. Här ryms storsäng och sängbord. Bra förvaring i garderobsvägg. Lägenheten har tillsammans med de andra på samma våning en egen tvättstuga som är enbart för dessa lägenheter. Det finns även ett förråd beläget på samma våning som tillhör lägenheten.

Alphyddan ligger naturnära och har ett centralt läge med bra kommunikationer. Med buss kan du lätt ta dig in till Slussen på endast 5 minuter. Även tunnelbanans blå linje kommer trafikera Nacka och planeras vara klar 2026. Intill Alphyddan ligger Sickla köpkvarter där du hittar allt från shopping till mataffärer, restauranger och klätterhall. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan BV, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 153. Föreningen Brf Tallkronan.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 312 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Överlåtelseavgift

1 163 kr. Betalas av köparen.

Föreningen
Brf Tallkronan är en äkta förening med 145 medlemslägenheter och en lokal med hyresrätt. Föreningen äger marken och har en god översikt över sin ekonomi. En kontorslokal renoveras till tre mindre lägenheter, på Alhyddevägen 51. Dessa beräknas stå fördiga till årsskiftet.

Byggnadsår
1962-1964

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2018 - Hissrenovering
2017-2018 - Fasadbyte
2017-2018 - Fönsterbyte
2014 - Renovering ventilation
2008 - Stambyte färdigställt
2006-pågående - dränering
2003 - Renovering tvättstuga
2001-2003 - Fjärrvärmeinstallation
2001 - Balkongrenovering
1996 - Renovering tak

Kommande renoveringar
Byte av Radiatorventiler 2020

Kommande avgiftsförändringar
I juli 2017 höjdes avgifterna med 5 % i förebyggande syfte. Vid budgetarbetet för 2018/2019 under maj-juni kommer det ses över så att avgifterna ligger på en långsiktigt lämplig nivå.

Gemensamhetsutrymmen
Tillgång till fyra tvättstugor i port 45-47 inredda med totalt sju tvättmaskiner, fyra torktumlare och två torkskåp. Tre stora torkrum samt två mangelrum. Föreningens medlemmar disponerar även en relaxavdelning med bastu samt ett minigym vid Alphyddevägen 47. Det finns tillgång till hobbyrum, samlingslokal samt cykelrum.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV- och internetanslutning
TV levereras av ComHem och ett basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras via fiber från Bredbandsbolaget (250/250), och den månatliga avgiften för detta ingår i avgiften till föreningen.

Bilplats
Boendeparkering på gatan. Boendeparkeringstillstånd erhålles genom Gatu- och Fastighetskontoret, http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Boendeparkering/.

Ägande
Juridisk person godkänns inte som medlem i föreningen. Förvärvare av lägenheten ska vara myndig samt bosätta sig permanent i lägenheten. Delat medlemskap godkänns endast för makar eller sambos på vilka lagen om sambors gemensamma hem ska tillämpas. Uppfylls inte dessa krav får föreningen neka medlemskap.

Överlåtelseavgift
En överlåtelseavgift betalas av köparen om 2,5 % av gällande prisbasbelopp, 2019 betyder det 1 163 kr. Pantsättningsavgift utgår om 1 % av prisbasbeloppet, alltså 465 kr per pant.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Årsredovisning, stadgar och energideklaration finns bifogat till annonsen. Är det något som är av stor vikt för köparen uppmanas denne att kontrollera detta med föreningens styrelse på brf.tallkronan45@gmail.com alternativt www.brftallkronannacka.se.

Områdesbeskrivning

Alphyddan ligger naturnära och har ett centralt läge med bra kommunikationer dygnet runt. Med buss kan du lätt ta dig in till Slussen på endast 5 minuter. Det finns två busshållplatser nedanför Alphyddan, Nacka station och Sickla bro som trafikeras av bussar dygnet runt. Saltsjöbanan stannar vid Nacka station och Sickla station och trafikerar sträckan Henriksdal-Saltsjöbaden/Solsidan. Tvärbanan har start/slut station vid Sickla och tar dig hela vägen till Solna station. Framöver kommer även Tunnelbana att finnas i Nacka med station vid bl.a. Alphyddan. Byggnationen av Tunnelbanan, en förlängning av den blå linjen från Kungsträdgården till Nacka, beräknas vara klar 2026.

Intill Alphyddan ligger Sickla köpkvarter med ett stort affärs- och nöjesutbud. Här finns allt man kan önska sig i form av shopping, kläder, inredning, elektronik, livsmedel samt ett flertal restauranger och caféer. Det erbjuds även ett stort utbud av kultur och nöjen. I Dieselverkstaden som ligger ett stenkast från lägenheten har Atlas Copcos gamla verkstäder förvandlats till en livlig mötesplats med bl. a. bibliotek, café, restaurang och konsthall. Där arrangeras teaterföreställningar, konserter och utställningar. Där finns också en modern biograf med fina salonger, samt Friskis & Svettis och ett inomhuscenter för klättring.

I Nacka finns närhet till fin natur vid Nackareservatet med badsjö, motionsspår samt fina promenadstråk. Skidåkning utför finns vid Hammarbybacken. På vintern när isen lagt sig går det att åka både långfärdsskridskor och skidor på Sicklasjön och Järlasjön. Under sommarmånaderna finns det möjlighet till sköna bad vid närbelägna Sicklasjön med sandstrand och ett flertal badbryggor. Några minuters promenad från Alphyddan ligger Svindersvik, här finns både båtklubb, 1700-tals café med servering vid vattnet, museum samt en vacker natur.

Ett område att trivas i!