BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Traneberg

Hunnebergsvägen 5

  • 2 rum och kök (Lägenheten nyttjas som 2 rok men är registrerad som 1 rok.)
  • 36 kvm
  • 2.395.000 kr Utgångspris
  • 15687
  • 1766
  • 4121
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad 2:a med en underbar balkong i söderläge. Genomgående social lägenhet med stora sällskapsytor och ett välplanerat kök som renoverats 2018. Avskiljt sovrum med plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med dusch, wc samt handfat med komod, möjlighet att installera tvättmaskin vid önskemål.

Vardagsrummet är ljust och erbjuder platsbyggd förvaring samt utrymme för soffa med mediamöbel. I anslutning ligger sovdelen med trendig industrivägg med platsbyggda skjutdörrar. Grönskande omgivning helt utan insyn. Härifrån tar du dig ut till lägenhetens balkong med en svårslagen morgon och kvällssol.  Köket har ett härligt ljusinsläpp och är synnerligen välplanerat. Mycket generös förvaring och smarta arbetsytor gör detta till ett mycket inbjudande kök. Välutrustat kök med nya vitvaror från Smeg. Här har man tagit hänsyn till originalkänslan och haft ett smakfullt öga till tidstypiska detaljer. Den lyxiga bänkskivan i marmor utgör pricken över i:et!

Lägenheten har alla klassiska Tranebergsdetaljer så som tidstypisk fiskbensparkett i vardagsrum samt orginalfurugolv i kök och hall. Lägenheten har högt i tak och fina fönsterbrädor i marmor. 

 Brf Hunneberget är en mycket välskött förening med 26 lägenheter samt 3 hyresrätter. Det är en stabil förening med ordnad ekonomi och en väl rustad fastighet. Föreningen har två tvättstugor som är välutrustade och maskinerna är utbytta i februari 2020. Lägenheterna har vinds samt källarförråd och gemensamma förråd till barnvagnar och cyklar. Föreningen förfogar över en lokal som alla medlemmar kan boka och nyttja. 

- Välskött förening
- Balkong i söderläge utan insyn
- Charmiga originaldetaljer
- Några minuter till tunnelbanan
- Högt i tak
- Rymligt vindsförråd
- Källarförråd 
- Lugnt område
- Grönskande omgivning

Varmt välkomna till ett högklassigt boende i lugn miljö med Mälaren som närmsta granne. Genomgående välplanerat och påkostat boende i ett område med endast en kortare promenad till centrala Stockholm. Var god kontakta mäklaren för mer information.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök (Lägenheten nyttjas som 2 rok men är registrerad som 1 rok.) varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 10. Föreningen Brf Hunneberget.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag. Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.395.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 235 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 3.0849 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Schablonuträkning.

Överlåtelseavgift

1 183 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Byggnadsår
1935

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Hunneberget bildades 2009 och består ut av 26 st bostadsrättslägenheter, 3 st hyresrättslägenheter samt 3 st lokaler.

Juridisk person accepteras inte som medlem i föreningen.

Delat ägandeskap godkänns med minsta ägarandel om 10%.

Utförda renoveringar
Stambyte badrum/WC 2001
Stambyte kök 2001 Renovering tak 2001
Bytt panna/uppvärmningssystem 2001
Byte av elstigar/elcentral 2001
Omdragning av el i lägenheten 2001
Tvättstugor 2001
Ommålning av alla lägenhetsfönster 2018

Kommande renoveringar
I dagsläget finns det inga planerade renoveringar (2020-03-11).

Tv och bredband
Varje lägenhet har tillgång till kabel-TV från Com Hem. I varje lägenhet finns också bredband från så kallat stadsnät indraget. Det innebär att du själv kan välja bland ett flertal olika leverantörer.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en tvättstuga med ingång vid porten till Hunnebergsvägen 16. Här finns 2 maskiner för vanlig tvätt (från 2020) samt torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även 1 maskin för grovtvätt samt ett torkrum. Föreningen har en gemensam lokal i källaren till Hunnebergsvägen 5. Den används till gemensamma sammankomster. Du kan också låna den om du skall ha en fest eller annat där din egen lägenhet inte räcker till. Cykelrum på gaveln av Hunnebergsvägen 18. Det finns även barnvagnsförråd. Tunnor för kastning av sopor och insamling av tidningar finns på gaveln till Hunnebergsvägen 3. Insamling av glas och annat finns ca 500 meter bort vid Tranebergsparken. Besök gärna föreningens hemsida:http://www.hunneberget.se/

Parkering
Boendeparkering i området. 500 kr/mån.

Mark
Föreningens innehar tomträtten till marken fastigheterna står på. Omförhandling sker 2024.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 183 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
473 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
http://www.hunneberget.se/

Områdesbeskrivning

Bo bland de lugna, attraktiva och trivsamma kvarteren i Traneberg med närhet till natursköna promenadstråk vid Mälaren. Vid Alviks Torg finns en stor välsorterad ICA-butik, post, banker, inredningsbutiker, blomsteraffär, klädbutiker, sportanläggningar samt ett flertal caféer, pizzerior och restauranger t ex trevliga Sjöpaviljongen.

För mer information besök www.alvikstorg.se. I Tranebergsområdet finns matbutik, restauranger, apotek, motionsslinga, strandpromenad, badplatser, Tranebergs småbåtshamn, lekplats och fotbollsplan m.m.

På kort reseavstånd ligger det stora och fina köpcentret Bromma Blocks som är beläget intill Bromma flygplats. En modern galleria med ca 80 butiker i en spännande mix, med delikatessbutiker, caféer och ett flertal restauranger har blivit en ny plats i Stockholm för shopping. Mer info hittar du på www.brommablocks.se.

Från Alviks Torg är kommunikationerna mycket goda med flertalet bussar, Tvärbanan, T-bana (grön linje) och 12:ans spårvagn (Nockebybanan). Bl a nås Stockholms Central med tunnelbana på ca 10 minuter. Till Bromma flygplats tar man sig snabbt och smidigt med buss från Alviks Torg med en restid på ca 15 min. För närmare information besök www.sl.se för turlistor och trafikinformation.

Tvärbanan går norrut från Alvik under Traneberg, genom Ulvsunda, över Bällstaån, vidare mot Sundbybergs Centrum och sedan vidare mot Frösundaleden och Solna centrum för att avsluta vid Solna station. Söderut kan du lätt åka hela vägen från Solna och Sundbyberg till Alvik, Gullmarsplan och vidare till Hammarby Sjöstad. Framöver kommer tvärbanan att expandera mot Bromma flygplats, Ursvik och Kista. Se mer på; https://www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund.