BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Finnberget

Finnbergsvägen 34

  • 3 rum och kök
  • 74 kvm
  • 5.350.000 kr Accepterat pris.

Beskrivning

Accepterat pris, först till kvarn! Varmt välkommen till denna fantastiskt fina och välplanerade trerumslägenhet i gavelläge med en spektakulär havsutsikt över Saltsjön, inloppet och Kungliga Djurgården. Här bor du i en väldisponerad bostad med öppna och ljusa rum och gott om förvaring. Här får du en svårslagen utsikt över båtliv och kryssningsbåtarna som tillsammans med skiftande väder och fantastiska solnedgångar bjuder på ett otroligt skådespel från första parkett. Detta är en bostad ni inte får missa!

Nu finns chansen att förvärva detta drömhem som ligger beläggen i Nackas bästa läge. När man kommer in i bostaden välkomnas man av den stora hallen som erbjuder goda avhängningsytor. Vidare in i bostaden når man vardagsrummet som är stort och öppet och är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Vardagsrummet rymmer enkelt större soffgrupp, tv-möbler samt matsalsmöblemang om så önskas.

Från vardagsrummet når man den härliga inglasade balkongen som har en magisk utsikt över Saltsjön, inloppet och Kungliga Djurgården. Här ryms enkelt utegrupp och gröna växter. Inglasningen är helt öppningsbar och här har du eftermiddags- och kvällssol.

Bostadens kök är stort med gott om förvaring och arbetsutrymmen samt med matplats för större sällskap. Köket har snygga köksluckor i vit kulör och bänkskiva i trä. Vitvarorna består av spis/ugn, diskmaskin samt kyl/frys. Från köket når man även bostadens andra balkong som ligger belägen mot den mysiga och lugna innergården. Här kan man njuta av morgonkaffet i förmiddagssolen.

Bostaden har även två rymliga sovrum med bra möbleringsmöjligheter och riktigt bra förvaring i form av klädkammare i respektive sovrum. Från båda sovrummen har man även den fantastiska vattenutsikten.

Badrummet är mycket fräscht i tilltalande färger med wc, badkar och handfat.

- Fri utsikt över Saltsjön, inloppet och Kungliga Djurgården!
- Två balkonger varav en är inglasad med panoramautsikt!
- Nära till allt, dagis, skolor, restauranger, Sickla Köpkvarter, Nacka Forum, Nackareservatet med härliga motionsspår!
- Utmärkta kommunikationer med bussar
- Bra förening med god ekonomi

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2. Lägenhetsnummer 080. Föreningen Brf Finnberget Sicklaön 37:24.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.350.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 3 915 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 422 kr/mån (5 060 kr/år) varav el 125 kr/mån, försäkring 297 kr/mån. Driftskostnaderna kan variera från säljare till säljare efter förbrukning.

Byggnadsår
1948-1952

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Finnberget Sicklaön 37:24 registrerades 2001 och är en äkta förening. Föreningen äger marken. I föreningen finns 226 lägenheter varav 16 är hyresrätter. Det finns också 7 lokaler.

Utförda renoveringar
2017 spolades stammarna
2016 OVK-besiktning
2015-2016 fönsterrenovering
2014 utbyte av ventilationsfläktar
2014 byte av entrépartier
2008-2012 nya balkonger
1990 putsades fasaden
1988-1991 renoverades fastigheterna då bland annat elen renoverades och stambyte genomfördes

Kommande renoveringar
Föreningen har planerat att utföra renoveringar av taken på punkthusen och tvätt av punkthusens fasader.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningens ekonomi är stabil och styrelsen har inte för avsikt att justera avgiften under den närmaste perioden.

Gemensamhetsutrymmen
I varje hus finns det en gemensam tvättstuga som bokas av medlemmarna. På Finnbergsvägen 42-44 finns även en grovtvättstuga för mattor, täcken och liknande. I föreningen finns cykel- och barnvagnsrum och på gården finns grillmöjligheter. Det finns också en övernattningslokal som kan bokas av medlemmarna för 300kr/natt. Här finns sovplatser, kök med bardisk, soffgrupp och matbord för plats till ca 30 personer. Här finns även dusch och toalett.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till Telia och ComHem. Tecknas separat.

Bilplats
Föreningen disponerar 134 st parkeringsplatser för 350 kr/mån, 13 st garageplatser för 1 250 kr/mån samt 15 st parkeringsplatser i grannföreningens p-hus för 700 kr/mån. Separat kö gäller för samtliga platser.

Ägande
Föreningen godkänner ej juridisk person. Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel på 10%.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 162,50 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostadsrätten tas en pantsättningsavgift ut om ca 465,00 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för 2019.

Föreningens hemsida
www.finnberget.se/?

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan, med bara några minuter till Slussen, finner du populära Finnberget. På Västra Sicklahalvön bor du i en tillvaro som omfamnas av Hammarbysjön, Saltsjön och Svindersviken. Finnboda och Kvarnholmen är två områden där nya stadsdelar växer fram. På toppen av berget, mellan dessa två starkt växande delarna, finner ni den lugna idyllen Finnberget. Utsiktsplats med trevliga grillplatser och milsvid utsikt. I Finnboda precis nedanför så har du även Finnboda hamn där man kan ha båtplats.

Gångavstånd in till pulsen på Södermalm och med en kort bussresa med 402:an är du i Slussen på cirka 7 minuter eller så tar du 53:an via Slussen och Centralen vidare till Roslagstull.

Båtförbindelse mellan Nybrokajen och Kvarnholmen finns i närområdet. I framtiden väntas den även att trafikera Hammarby Sjöstad, övriga centrala delar av Stockholm (Slussen, Strömkajen), Nacka, Lidingö och Fjäderholmarna.

Här är det nära till allt du kan tänkas behöva. Sickla köpkvarter och Nacka Forums breda affärs- och serviceutbud nås med några minuters bilfärd. Du kan även promenera längst med Svindersviken till Sickla. Dieselverkstaden erbjuder kultur med bland annat bibliotek, teater, musik och biograf. Skolor och förskolor finns det flera av i närheten. Hälsans förskola på Henriksdalsberget, Vilans förskola, Tre kronors förskola samt Ebba Brahe som ligger på Kvarnholmen samt Finnboda förskola, alla ligger i angränsande Finnboda. Mer information finner du på Nacka kommuns hemsida.