BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Ringvägen 4, 4+5 tr

  • 4 rum och kök
  • 114 kvm
  • Såld
  • 20278
  • 13181
  • 12555
Värdera din bostad

Beskrivning

Högst upp i den vackra fastigheten ifrån 1894 finns den här fina vindsvåningen med mycket karaktär, som verkligen utmärker sig och bör tilltala den som söker något extra. Hemmet kännetecknas bland annat av en väl tilltagen takhöjd, en fungerande kakelugn, vackra fönster med djupa nischer, ett vindsplan med takfönster och synliga bjälkar, en takterrass med härliga soltimmar och utsikt över takåsar. 

Utanför dörren finns allt man kan tänkas önska sig. Högalids läge på Södermalm är mycket centralt med direkt närhet till vatten och grönska samt en mångfald av butiker och caféer. Närmsta restaurang-granne är populära Pane Vino.

Här kombineras liv och rörelse med ett avslappnat klimat vilket inbringar en genuin och härlig kultur som särskiljer dessa kvarter från andra delar av stan. Att du samtidigt lätt kan finna lugn kring promenadstråken och parkerna längs Bergsunds strand, Söder Mälarstrand och Skinnarviksberget tillsammans med Långholmens och Tantolundens populära badplatser har gjort Högalid till ett av innerstadens mest eftertraktade områden att bo i. Hornstulls nya galleria Hornhuset har fyllt ut Hornstull med ännu fler trendiga butiker, restauranger och caféer.

Entréplan
Det som bland annat utmärker bostaden är det pampiga och inbjudande sällskapsrummet med fungerande kakelugn och vackra fönsterpartier med utsikt mot Skinnarviksberget. De höga fönstren med djupa nischer tillsammans med takhöjden skapar mycket karaktär. Här kan du möblera med en soffa, TV-möbel, läsfåtöljer och en matmöbel.

Det smakfulla köket bjuder verkligen in till matlagning och umgänge tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet. Köket har bänkskivor gjutna i betong, vilket gör sig fint mot den maskinella utrustningen i rostfritt utförande.

På entréplanet finns också ett sovrum i bra storlek, som ligger fritt från insyn. Separat WC och duschrum med tvättmaskin finns också på det här planet.

Vindsplan
Den snygga spiraltrappan leder upp till det häftiga vindsplanet som består av ett sällskapsrum, en takterrass, barnkammare/extrarum och ett underbart sovrum med walk in closet samt ett badrum som står i anslutning till sovrummet.

Nuvarande ägare nyttjar sällskapsrummet som ett TV-rum. Från sällskapsrummet öppnar skjutdörrarna mot den underbara takterrassen som blir till ett extrarum under sommarhalvåret, speciellt med tanke på solläget med sol från dag till kväll. Härifrån har du utsikt över charmiga takåsar.

Det lilla extrarummet nyttjas idag som barnrum. Här finns ett charmigt runt fönster med utsikt mot terrassen. 

Master bedroom har ett angränsande badrum med både badkar och dusch. Takfönster och bjälkar ger mycket karaktär. I anslutning till sovrummet finner ni också en rymlig walk in closet.

Gjorda förbättringar
2016 Helrenoverad kakelugn
2017 Utbyte av samtliga strömbrytare, nu dimbara samt alla ljuskällor till LED
2018 Ny tvättmaskin
2019 Samtliga transformatorer till golvvärme utbytta utom i duschrum/tvättstuga på entréplan som fungerar bra.
2019 Installation av larm med extra rökdetektor och övervakning

Övrigt
- Köpare kan ta över garageplats hos närliggande privat aktör för 2 500 kr per månad
- Två förråd varav det ena under golvet i barnkammare/sovalkov som man når via dörr i trapphuset. Egentligen är detta trappan upp till övre plan. Mycket praktiskt förråd på nära håll.