BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Ringvägen 158, 4tr

  • 2 rum och kök.
  • 53 kvm
  • 3.870.000 kr / Såld

Beskrivning

På lugn adress mellan lilla Blecktornsparken och Vitabergsparken hittar du denna pärla på återvändsgata med bästa möjliga kombination av innerstadens puls samt Stockholms unika närhet till grönska. I slutet av klassiska Ringvägen på tryggt avstånd från trafik och nattliv finner du denna charmiga 20-talspärla. Med alla charmiga attribut från eran när klassicismen och funkisen flöt ihop, så som högt i tak, vackra burspråk, fiskbensparkett och iögonfallande snickeridetaljer. Lägenheten disponeras med en avskiljd hall innan den stora inre hallen varifrån du når badrum, vardagsrum, kök och sovrum. Badrummet är helkaklat med badkar, extra stor lavoar med generös tillhörande förvaring samt toalett. Köket är fullt utrustat med kyl/frys, ugn med spis samt diskmaskin. Köket erbjuder en väl tilltagen förvaring i form av över- och underskåp i hela köket med gott om utrymme vilket även innebär ordentligt med arbetsyta.
Sovrummet finner du privat och separat från lägenhetens sociala ytor med plats med en dubbelsäng med utgång direkt till lägenhetens balkong. Belägen i trevligt solläge med sol under förmiddag, lunch och tidig eftermiddag. Balkongen vätter ut mot föreningens innergård i lugnt och tyst läge. Dessutom finns en ny markis som förlänger säsongen. Vardagsrummet är rymligt och ljust utan någons som helst insyn. Här får du enkelt plats med en större soffgrupp samt ett matbord för större sällskap. Med fönster mot Renstiernas gata med Nytorget runt hörnet finner du dig i den perfekta symbiosen med stadens puls precis ena hörnet medan du hittar grönskan och vattnet runt det andra hörnet.
Den inre hallen kan nyttjas på många sätt. En kreativ hörna för skapande eller en lugn läshörna. Alternativt kan du upprätta ditt eget kontor hemma här. Som ett alternativ kan du även flytta ut köket hit. Se alternativ planlösning för inspiration. Kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information, liknande lösningar har genomförts i huset tidigare då befintlig vattenstam finns att tillgå enligt alternativ planlösning.

- Svårslagen adress på återvändsgata
- Välskött förening med låg avgift
- Nära till Nytorget, restauranger, Blecktornsparken och Vita bergsparken samt närservice och Stockholms underbara vatten
- Charmiga detaljer så som fiskbensparkett, högt i tak, burspråk samt tidstypiska snickerier
- Hiss i fastighet
- Bredband ingår i avgift
- Dolda tillgångar i forma av hyresrätter
- Charmig och lugn innergård

Fastigheten stod klar 1931 efter att ha påbörjats 1929 och är ritad av arkitekt Anton Wallby. Fastigheten är gulklassad på Stadsmuseets kulturhistoriska klassificeringskarta. Gult är den tredje nivån som används vid klassificering. En gulklassning innebär att fastigheten har bebyggelse av positiv betydelse för stadsbilden och/eller av visst kulturhistoriskt värde. 

Fastigheten är sprungen ur en era som vi kommit att kalla Folkhemmet med sina klassicistiska detaljer i stilren övergång med tydliga svenska inslag som internationellt sett uppmärksammats som Swedish Grace. Fastigheten har ett enormt charmigt trapphus med hiss och breda trappuppgångar med avsatser med gemensamma balkonger som givetvis kan nyttjas efter behov. Vidare finns en trevlig innergård med härligt solläge utrustat med utemöbler och grill för medlemmens bruk. Dessutom finns här ett cykelställ med tak samt en trevlig trädgårdstomt med grönska och blomsterrabatter. Fastighetens tvättstuga är belägen i källaren och består av två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och torkrum. Trappstädningen sköts av ett företag regelbundet.

Föreningen Brf Vitbetan 25 är förvaltad av SBC som är en utav landets största och mest meriterade förvaltare. Föreningen består av 40 lägenheter varav 37 upplåts som bostadsrätter samt 3 lägenheter upplåts som hyresrätter. Vidare finns två hyreslokaler som inbringar hyresinkomster till föreningen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF. Föreningen har ett gemensamt upphandlat avtal för som avläses kvartalsvis. Detta är givetvis förmånligare än individuella avtal. Vidare är föreningen anslutna till ComHem för kabel-TV samt Ownit för bredband 100 Mbit/s som ingår i avgiften.

Skicket på fastigheten är genomgående gott och föreningen har en gedigen skötsel genom åren. Alla större och kostnadskrävande renoveringar är genomförda. Framöver finns inga större planerade renoveringar och föreningen följer en underhållsplan.

Området är klassisk mark och grannskapet fullkomligt osar av historia.