BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Roslagsgatan 40D, 1tr ö.g.

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
  • 4.600.000 kr SÅLD
  • 13498
  • 4836
  • 6305
Värdera din bostad

Beskrivning

Vill du bo i Vasastans trendigaste område i en nästintill skuldfri förening med låg avgift? Då är du varmt välkommen till denna välplanerade och omsorgsfullt renoverad sekelskiftesdröm med härlig balkong belägen på attraktiv adress i lugnt gårdshus. Ultimat läge i välskött fastighet från1897, på lugn del av Roslagsgatan och med puls och nöjen runt hörnet.

Lägenheten är totalrenoverad  till absoluta toppskick de senaste åren där både badrum, kök och ytskikt varsamt renoverats till ett inflyttningsklart boende som passar både paret och singeln med högt ställda krav. Goda kommunikationer med både T-bana och bussar i direkt närhet. Bo i Vasastans trendigaste område i solid och nästintill skuldfri förening med låga avgifter.

Stig in i en välplanerad hall från en vacker och väl underhållen trappuppgång. Lägenheten har ett lugnt läge i tyst gårdshus  och vetter helt mot den rofyllda innergården. Väl inne i lägenheten finner man en mycket väldisponerad planlösning med genomgående vackra trägolv i original som slipats och behandlats. Takhöjden om ca 3 m skapar en otroligt rymd. Tidlösa ytskikt med charmiga ursprungsdetaljer från sekelskiftet såsom stuckatur nedtill och takrosett. Stora fönsterpartier med helglasade dörrpartier från golv till tak vilket skänker gott om ljusinsläpp. Kliv ut på den härliga balkongen där ni har sol under stora delar av dagen (ca kl 12-17 under sommarhalvåret).

Köket är verkligen hemmets hjärta med ljusa skåpsluckor, bänkskiva i granit och fina vitvaror. Ordentligt och fullutrustat med gott om arbetsytor och förvaring. Här finns även plats för matbord för 4-6 personer. Vardagsrummet är rymligt med gott om sociala ytor och plats för både soffgrupp och mediamöbel. Härifrån når ni balkongen via helglasade dörrpartier.

Rofyllt sovrum med inbygg garderobsvägg och plats både dubbelsäng. Målade väggar i en blågrå färg som skapar harmoni. Badrummet renoverat 2018 är en fröjd för ögat, helkaklat och exklusivt med fiskbensmönster i äkta carrara marmor. Utrustat med wc, handfat, takdusch, vikbar duschvägg, infälld nisch för förvaring och skön golvvärme. I hallen har ni gott om plats för både avhängning samt förvaring i djup klädkammare och till lägenheten hör även ett förråd. 

Här bor du nära citypulsen med ett rikt utbud av restauranger, caféer och barer. Mataffärer, shopping och all tänkbar service ligger endast ett stenkast bort. Hagaparken och Brunnsviken på kort promenadavstånd. I Hagaparken finns det löpspår, tennisbanor, kanot/kajakuthyrning, bryggor, caféer och enorma gräsytor att njuta på mm.

Närheten till Handelshögskolan, Kungliga Tekniska Högskolan och cykelavstånd till Karolinska Institutet och Stockholms Universitet gör läget extra lämpligt för den studerande. Kommunikationer i form av tunnelbana, uppgång Rådmansgatan, Odengatan och Tekniska Högskolan, samt ett flertal innerstadsbussar från Odengatan.

Välkommen på visningarna av denna fantastiska lägenhet!

- Sekelskiftesdröm med balkong på bästa adress och låg avgift!
-Välbevarad charm och högt i tak ca 3 m vilket skapar rymd
- Lugnt läge i gårdshus och stor balkong mot innergård (sol mellan 12-17)
-Genomgående vackra golv och smakfulla ytskikt som slipats och behandlats omsorgsfullt
-Toppfräscht kök och badrum renoverat de senaste åren med stilrena materialval
-Ombonat sovrum med god förvaring och plats för dubbelsäng
- Stabil förening nästintill skuldfri med extremt god likviditet
-T-bana samt bussar i direkt närhet från fastigheten

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 tr av 4, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 00040. Föreningen Brf Ingemar 8.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.600.000 kr SÅLD. Månadsavgift 1 411 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår. Obligatorisk avgift för bredband tillkommer med 135 kr / mån samt fond för balkongunderhåll med 30 kr/mån ingår ej). Andel i föreningen är 1.6805 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav el 150 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr.

Om föreningen
BRF Ingemar 8 ligger på Roslagsgatan 40 i området "Sibirien" i Stockholm och består av 39 hushåll samt 2 hyreslokaler. Föreningen består av ett gathus med byggår 1897 och ett gårdshus som är några åt yngre. Föreningen är en äkta förening och ombildades år 2003 samt äger marken. Inom fastigheten finns två marklokaler som upplåts med hyresrätt och som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga.

Ekonomi
Nästintill skuldfri förening (850 tkr i lån = 366 kr/ kvm) med god ekonomi inga avgiftshöjningar är planerade. Föreningen har en god ekonomi och har genomfört en rad upprustningar de senaste åren.

Utförda renoveringar
2004 Balkonger
2004 Bastu
2004 Stambyte
2004 Markanläggning
2005 Målning trapphus
2006 Källarförråd
2006 Värmeanläggning
2006 Takrenovering
2006 Utbyte port
2007 Dörrar
2008 Maskiner
2008 Fasad
2010 Stambyte
2011 Takskydd 
2011 Aqua Bygg avloppsrör
2011 VVS installation
2011 Snörasskydd
2013 Installation bredband
2014 Ommålning av taket på gathuset
2018 Renovering och målning av dörrar & fönster

Kommande renoveringar
Inget större planerat, föreningen jobbar kontinuerligt med underhållsplan, statusbesiktningar och prioriteringar. Läs mer på www.hemsidan.com/ingemar8.

Kommande avgiftsförändringar
Det finns inga avgiftsförändringar planerade i dagsläget. Föreningen höjde avgiften med 10% januari 2019 istället för att göra mindre höjningar under flera år. Höjningen gjordes efter att föreningen inte justerat avgiften på flera år och samtidigt sett att alla medlemmar föredrar hög service i form av extern fastighetsförvaltning, trapphusstädning osv. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har tillgång till en bastu i källaren liksom en tvättstuga om tre maskiner samt torktumlare och torkskåp vilka medlemmarna kan utnyttja. Föreningen har även en trevlig innegård som renoverades 2005 med två sittgrupper och varsin grill samt ett hobby/snickarrum i källaren. Till lägenheten för ett vindsförråd.

Kabel-TV och Bredband 
Fastigheten har för närvarande Comhem som leverantör av kabel-TV som ingår i avgiften. Leverantör av bredband är Ownit vilket tillkommer som en obligatorisk avgift om 135 kr/mån.

Parkering
Boendeparkering i området, läs mer och ansök på www.stockholm.se/parkering. Parkeringshus finns i början av Roslagsgatan.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande. Juridiska personer godkänns ej som medlemmar i föreningen.

Kommunikationer
BRF Ingemar ligger 20 meter från närmaste busshållplats (linje 50), två kvarter från Odengatan (med ett flertal bussar) och en kortare promenad till både T-banestationerna vid Tekniska högskolan (röd linje) och Rådmansgatan (gröna linjen).

Affärer
Runt hörnet på Birgerjarlsgatan ligger ICA Roslagstull som har öppet till 23 alla dagar i veckan, och ett antal resturanger ligger ett stenkast från porten.

Natur
Norrut ett kvarter och över Cederdalsgatan ligger grönområdet Bellevue med Carl Eldhs Ateljé och Brunnsviken, med Haga på ena sidan och Kräftriket på andra.