BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Pipersgatan 18, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 37.5 kvm
  • 523
  • 33
  • 3962
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en ljus och välplanerad bostad i en av Sveriges största föreningar. Ljus och välplanerade 2:a med stor balkong i sydostläge som erbjuder fördmiddagssol. Balkongen rymmer sittplats för 2-3 personer och övrigt möblemang som önskas.

Lägenheten har under våren 2020 genomgått en stamrenovering och badrummet är helt nytt och fräscht. Helkalat med vitt kakel på väggar och svart/vit rutigt golv. WC, handfat med under och överskåp, handdukstork, dusch med infällbara dörrar samt draget för tvättmaskin.

Väl inne i lägenheten möts ni av en rymlig hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Praktisk stavparkett på golv och ljusa väggar. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Vidare finner ni köket som är utrustat med gasspis, ugn, fläkt och kyl/frys. Köket har gott om arbetsytor och förvaring bakom vita, släta luckor som nås hela vägen upp till tak. På golvet ligger svart/vit rutigt golv. Från kök och vardagarum nås lägenheten mysiga sovrum med plats för dubbelsäng (180 cm) och plats för garderober. Sovrummet har ett stort fönsterparti som släpper in ljus. Sovrummet har vitmålade väggar och stavparkett på golvet. Kök och sovrum skiljs av med en fin glasdörr.

Vardagsrummet inrymmer både plats för soffgrupp och matplats. Härifrån når ni balkongen som ligger i ett sydost läge vilket sommartid ger sol under förmiddagen. Här har ni en generös yta att möblera upp och njuta av sommarens soliga dagar och varma kvällar!

Här bor ni i en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med flera gemensamma takterrasser. Här bor man med närhet till vatten, goda kommunikationer med t-bana direkt utanför porten, mysiga promenadstråk och city ett stenkast bort. Lägenheten är inflyttningsklar där tillträde kan ske omgående och passar såväl singeln som paret med högt ställda krav på bekvämlighet!

Här finns all bekvämlighet nära, i stora och välkända Brf Kungsklippan, såsom gemensamma takterrasser, flera tvättstugor, gästlägenhet och egen expedition. Omåttligt populära Pipersgatan är en oas mitt i storstadsmyllret, vackert och ostört beläget uppe på höjden. Med bara några minuters promenad ned till Kungsholmstorg med samtliga affärer och övrig service. Här bor man med närhet till både Norr Mälarstrands vatten, goda kommunikationer med t-bana utanför dörren, mysiga promenadstråk och city på promenadavstånd vilket tar ca 5 minuter.

Välkommen!

- Inflyttningsklar 2:a som passar både paret och singeln med högt ställda krav på komfort!
- Balkong i sydost med sol stora delar av förmiddagen
- Välplanerad och ljus med stora fönsterpartier
- Stambytt badrum våren 2020
-Solid förening med extremt god ekonomi i välskött fastighet och gemensamma takterrasser
-Utmärkta kommunikationsmöjligheter med gångavstånd till Centralen och t-bana utanför porten
-Attraktiv adress på Kungsholmen med närhet till både vatten och citypuls!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 0503. Föreningen Brf Kungsklippan.

Byggnadssätt

Eldstad: Nej.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Kabel-TV via Comhem och Bredband 700/1000 via Ownit.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 053 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, bredband Ownit ingår). Andel i föreningen är 0.00096 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskatt. El faktureras med månadsavgiften per kvartal.

Överlåtelseavgift

1 184 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Brf Kungsklippan
Längst österut på Kungsholmen i Stockholm, vid Klara sjö, ligger Brf Kungsklippan. Det är en av Sveriges största bostadsrättsföreningar. Fyra hus ligger uppe på Kungsklippan, två på Pipersgatan, tre på Kungsholmsgatan och fyra på Kungsbro Strand. Totalt finns 1031 lägenheter och 44 lokaler.

Gemensamma lokaler
-
Fyra övernattningsrum, på Kungsklippan 14 och Kungsholmsgatan 13A.
- Fem takterrasser, på Kungsholmsgatan 11 samt på Kungsbro Strand 17, 19, 21 och 25.
- Två grillplatser, på gårdarna Kungsklippan 14-20 och Kungsbro Strand 19.
- Cykelrum på Kungsklippan 12 och 22 samt på Kungsbro Strand 17, 19 och 25.
- Grovsoprum på Kungsklippan 16-18, Kungsholmsgatan 11 och på Kungsbro Strand 17 och 21.
- Garage och parkeringsplatser på Kungsklippan.
- Fyra tvättstugor, på Kungsklippan 16-18, Pipersgatan 16, Kungsholmsgatan 11 och Kungsbro Strand 21.
- Alla tvättstugor har både låsbara tvättrum som måste bokas och s.k. spontanmaskiner som inte behöver bokas. Grovtvättmaskiner finns på Kungsklippan 16-18 och Kungsbro Strand 21. Grovtvättmaskinerna måste alltid bokas. Tvättider bokas på hemsidan eller med nyckelbrickan innanför ingången på resp. tvättstugaa.

Renoveringar
Sambyte på Pipersgatan 16-18, 2020
Alla lägenheter förseddes med nya elmätare 2013.
Alla fastigheter fasadrenoverades 2008-2013.
Trapphus och entréer målades 2008.
Aluminiumportarna i entréerna ersattes med ekdörrar 2005.
Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2003.
Hissarna renoverades och hissmaskineriet byttes ut 2000-2002.
Tak och terrasser reparerades 2000-2002. Kvarvarande terrasser åtgärdades i samband med fasadrenoveringen.
De fyra tvättstugorna moderniserades mellan 2003 och 2009.
Elsystemet moderniserades helt 1998-200
Fönster och balkongdörrar 1994

Kommande renoveringar närtid (se Årsredovisning för underhållsplan).
Obligatorisk ventilationskontroll Kungsholmsgatan & Kungsbro strand samt värmeinjustering 2020-2021
Renovering gården Pipersgatan 2021

Föreningen Förråd
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd på fjärde våningen om ca 6 kvm med snetak. Föreningen hyr även ut förråd som kan hyras extra varje månad.

TV & Bredband
Föreningen har gruppanslutning till bredbandsuppkoppling 700/1000 Mb/s (Ownit) och kostnaden är nylligen omförhandlad och sänkt till 51 kr/månad med högre kapacitet. Detta debiteras tillsammans med avgiften.

Hushållsel
Föreningen har gemensamt upphandlat hushållsel som debiteras i efterskott tillsammans med avgiften.

Parkering
Föreningen förvaltar 12 st parkeringsplatser (2500 kr/månad) samt 2 st garageplatser (4000 kr/månad). För att ställa sig i kö till dessa får man kontakta Kungsklippans expedition. Annars gäller boendeparkering på gata. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms stad. Föreningen har också ett förråd med plats för 9 kajaker på Kungsbro strand 19. En plats i kajakförrådet kostar 1 800 kr per år och kostnaden debiteras via hyresavierna.

Ekonomi
Banklånen uppgår till 187,3 miljoner kronor vid utgången av 2019 vilket ger Lån/m² bostadsrättsyta 4 637 kr.

Budgeten för 2020 redovisas i bilaga i Årsredovisningen. Budgeten för 2020 är i balans.

Avgiften höjdes med 4% för 2020.

Finansieringen av stamrenoveringsprojektet kommer ske genom tidigare ackumulerade medel (kassan), medel som
ackumuleras under kommande år (positivt kassaflöde från löpande verksamhet) samt med upptagande av nya lån.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgiften är 2,5% av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen.

Pantsättning
Pantsättningsavgiften 1% av gällande prisbasbelopp per pant.

Kontroll
Ovanstående grundas på information från föreningens Årsredovisning, stadgar samt styrelsen/föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Områdesbeskrivning

Här bor du nära vattnet längs vid Karlbergskanalen, Kungsholms Strand och Norrmälarstrand och samtidigt med gångavstånd till city. Stadsdelen karaktäriseras av sin närhet till vattnet, city samt härliga promenad- och joggingstråk.

I närheten ligger Hantverkargatan och dess charmiga butiker och Kungsholmstorg med gatumarknad och dagsfärsk frukt. Följer man vägen ner till vattnet finns populära Trattorian och orangeriet.

Här har du även nära till Fridhemsplans pulserande utbud av restauranger, caféer, butiker och all tänkbar service. Citypuls och grönska i härlig balans med shopping i bl.a. populära Västermalmsgallerian kombineras med sköna strandpromenader. Några minuter bort ligger stora gröna Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand samt Norr Mälarstrand.