BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 32, 3tr

  • 4 rum och kök
  • 109 kvm
  • 8.500.000 kr Utgångspris

Beskrivning

Nackas bästa utsikt med frontläge mot Stockholms skärgård. Äntligen har ni chansen att köpa denna fantastiskt fina 4:a i toppskick med Nackas bästa utsikt över Stockholms skärgård i expansiva Kvarnholmen. Här har man fri utsikt mot vattnet och djurgården. Bostaden ligger i ett perfekt läge med vattnet som granne, samt direkt närhet till Stockholms innerstad. Ta pendelbåten till Nybrokajen på 20 minuter och med buss/bil når man city smidigt. Här får ni allt från en fantastisk utsikt, kök i öppen planlösning mot vardagsrummet, tre stora sovrum, två badrum samt en stor inglasad balkong i ett oslagbart läge.

När man kommer in i bostaden välkomnas man av den öppna och trevliga hallen som erbjuder mycket goda garderobsutrymmen. Från hallen når man köket som är exklusivt renoverat som ligger i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Här man kan umgås och samtidigt njuta av den fantastiska utsikten och alla båtar som passerar förbi bostaden. Köket är mycket välplanerat med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, spishäll, inbyggd micro och ugn, vinkyl samt diskmaskin. Vitvaror från Miele. Här kan man njuta av härliga middagar tillsammans med vänner och familj samtidigt som man blickar ut mot Skärgården.

Från vardagsrummet når man den härliga inglasade balkongen som ligger i ett magiskt läge med fantastisk utsikt mot Stockholms inlopp och Norra Djurgården. Bostadens läge i huset på tredje våningen gör att man får unik kontakt med vattnet. Balkongen rymmer enkelt större sittgrupp och gröna växter. Balkongen har även golvvärme vilket gör detta till ett perfekt uterum tidig vår och lite senare höst.

Bostaden erbjuder även tre stora sovrum med bra förvaringsmöjligheter. Samtliga sovrum rymmer enkelt dubbelsäng och annat möblemang.

Stort och fräscht badrum med wc, dusch, handfat med spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare. Bostaden har även ett mycket fräscht gästbadrum med wc och handfat. Detta är en bostad ni inte får missa. Varmt välkomna på visning. 

- Ingen insyn

- Härligt vattenutsikt mot Norra Djurgården och Stockholms inlopp från både vardagsrum och balkong

- Stor inglasad balkong med golvvärme

- Helt renoverad bostad i lyxiga materialval

- Tre rymliga sovrum med god garderobsförvaring

- Två badrum

- Direkt närhet till Stockholm city med buss eller pendelbåten till Nybrokajen

- Närhet till matbutik, skolor och förskolor, caféer samt restauranger.

- Förening med god ekonomi

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 21303. Föreningen Brf Spannmålskajen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8.500.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 5 268 kr (Värme, kallvatten, Kabel-TV, bredband ingår. Varmvatten debiteras separat på månadsavin. ingår ej). Andel i föreningen är 2.25386 %.

Driftskostnad

Totalt 1 281 kr/mån (15 369 kr/år) varav el 1 000 kr/mån, försäkring 281 kr/mån. Driftskostnaderna kan variera från säljare till säljare efter förbrukning.

Byggnadsår
2011

Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump på frånluftsventilation.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Spannmålskajen är belägen på den norra sidan av Kvarnholmen med utsikt över Djurgården och Stockholms inlopp. Fastigheten består av tre huskroppar som byggdes år 2012 med totalt 54 bostadsrättslägenheter och 1 lokal. Lägenheternas storlek varierar från 53 till 110 kvm (2:or, 3:or och 4:or).

Lokalen är en kommersiell lokal som idag hyrs av Sweden Green House, som använder lokalen som showroom.

Föreningen registrerades 2010-10-25 och är en äkta bostadsrättsförening.

Föreninen äger marken.

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2045.

Tv och bredband
Telia trippel play är anslutet till fastigheten för leverans av TV, bredband och telefoni. Detta ingår i avgiften. Sappa TV och Bahnhof bredband 1000Mb.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam innergård belägen på baksidan av husen.
Två st Cykelförråd, tre barnvagnsförråd samt soprum med miljöstortering.

Förråd
Till varje lägenhet finns ett förråd.

Parkering
Föreningen har 46 st garageplatser som nås via hissen. Dessa kostar 1000 kr/mån. Finns även laddstolpar för el-bilar. Allmän parkering på kajen.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 182,50 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
473 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Ekonomi
Föreningen har en bra ekonomi med en låg belåningsgrad på 8 391kr/kvm. Nyproduktioner brukar normalt ha en belåningsgrad/kvm mellan 14 000kr-16 000kr/kvm.

Föreningens kontaktuppgifter
styrelsen@spannmalskajen.se

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. 

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan). För mer info: ebbabraheskolan.se

Bageriet är närcentrum på Kvarnholmen och är under utveckling. Här finns bl.a. stor nyöppnad COOP-butik ett gym (Puls&Träning), en Juicebar (Kvarnholmen Juicebar), blommaffär, apotek, bageri, pizzeria och olika restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som ligger bara ca 1 km bort, för ytterligare utbud och service. 

I den välkända byggnaden Munspelet ligger restaurang Mat & Vy som snabbt blivit en popolär restaurang och vinbar – med stora panoramafönster och magnifik utsikt över Stockholms inlopp.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com