BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Beckbrännarbacken 1, 4 tr

  • 1 rum och kök
  • 45 kvm
  • 13554
  • 2178
  • 4187
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett toppfint och ljust boende högst upp i huset med fantastisk utsikt över takåsar, med en fri utsikt över Sofia Kyrka och mot Fjällgatan från balkongen. Bostaden diponeras idag som ett rum men går att göra om till en tvåa genom att flytta köket till den stora hallen. Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla där tidstypisk charm samspelar med moderna materialval i harmonisk balans. Här finner du vackra ytskikt, snickerier och ursprungsdetaljer samt stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp med grönskande utsikt mot mysiga Stig Claessons park.

Med sin närhet till flera parker och populära Nytorget, och med en grönskande innergård, bor du i en liten oas mitt på Söder intill populära SOFO! Alla rum är inbjudande och väldigt rymliga vilket gör det lätt möblera och förvaringsmöjligheterna i denna lägenhet är suveräna med en stor klädkammare och flera garderober i hallen. Utöver detta hör även ett generöst vindsförråd till lägenheten.

I hallen finns platsbyggd hatthylla och plats för skoställ. Hallen tar dig sedan vidare till en större innerhall som rymmer plats för garderober och skrivbord. Väggarna är ljusmålade och på golvet ligger en fint parkettgolv som smälter samman fint med fiskbensparketten i vardagsrummet. Från hallen kommer du direkt in i vardagsrummet och köket.

Vardagsrum är luftigt med vacker fiskbensparkett och högt i tak med goda sällskapsytor och plats för en stor säng. Bra med förvaring i en mycket rymligt klädkammare. Från vardagsrummet når du bostadens balkong genom dubbeldörrar. Balkongen har ett vackert läge med utsikt över takåsar, Sofia Kyrka i söder och Fjällgatan i norr.

Köket är fint renoverat med ljusa luckor, vitt kakel och oljad bänkskiva i trä. Det finns gott om förvaring i under och överskåp samt i en fint bevarat serveringsskåp för maximal förvaring. Köket är utrustat med kyl/frys, gasspis med ugn samt inbyggd diskmaskin. Gott om plats för matgrupp med plats för fyra personer. Väggarna är målade med en harmonisk ljusgrå färg och på golvet ligger fin parkett.

Badrummet är mycket stort med kaklade väggar och ljus plastmatta på golvet. Badrummet består av WC, badkar med dusch samt handfat, skåp och spegel.

Föreningen är stabil och välskött med god ekonomi och bra kassaflöde. Detta är ett boende utöver det vanliga som med sin höga höjd och fina utsikt måste upplevas på plats. Varmt välkommen på visning!

- Högst upp i huset med balkong i fritt läge och fantastisk utsikt!
- Grönskande utsikt mot mysiga Stig Claessons park
- Toppfin och ljus söderpärla med stora fönsterpartier
- Tilltagen takhöjd samt fina bevarade detaljer från byggåret 1929
- Bästa adress med lugnt läge i SOFO
- Bra förvaringsmöjligheter i stor klädkammare och garderober i hall
- Välskött fastighet i stabil förening

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 4 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-3701-1-27-2. Föreningen BRF Flaggan 10.

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 385 kr (Värme, vatten, vindsförråd, minimiutbud kabel-TV, bostadsrättsförsäkring ingår). Andel i föreningen är 3.53452 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån.

Föreningen äger fastigheten Flaggan 1. Brf Flaggan 10 i Stockholm bildades 1989. Föreningen upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt samt och 2 lokaler med hyresrätt. Husen ritades av arkitekt Ture Sellman och uppfördes 1929. Föreningen är äkta och äger marken.

Förvaltare
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Stockholm och den tekniska och administrativa förvaltningen sköts i egen regi.

Gemensamma utrymmen
Det finns en tvättstuga i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. I fastigheten finns det även barnvagns- och cykelrum, grovsoprum, källsortering, snickarverkstad och en mycket trevlig innergård.

Genomförda renoveringar
1991 Renovering av köksstammar
1993 Renovering av yttertak
1993 Renovering av balkongräcken
1994 Renovering av badrumsstammar
1995 Byte av Elstigare
1998 Fasad
2010 Spolning av avloppsstammar
2010 Målning av fönster
2014/2015 Renovering av trappuppgång
2014/2015 Byte till säkerhetsdörrar
2017 Fasadrenovering
2018 Spolning av stammarna

Kommande renovering
Föreningen har inga bestämda renoveringar men planerar att renovera vissa fönsterkarmar som behövs. Besiktning sker i så fall i vår.

Kabel-tv och bredband
Bredband (fiber) – Telenor (fd. Bredbandsbolaget). Föreningen har en gruppanslutning (går ej att välja bort) och kostnad faktureras och visas separat på den månatliga avgiftsavin, den ingår alltså inte i avgiften. Den ligger på 165 kr. Om du vill öka hastigheten kontaktar du Telenor direkt och får då ytterligare en avi direkt till dig för uppgraderingen. Det är ett avtal mellan dig och Telenor.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

P-platser/Garage
Föreningen har inga egna p-platser eller garage. I området gäller boendeparkering. Läs mer hos Stockholm Stad.

Kommande avgiftsförändringar
Inget planerat. Avstämt med föreningen 17/1-2020.

Övrigt
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelsevgiften
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av nuvarande prisbelopp.

Pantsättningsavgiften
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1% på nuvarande prisbasbelopp.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Här bor du i en lugn del av Sofo, som är och förblir ett av Södermalms mest eftertraktade områden att bo i. Ett stenkast bort ligger Vitabergsparken, Lilla och Stora Blecktornsparken och Nytorget med dess enorma utbud av mysiga cafeér och populära restauranger, missa inte t.ex. lördagsbrunchen på Urban Deli. På Katarina Bangata finner du bl.a. populära "Bondens Marknad" på sommaren. I kvarteren ovanför Renstiernas Gata växer södermalms restaurangliv, med fokus på bra mat. I närheten av Beckbrännarbacken hittar man bland annat Ai Ramen, Punk Royal, Nook och Café Nizza.

Utmärkta kommunikationer med flertalet busslinjer som på några minuter tar dig till Slussen och vidare! Tunnelbanestationen Sofia kommer etableras i närheten, med uppgång i Stigbergsparken.

Här bor du på bästa adress med närhet till allt!