BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Stenkvistavägen 10, vån 12

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 3.295.000 kr /accepterat pris
  • 18097
  • 948
  • 3171
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden och området
Vill du bo högt upp med milsvid utsikt? Högst upp i huset, på våning 12, väntar det här fina hemmet som förmodligen har bland det bästa läget i området. Riktigt fin och välplanerad 2:a med stor balkong! Balkongen blir till ett extrarum under sommarhalvåret. Det fria och höga läget i kombination med fönsterpartier i två väderstreck gör bostaden riktigt ljus och trivsam. Vardagsrum och kök är i öppen planlösning vilket skapar trevliga ytor för umgänge. Sovrummet har plats för en säng, fåtölj och förslagsvis en byrå. Från sovrummet nås en walk-in-closet. Badrummet går i en smakfull färgskala och är utrustat med bl.a tvättmaskin och torktumlare. I anslutning till hallen finns också en rymlig klädkammare.

Populärt och expansivt område med omedelbar närhet till T-bana, bussar, butiker och restauranger.

Balkong 
Attraktivt läge högst upp i huset med milsvid utsikt över Stockholm! Underbar balkong med plats för många vänner. Här kan du möblera med en loungesoffa, ett cafébord med stolar samt en massa växter. 

Kök 
Modernt och smakfullt kök, utformat i vinkel, med vita släta luckor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, ugn, mikro och diskmaskin.

Vardagsrum 
Vardagsrum och kök är i öppen planlösning vilket fortfarande är den layout som uppskattas av de flesta. Här finns plats för en soffa, TV-möbel och matbord. Stora fönsterpartier i två väderstreck bjuder på underbar utsikt över omgivningarna. 

Sovrum 
Det här är ett riktigt drömsovrum! Helt fritt från insyn, i stället bjuds du på vidsträckt utsikt över Stockholm. Här finns plats för en dubbelsäng, nattduksbord och förslagsvis en byrå. I anslutning till sovrummet nås en walk-in-closet.

Badrum 
Snyggt badrum med vitt kakel och grått klinker. Här finns dusch med glasvägg, toalett, tvättmaskin, torktumlare, handfat med kommod samt badrumsskåp. 

Klädkammare 
I anslutning till hallen finns en praktisk och rymlig klädkammare med hyllplan och garderober. 

Hall
Från hallen får du en fin blick över bostaden. Till vänster finns en hatthylla samt två garderober, på motsatt sida finns ytterligare två garderober. På golven i bostaden, utom badrum, pryder en enhetlig parkett och samtliga väggar är vitmålade.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 12, hiss finns. Lägenhetsnummer P2 1-2201. Föreningen Brf Regissören i Teaterkvarteret.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.295.000 kr /accepterat pris. Månadsavgift 3 428 kr (värme och kallvatten. ingår. Ett obligatoriskt tillägg om 229 kr/mån tillkommer för TV och internet. ingår ej). Andel i föreningen är 0.9421 %.

Driftskostnad

Totalt 333 kr/mån (3 996 kr/år) varav El 185 kr/mån, Vatten/Avlopp 148 kr/mån. Antal personer: 2. Den årliga elförbrukningskostnaden uppskattas till ca. 2 220 kr och den årliga varmvattenkostnaden till 1 776 kr. Uppgifterna grundar sig på den ekonomiska planen och skall ses som ett riktvärde som kan skilja beroende på avtal, leverantör, hushållets storlek samt olika vanor.

Överlåtelseavgift

1 163 kr. Betalas av köparen.

Allmänt om föreningen
Färeningen består av två byggnader, ett punkthus och ett lamellhus. Punkthuset består av 13 våningar och lamellhuset består av 5 våningar, totalt 98 lägenheter. Färdigställandeår är satt till 2019. Fastigheten innehas med äganderätt. Adress är Stenkvistavägen 8A-8B och Stenkvistavägen 10 och 12. 
En trevlig gård med planteringar och sittplatser finns mellan huskropparna.

Barnvagns- och cykelförråd 
Cykelrum finns dels på entréplan i hus P2, dels intill garageinfart. Det finns även ett flertal cykelplatser i garageplan samt på gården. Barnvagnsrum finns i anslutning till samtliga entréer. 

Garage 
Under bostadshusen i Brf Regissören ligger kvarterets gemensamma garage. 34 parkeringsplatser är reserverade för de boende i Brf Regissören. För information om kostnad samt platstillgång vänligen kontakta styrelsen. 

Hushållsel och varmvatten 
Hushållsel och varmvatten för bostäderna mäts separat och aviseras kvartalsvis i efterskott. 

Uppvärmning 
Fjärrvärme. Vattenburet system med radiatorer.

TV och internet
Basabonnemang för TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Fiber indraget i huset. Trådlös uppkoppling inom lägenheten.
Ett obligatoriskt tillägg om 229 kr/månad tillkommer för TV och bredband. Tjänsten som levereras heter Telia Triple Play.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift:
En överlåtelseavgift om 1 163 kr (2,5 % av prisbasbeloppet år 2019) debiteras köparen. 
En pantsättningsavgift om 465 kr per pant (1 % av prisbasbeloppet år 2019) debiteras pantsättaren.

Områdesbeskrivning

Närservice
I Högdalens centrum finns ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen.Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information och öppettider: http://www.hogdalencentrum.se/

Omgivningen
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek. Vid Bandängens 4H gård finns både djur och aktiviteter.

Kommunikationer
Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 10 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.

Skolor
Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära. Ca 1,3 km bort hittar ni Rågsvedsskolan (åk 0-9), 1,5 km bort Sturebyskolan (åk 0-9) och 1,6 km bort Örbyskolan (åk 0-6). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se