BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bandhagen

Bandhagsplan 9, vån. 10/10

  • 1 rum och kokvrå
  • 23 kvm
  • 1.795.000 kr Accepterat pris
  • 6937
  • 350
  • 6382
Värdera din bostad

Beskrivning

Magisk utsikt högst upp i huset! Varmt välkomna till denna renoverade etta mitt i Bandhagens centrum med utsikt över hela söderort. Låg avgift med närhet till kommunikationer och service direkt utanför dörren. Perfekt boende för den som vill bo billigt och yteffektivt mitt i Bandhagens centrum! Populär och stabil förening med över 100 hyresrättslokaler som man hyr ut.

 

 

 

 

Generellt om bostaden
- Högst upp i huset
- Låg avgift
- Magisk utsikt över söderort
- Renoverad
- Stilrena materialval
- Yteffektiv planlösning
- Direkt närhet till T-bana, bussar samt service
- Stabil och populär förening

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kokvrå . Våningsplan 10 av 10, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2080-4-650-3. Föreningen Hsb:s Bostadsrättsförening Bandhagen i Stockholm.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.795.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 1 985 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), förråd ingår). Andel i föreningen är 0.09756 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
1953

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2015-2018 Underhåll av värmesystem.
2015- Tvättstugor och portar, nytt kombinerat entré och bokningssystem. Besiktning och driftåtgärder för dag- och avloppsledningar.
2014- Renovering av hyreslokaler. OVK har genomförts samt SBA (systematiskt brandskyddsarbete) där exempelvis nödbelysning installerats i källare. Större underhåll på föreningens markområde. Nya lekplatser har byggts och trädfällningar utfördes i ett led att förnya vegetationen.
2012-Värmepump installerad på Bandhagsplan 9.
2010- Utbyte av värmeväxlare
2009- Föreningslokalen på Bandhagsplan 3 renoverades.
2008- Målning av trapphus. Renovering av tvättstugor Bandhagsplan 9-11. Iordningsställande av uthyrningsrum Kallforsvägen 29.
2002-2004 byttes stammarna i föreningen.


Kommande renoveringar
Fönsterbyte pågående, klart 2021.

Föreningen
HSB:s Brf Bandhagen bildades på mitten av 1950-talet och innehar fastigheterna kv. Bandlisten 1, Glasteglet 2, Stjärnvalvet 1, Kryssvalvet 5, Löpskiftet 1, Rullskiftet 2, Murbruket 1, och Pettringen 2 med tomträtt. Föreningens fastigheter innehåller 544 st bostadsrättslägenheter samt 1 st hyresrätt. Föreningen har även 129 lokaler av olika slag däribland hela Bandhagens centrum/Bandhagsplan med affärer, lokaler, friskola etc. Ca 25% av föreningens årliga driftsintäkter kommer från hyresgäster till dessa lokaler.

Gemensamhetsutrymmen
Lokalen på Bandhagsplan renoverades 2009 och är lämplig för allehanda sammankomster och hyrs ut till medlemmar i BRF Bandhagen.Lokalen har ett fullutrustat stort kök, ett stort rum med soffgrupp, bord, stolar, ytterliggare ett mindre rum, två toaletter, visst förrådsutrymme samt en ljudanläggning. Det finns gott om köksutrustning, bla 2 diskmaskiner. Lokalen kan hyras för olika ändamål och totalt får upp till 50 personer vistas i lokalen.

Övernattningslokal finns att hyra på Kallforsvägen. Här finns bl.a. sovalkov med dubbelsäng, litet kök med kyl, kokplatta och köksinredning, toalett med duschkabin, allrum med bäddsoffa, TV, soff- och matbord.

Det finns 16 små hobbylokaler med snickarbänk för utlåning, här kan du ex. måla om en köksstol eller snickra en egen hylla.

Ett flertal cykelställ och barnvagnsrum finns inom föreningen.

TV- och internetanslutning
Kabel-tv erbjuds via ComHem och basutbud ingår i månadsavgiften. För leverans av bredband finns möjlighet att ansluta till ComHem, Bredbandsbolaget eller Ownit.

Bilplats

Föreningen har 48 garageplatser, (500kr/mån), 91 st parkeringsplatser med el (250kr/mån), 3 parkeringsplatser utan el samt 2 fristående garagelängor, en med 6 platser på Fågelstavägen och en med 4 platser på Kallforsvägen. Förnärvarandje kö, för mer info om kötid kontakta HSB Stockholm.

Kommande avgiftsförändringar
1% avgiftshöjning från 1/1 2017.

Ägande
Delat ägande godkänns, juridisk person godkänns inte.

Överlåtelseavgift
1 120 kr. Debiteras säljaren.

Pantsättningsavgift
448 kr Ddebiteras köparen.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall
Rymlig hall med plats för avhängning samt förvaring. I anslutning till den nyrenoverade kokvrån

Kokvrå
Nyrenoverad kokvrå med vita skåpsluckor, kyl/frys och micro med grillfunktion

Rum
Väl tilltaget rum med plats för säng, matbord och sällskapsdel. Goda förvaringsmöjligheter i garderob

Badrum
Helkaklat badrum. Badrummet är utrustat med badkar, wc, tvättställ, spegelskåp, kommod, tvättmaskin och vattenburen handdukstork

Områdesbeskrivning

Allmänt om Bandhagen
Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelse av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturhistoriskt värdefull av Stockholm stadsmuseum. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje till Globen, Gullmarsplan eller T-centralen.

Service
Mindre centrum med apotek, Ica-butik, grekisk restaurang, pizzeria och café m.m.

Högdalen
För utökat utbud så ligger Högdalen centrum inom bekvämt tunnelbaneavstånd, 1 station bort. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

Kommunikationer
Tunnelbanans gröna linje tar dig till centralen på 18 minuter, Gullmarsplan nås på 10 minuter. Flertalet busslinjer till bl.a. Älvsjö, Ikea, Skarpnäck, Midsommarkransen och Bagarmossen.

Skolor och barnomsorg
Bäckahagens skola (åk. F-9) och Bandhagens skola (åk. F-6).
Mellan Högdalen och Bandhagen ligger en stor härlig parklek, Bandängen med lantgård i stadsmiljö, för de mindre barnen.