BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Ormkärr - Hagsätra

Stjärnsundsgatan 3 3tr

  • 3 rum och kök
  • 59.5 kvm

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade lägenhet med otroligt välutnyttjade ytor som verkligen bjuder in till ett socialt liv med familj och vänner. Utmärkt skick, låg avgift, en härlig balkong med utsikt över grönskade omgivningar - harmoni är ordet!

Här möts man av en modern planlösning med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Lägenheten ligger högst upp i huset på tre trappor och har en trivsam liten balkong mot grönska i bra läge och här kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren. Modernt & snyggt renoverat badrum, ett härligt kök och generösa fönsterytor i kombination med den utmärkta planlösningen skapar en ljus och luftig atmosfär. Ett boende att trivas i året runt! Perfekt läge med närhet till Ormkärrsskolan årskurs 1-6 bara 200 meter bort. Suverän lekplats i parkleken Stackenparken. 

VARDAGSRUM
Ett vardagsrum med en hemtrevlig atmosfär och mycket bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Generösa fönster ut mot den grönskande gården och solens strålar under dagen. Utgång till balkongen från vardagsrummet. Ekparkett på golvet vilket det är genomgående. Tapetserade väggar. 

BADRUM
Ett renoverat och modernt badrum från 2015 som verkligen nyttjats maximalt, med  badkar, tvättmaskin, toalett, tvättställ med tillhörande underskåp. Badrumsskåp med förvaring och spotlight. Kakel och klinker förstås. 

KÖK
Ett fint och stilrent kök från med fokus på matlagning och umgänge. Plats för matbord, goda arbetsytor och förvaring. Ett kök var funktionaliteten står i centrum - mästerkocken har verkligen plats för att briljera. Köksutrustningen består av kyl/frys, ugn, spishäll, diskmaskin samt en spisfläkt. 

SOVRUM 1 & 2
Två rofyllda sovrum med fönster mot lugn gård. I rummen finns plats för såväl dubbelsäng som övrigt passande möblemang. För förvaring finns garderobsvägg i det större rummet, samt suverän klädkammare i det andra sovrummet.  Möjlighet finns att bygga in klädkammaren till en alkov och få ett stort generöst sovrum. 

HALL
Välkomnande hall med mycket bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av två inbyggda garderober. Plats finns för garderob och klädavhängning. 

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett bra förråd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 174. Föreningen HSB Vårsådden.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 415 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), förråd ingår). Andel i föreningen är 0.21768 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav el 200 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 655 kr.

Föreningen
Föreningen bildades 1958 och 1960 stod husen klara. Adresserna är Fjugestagränd 1-23 2-4, Glanshammarsgatan 87-97, Stjärnsundsgatan 3-21 25-29 och Gällerstagränd 1-5. I föreningen finns 428 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt, 13 lokaler. (bostadsrätter 28 743 kvm, lokaler 1132kvm).

Byggnadsår
1959-1960

Uppvärmning
Fjärrvärme

Tvättstuga
Det finns 8 st tvättstugor på adresserna: Fjugestagränd 11 och 17, Glanshammarsgatan 93 samt Stjärnsundsgatan 11 och 27.

Gemensamma lokaler
I föreningen finns en föreningslokal, hobbylokal, vävstuga, bastu och motionsredskap.

Utförda renoveringar
2018 Stamspolning stående stammar, OVK-besiktnig, bastu
2017 Reparationer av balkonger.
2016 Stamspolning liggande stammar utanför fastigheten, dränering grund Fjugestagränd 17, 
2013 Utbyte av alla värmecentraler i föreningen.
2012 Utbyte av alla armaturer i trapphus och utebelysning.
2008 Totalrenovering av 2 tvättstugor Glanshammarsgatan 93.
2005 Nya fasadfogar mellan huskropparna.
2002-03 Omfattande renovering. Ny takpapp, stuprör, fläktar, (tryck och temperaturstyrda) samt nya rökluckor.
1994 Stambyte.

Kommande renoveringar
Längre fram planeras fönsterbyte, medel till detta avsätts genom årliga överskott.

Tv och bredband
Fiberuppkoppling via Bredbandsbolaget 100 Mbit. Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering
Föreningen har 234 parkeringsplatser, 125 kr/mån, för närvarande kort kö. Föreningen har även 73 garageplatser, för närvarande lång kö. Parkeringsplatserna administreras av HSB Servicecenter servicecenter.stockholm@hsb.se tel 010-442 11 00

Föreningens mark 
Föreningen äger marken

Överlåtelseavgift
1592,5 kronor.

Pantsättningsavgift
682,5 kronor.

Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomi är mycket god och med låg skuldsättning.
Avgiften höjdes 2018 med 3%. 
Föreningens lån ca 8,1 miljoner. 
Belåningsgrad föreningens lån ca 280:-/kvm

Kontakt
brf.varsadden@bredband.net
ordförande Jan Tomtin 073-9731389

Områdesbeskrivning

ORMKÄRR - LUGNT & BARNVÄNLIGT
Lugnt och barnvänligt område med bevarad grönska mellan den blandade bebyggelsen som råder. Området består till största del av två bostadsrättsföreningar och ett antal radhuslängor. Området uppfördes på sent 50 tal och tidigt 60 tal. På senare år har moderna kedjehus byggts. Området gränsar ut mot skog och Stuvstas fina villor. Härliga grönområden såsom Ormkärrsskogen och Älvsjöskogen med sina fina motionsspår. 

HAGSÄTRA - NÄRHET TILL DET MESTA
Området Hagsätra började byggas 1957 och är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. I Hagsätra centrum finner du ett bra centrumutbud av butiker samt även olika serviceinrättningar så som exempelvis vårdcentral, bank, bibliotek och apotek med mera. I övrigt finner du även två matbutiker, konditori och olika restauranger. Hagsätra gränsar till Älvsjö, Örby, samt Rågsved och Stuvsta. Stjärnsundsgatan ligger i ett lugnt och naturnära läge med närhet till centrum och allmänna kommunikationer. I Hagsätra finns även Vantörsbornas stora sommar-oas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. I närheten finner du även Hagsätra idrottsplats och Stuvsta IP. 

HÖGDALEN - ETT LEVANDE CENTRUM
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

KOMMUNIKATIONER - BUSS, T-BANA, PENDELTÅG
Ormkärr kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana och bussar. På gångavstånd ligger även Stuvsta station med pendeltåg bara ca 10 minuter bort. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på ca 10 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala. Tunnelbanan nås till fots på ca 7 min eller med buss och tar dig till Stockholm central på ca. 25 minuter. Älvsjö nås enkelt med buss 143. 

SKOLOR & BARNOMSORG
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy. Finns ett flertal förskolor i områdets närhet.