BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Sofia

Östgötagatan 89

  • 2 rum och kök
  • 37 kvm
  • Såld
  • 10824
  • 3379
  • 6884
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Östgötagatan 89!

Ett stenkast från Nytorget och Skanstull, säljs nu en perfekt planerad 30-talstvåa. Tack vare att lägenheten ligger två trappor upp i huset, med båda fönster mot den lugna innergården så är lägenheten väldigt tyst.

Köket är smart placerat innanför entrén och erbjuder gott om arbetsytor på köksbänken samt förvaringsmöjligheter bakom ljusa skåpluckor. Den maskinella utrustningen består av häll och en kombiugn (både micro och vanlig ugn), fläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Tack vare ett fönster in mot sovrummet får både köket och hallen in ett fint ljus. Här ryms ett matbord för cirka 2-4 personer.

Vidare in i lägenheten finner vi vardagsrummet som erbjuder gott om plats för soffa med tillhörande soffmöbler, samt en matplats om så önskas. Här har du utsikt mot föreningens lugna innergård. En inbyggd garderob i anslutning till vardagsrummet rymmer mycket förvaring för såväl en som två personer.

Från vardagsrummet nås det separata sovrummet, här står i dagsläget en 120-cm bred säng men en 160-cm bred säng ryms. Ett fönster mot innergården ger ljusinsläpp.

Badrummet nås från hallen och är i ett fräscht utförande med klinker på golvet och vitt kakel som klär väggarna. Här inne återfinns dusch, handfat, ovanhängande spegelskåp, extra förvaring på flertalet hyllplan samt wc. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Välskött förening som äger marken, samt har många renoveringar bakom sig. Låg belåningsgrad om ca 3140 kr/kvm (enligt årsredovisning år 2018) samt fem lokaler och en hyresrätt vilket genererar goda intäkter.

Lägenheten är belägen i trivsamma kvarter intill populära Nytorget vid SoFo. Ta del av Söders rika utbud av storstadspuls med restauranger, butiker, caféer och fina promenadstråk. Skanstulls tunnelbana ligger endast några minuter bort och flertalet busslinjer finns i närområdet.