BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina/ Sofia

Grindsgatan 35

  • 6 rum och kök
  • 161 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

SEKELSKIFTESDRÖM + BALKONG + TAKTERRASS

Varmt välkommen till en av Södermalms största och bäst belägna våningar i den skuldfria föreningen Ritaren 5 & 12. Denna moderna och ljusa sexrummare har totalrenoverats för cirka fyra år sen varsamt med noggrant utvalda designelement och inredning i klassiskt modern stil. Våningen med genomgående stora ljusinsläpp från två väderstreck och omkring 3 meter i takhöjd vilket skapar en härlig rymd.

De välplanerade 173 kvadratmeter golvarea är fördelade över bland annat ett öppet längsgående sällskapsrum med kök, matsal och vardagsrum, balkong och en hall med ingång till separat wc. En halv trappa upp finner ni trea bra sovrum, badrum och en inre hall med garderober. En trappa upp når ni vindslägenheten med takterrass, vardagsrum, sovrum och badrum. Våningen har tre ingångar samtliga är försedda med säkerhetsdörr.

Det rymliga och välutrustade köket blir bostadens hjärta och självklara mittpunkt. Här samlas familj och vänner för att laga mat och umgås och den socialt öppna planlösningen flätar vackert ihop köket med både den angränsande matsalen och vardagsrummet. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, mikro, fläkt och ugn. Här finns det även inbyggda högtalare ifrån HIFI klubben.

Den spaciösa matsalsdelen som får ett härligt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna hyser perfekt med plats för det stora bordet med 8-10 sittande matgäster. Intill matplatsen når ni den soliga balkongen med utsikt mot föreningens lugna innergård och vidare ut över takåsarna.

Även vardagsrummet har ett generöst ljusinsläpp och är en perfekt plats att umgås. Här samlas ni med hög mysfaktor i soffgruppen framför TV och inglasad eldstad. Inbyggd förvaring under trappan, målade väggar samt ljusa plankgolv.

En halv trappa upp når ni tre sovrum som ligger i ett högt och fritt läge med ett fantastiskt ljus och fönster mot lugn innergård. Alla tre sovrummen är i direkt anslutning till ett badrum samt inre hall med bra förvaring genom stora garderober. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, inglasad dusch, wc, handfat, förvaring och golvvärme.

En trappa upp når ni en en elegant vindsvåning med stor takterrass med sol från sen lunch till sen eftermiddag/kväll, mycket himmel och utsikt över takåsarna. Socialt och välplanerat med eget vardagsrum, sovdel, inbyggda garderober från Superfront. Övervåningen har takfönster, egen entré, element och golvvärme. Badrum med inglasad dusch, wc, handfat, förvaring och golvvärme. Finns möjlighet till kök, då stammarna finns kvar bakom garderobsväggen. Tegelstenen är behandlad i samband med renovering.

Brf Ritaren 5 & 12 är en skuldfri och mycket välskött förening med låga avgifter tack vare goda externa intäkter från hyreslokaler samt garage. Många gemensamhetsanläggningar i form av fyra innergårdar (lägenheter vetter mot två av dessa), två tvättstugor, två cykelrum och barnvagnsrum. Lägenheten har tillgång till ett förråd på markplan.

Omåttligt populära Helgalunden är en grön oas mitt i storstadsmyllret, vackert och ostört belägen invid Allhelgonakyrkan. Här har du perfekt närhet till Götgatans hela affärsutbud samt shopping och mat i Ringen och Skrapan. Korsar man Götgatan är man direkt inne i Sofo's erkända utbud av butiker, barer och restauranger. Här finns ett rikt nöjesutbud med bland annat ikoniska Trädgården under Skanstullsbron och stadens bästa biograf Victoria fem min bort. Nära till både T-bana Skanstull eller Medborgarplatsen, bussar och pendeltåg. Härliga stråk för promenad och löpning finns längs Årstaviken. Närliggande badplatser vid Årstaviken, Tantolundens strandbad eller familjevänliga Eriksdalsbadet. Ett stenkast bort finns Skånegläntans parklek och Rosenlundsparken. Nära till många omtyckta skolor och förskolor.