BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Södermannagatan 60

  • 2 rum och kök
  • 40 kvm
  • Såld
  • 11742
  • 4521
  • 8723
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Södermannagatan 60 och en mycket välskött förening med låga avgifter. På våning 1 i denna vackra 20-tals fastighet ligger denna nyrenoverade och genomgående 2:a med absolut toppläga i SoFo med Nytorget & Vitabergsparken några minuters promenad bort. Bostaden har genomgående ljusa och nymålade väggar, nyslipad fiskbensparkett i alla rum förutom kök där det ligger nyslipat trägolv. Lägenheten erbjuder ett rymligt sovrum som ligger lugnt mot föreningens innergård med en Spansk balkong som nås genom dubbeldörrar. Här finns plats för större säng och bra förvaring i klädkammare. Kök med ljus bänkskiva, integrerad diskmaskin, kolfilterfläkt, spishäll och ugn. Bra med arbetsytor i under och överskåp. Vidare har du det väl tilltagna vardagsrummet med ljusa väggar, fiskbensparkett och ett stort fönster mot Södermannagatan. Badrummet är fräscht med vitt kakel och ljus klinker på golv. I badrummet ligger golvvärme, ny kommod och dusch, WC samt plats för att installera tvättmaskin.

Byggnaden ritades av arkitektduon Anders Höög & Gunnar Morssing år 1927. I den låga avgiften ingår både kabel-tv och bredband och det finns inga planerade avgiftsändringar. Bostadsrättsföreningen Eken 17 är nästintill skuldfri (151 kr/kvm) och en mycket välskött och äkta förening som äger marken. I föreningen finns det en trevlig och välskött innergård med utemöbler och grillplats, man har även ett cykelrum, hobbyrum och en tvättstuga i källaren.

Här bor du mitt bland caféer, restauranger och trendiga butiker. Nytorget är SoFos mittpunkt och har kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva områden. Slå dig ner i gräset för en picknick och spana in Södermalms folkvimmel. Runt Nytorget finns bl a Urban Delhi och andra kvalitetsrestauranger. I närområdet finns förutom Nytorget och Greta Garbos torg även Vitabergsparken med sin parkteatersscen, lilla Blecktornsparken med tennisbana och bollplan samt stora Blecktornsparken med djur och parklek.

Varmt välkommen på visning!

- Mycket välskött förening som är näst intill skuldfri (lån 151 kr/kvm)
- Nyreoverad lägenhet med fina, nyslipade golv och nyrenoverade utskikt.
- Rofyllt sovrum mot lugn innergård med Spansk balkong som nås genom dubbeldörrar
- Lugn gata i SoFo med Nytorget ett stenkast ifrån