BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Bohusgatan 37, 5 tr

  • 3 rum och kök
  • 75 kvm
  • Såld
  • 10133
  • 1876
  • 9078
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en riktigt fin funkistrea med ypperligt läge på Söder, i lugna kvarter strax nedanför Ringvägen. Bostaden ligger dessutom högst upp i huset och har balkong i söderläge – perfekt för barnfamiljen, men även för ett par som vill ha ett extra rum.

 

Lägenheten är mycket smakfullt renoverad med omsorg om att bevara funkischarmen som ger en trevlig karaktär. De här husen är också småskaliga med endast två lägenheter per våningsplan, och närområdet bjuder på allt man kan behöva av service och aktiviteter, från förskolor och skolor till Stora och Lilla Blecktornsparken, Eriksdalsbadet, Söders och Sofos shopping- och krogstråk, bio och mycket annat.

 

Väl inne i lägenheten välkomnas du in i en hall med elegant Morris-tapet och bra plats för ytterkläder och skor. Hallen är centralt placerad och öppnar mot alla rum. I anslutning till hallen ligger det läckert renoverade badrummet med mörkgrått sexkantigt klinkergolv, stor duschhörna och bra badrumsmöbler samt tvätthörna.

 

Till höger om hallen ligger det yteffektiva originalköket som varsamt renoverats och uppdaterats med modern funktion, med matplats för 4–6 personer och ljusgrå skåpinredning till vita väggar och blåvitrutigt marmoleumgolv. Sovrummen ligger diagonalt och ostörda från varandra, det större bakom köket är ett elegant föräldrarum med sobert färgsatta väggar. Det mindre sovrummet är perfekt som barnrum eller arbetsrum, med ljust gammalrosa väggar och två klädkammare innanför varsin dörr. Båda sovrummen har vackra ljusa furugolv precis som hallen. Samtliga fönster har fina fönsterbänkar i sten som är från byggåret.

 

Sist men inte minst öppnar sig vardagsrummet över en väl tilltagen yta med utrymme för både sittgrupp, hemmabio och matsalsdel. Massor av ljus strömmar in från fönstret och balkongdörren in till det här fina sällskapsrummet där det är lätt att trivas både till vardag och fest. På balkongen har du en riktig mysplats på sommaren, med bästa solläge mot söder.

 

Material och standard är av hög och gedigen kvalitet, badrummet renoverades 2016 med golvvärme, tvättmaskin och duschväggar samt badrumsmöblemang från Vedum. En stilfull originalparkett finns i vardagsrummet, medan övriga rum har slipbara furugolv, alla trägolv i lägenheten är behandlade med hårdvaxolja. I köket ligger istället ett smakfullt schackrutigt golv (Forbo marmoleum).

 

Brf Masken är en stor och välskött förening som är närmast skuldfri, (lån per kvadrat endast  400kr) och avgifterna  har legat oförändrade under lång tid. Utöver de trevliga gårdarna har föreningen p-platser att hyra både utomhus och i garage till väldigt förmånliga priser.

 

Välkommen till en välplanerad och välrenoverad trea med härlig funkiskänsla, solig balkong och utmärkt läge på södra sidan av Söder!