BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Tanto

Flintbacken 18

  • 3 rum och kök
  • 77.5 kvm
  • 5.500.000 kr /Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till denna fantastiskt välplanerade lägenhet på ett av Södermalms bästa läge. Här bor du med utsikt över Årstaviken, närhet till badplatser och grönområden som Tantolunden. Med 15 minuters promenad når du Mariatorgets citypuls med dess stora utbud av och resturanger. Verkligen det bästa av två världar!

Populära brf Tanto är en lågt belånad förening med en välskött fastighet. Lägenheten har nyligen fått ett helt nytt stambytt badrum. Här erbjuds en välplanerad planlösning med stora rum och goda förvaringsmöjligheter. Härlig inglasdad balkong i sydvästläge med många soltimmar.

- Utsikt över Årstaviken

- Inglasad balkong

- Stambytt badrum

- Låg avgift

- Välplanerad bostadsyta

- Stora sovrum

- Gott om förvingsmöjligheter

- Lågt belånad förening

- Närhet till grönområdet och bad

- T-bana och pendeltåg

- Mariatorget och dess citypuls

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2049-2-276-2. Föreningen HSB Brf Tanto i Stockholm.

Byggnadssätt

Ventilation: Frånluft.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Kabel-TV och Bredband. Leverantör Comhem.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.500.000 kr /Accepterat pris. Månadsavgift 3 137 kr (värme, vatten, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.15168 %.

Driftskostnad

Totalt 550 kr/mån (6 600 kr/år) varav el 350 kr/mån, försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 3.

Föreningen

Byggnadsår
1964

Uppvärmning
Fjärrvärme

Allmänt om föreningen
Brf Tanto består av fem krökta 60-talshus med 729 lägenheter. 28 lägenheter är fortfarande upplåtna med hyresrätt (samt 24 studentbostäder) vilken är en dold tillgång för föreningen. Husen är belägna vid Tantolunden och Årstaviken - innerstans bästa miljö. Här finns stadens puls runt hörnet, men även vatten och grönska, charmiga kolonilotter och behagliga strandpromenader. Brf Tanto är en populär och mycket välskött förening som förvärvade fastigheten år 1980. Föreningen äger marken inklusive parkeringsområdena och de omkringliggande gårdarna.

Ekonomi
Föreningen har en fortsatt god ekonomi och balansräkningen är stark.

Avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftsförändringar för 2019. Beslut om eventuell avgiftshöjning för 2020 kommer att fattas i november/december 2019 då budget för nästa år fastställs.

Utförda renoveringar/åtgärder
Renovering av fastigheternas hissar - 2005-2008
OVK - 2009
Brandskyddsöversyn - 2010
Renovering av hyreslägenheter och hyreslokaler - 2010
Sopsugsprojekt avslutat - 2010
Målning trapphus - 2010
Passagesystem - 2010
Säkerhetsdörrar till alla hyreslägenheter - 2010
Fortsatt installation av rörelsestyrda armaturer i syfte att minska elförbrukningen - 2010
Nödbelysning brandtrappor - 2012
Injustering radiatorer - 2012
Fortsatt arbete med installations av rörelsestyrda armaturer - 2012
Fasadfogarna renoverades 2012-2015
Renovering av A, B, C och E-parkeringarna - 2011- 2016
Byte av fönster i markplan på samtliga hus - 2015-2016
Nya lekredskap på A-gården - 2016
Stambyte på Sockerbruksgränd - 2017
Stambyte på Flintbacken 2-10 - 2018/2019
Stambyte på Flintbacken 14-28 - 2019

Planerade renoveringar
Stambyte 2016 - 2021
(Till följd av pågående stambyte beräknas avgiften höjas ca 15 %)
Renovering betong nedre stomme i Hus C/garage 2018 - 2020
Renovering betongfasader/lutande balkongelement, takomläggning 2019 - 2022

Gemensamma utrymmen
I fastigheterna finns gym, bastu, snickarverkstad, cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum, festlokal, tre övernattningslägenheter och en roddbåt. Flertalet moderna tvättstugor och grovtvättstugor finns att tillgå. Föreningens hus är omgärdade av grönskande innergårdar utrustade med lekredskap, utemöbler, planteringar och fruktträd. Det finns en mysig grillplats med härlig utsikt för föreningens medlemmar.

Kabel-TV & Bredband
Förenings avtal med Com Hem avser endast det Analoga grundutbudet. Utbudet av Tv-kanaler förändras över tiden och är inget föreningen kan påverka. Föreningen har inget eget bredbandsnät, men man har tecknat ett gruppavtal med ComHem. 50/10 Mbit som ingår i månadsavgiften.

Bilplats
Parkeringsplatserna är belägna i anslutning till fastigheterna (348 st) kostar från 226 kr. Garageplatserna (111 st) finns under hus C, Tantogatan. P-platser och garage tillhör inte lägenheten utan hyrs separat, f.n kö.

Pantsättning
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Överlåtelseavgift
1162,50 kr, betalas av säljaren.
465 kr i pantsättningsavgift.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området
Högalids församling sträcker sig från Södermalms västra udde, längst ut på Reimersholme och bort mot Rosenlundsgatan i öster. Området är känt för sina många grönområden och härliga promenadvägar längs Årstaviken i söder och Riddarfjärden i norr. Det finns även tre holmar i församlingen, populära Reimersholme, lugna Långholmen med strand- och klippbad samt Årsta holmar. Det största grönområdet är Tantolunden där det finns orörd natur, kolonilotter, fina parkleker och gott om badplatser i form av flera bryggor och en barnvänlig sandstrand. På Zinkensdamm IP kan man titta på bandy eller själv åka skridskor under vintern. 

Nya Hornstull
Området som förr kallades knivsöder har idag genomgått en spännande förvandling. I och med att nya Hornstull öppnade under våren 2013 finns här en galleria i två plan med ett 40-tal konceptbutiker, caféer och restauranger. Ett guldkorn som är värda att nämna är kvartersbiografen Bio Rio.

Service
I området finns all tänkbar service som vårdcentral, systembolag, apotek, flertalet mataffärer och gym (SATS, Friskis & Svettis mm).

Kommunikationer
Högalids församling följer den röda t-bane linjen från Slussen med stationerna Mariatorget och Zinkensdamm som närmsta stationer. Buss 55 stannar i området och buss 3 samt 4 går ute på Ringvägen. Det är även nära till Södra station där pendeltåget går.

Båtplats
För den båtintresserade finns möjlighet att hyra båtplats på någon av de båtklubbar som finns utmed Pålsundet däribland Heleneborg båtklubb www.heleneborgs.se