BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Kvarnholmsvägen 88

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm

Beskrivning

Välkommen hem till detta moderna boende mitt på Kvarnholmen.

Här bor du med social öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Snygga materialval i köket som vita köksluckor, vitt stående kakel som stänkskydd och vitvaror i rostfritt. Badrummet är helkaklat i vitt och med klinker i grått. Här finns kombinerad tvätt och torkmaskin med praktisk arbetsbänk och bra förvaring i vita överskåp. Vardagsrummet är stort och lättmöblerat. Här ryms både soffgrupp och matbord om 6-8 personer samt övrig möblering. Via vardagsrummet tar du dig ut på den stora möblerbara balkong med sjöglimt och delvis inglasning. Sovrummet är rymligt med plats för stor säng och hel garderobsvägg med skjutdörrar. Lägenheten har genomgående parkettgolv och stora fönster med härligt ljusinsläpp. Stabil förening med bra ekonomi. Föreningen har sänkt avgiften med 15% under 2019. 

Kvarnholmen är en faktiskt stadsdel som växer fort. Intill bostaden finns Kvarnholmens centrum med närbutik, apotek, bageri m.m. Längre ner på gatan finns även gymmet Puls & Träning för den träningsbenägne. Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Här bor du med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna från varje hörn och har tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 41401. Föreningen Brf Spisbrödsfabriken.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 586 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.972 %.

Driftskostnad

Totalt 820 kr/mån (9 840 kr/år) varav el 300 /mån, vatten/avlopp 100 /mån, försäkring 200 /mån, övrigt 220 /mån. Antal personer: 2. Övrigt: Obligatorisk tillägg TV/bredband, Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Spisbrödsfabriken rymmer 94 bostäder om 1-4 rum och kök Föreningen har fem st lokaler för uthyrning i gatuplanet. Lokalerna planeras för café/restaurang, träning och kontor/service. Föreningen äger marken.

Byggnadsår
2017

Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen med radiatorer.

Ventilation
Bostäder: Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning, tilluft via uteluftsventiler bakom radiatorer.
Lokaler: FTX.

Varmvatten
Mätare för individuell varmvattenmätning till varje lägenhet.

Gemensamhetsutrymmen
Utrymme för källsortering av sopor, cykelrum, barnvagnsrum, städrum samt fastighets- och rullstolsförråd. Dessutom en grönskande gård i söderläge med lekytor och fotbollsplan gör kvarteret till en härlig mötesplats. Föreningens fastighet ska delta i fyra gemensamhetsanläggningar avseende garage, gård och anläggningar för dagvattenhantering samt andra för fastigheten erforderliga gemensamma anläggningar. Beroende på utbyggnadstakten i området finns eventuellt inte alla gemensamhetsanläggningarna tillgängliga i samband med inflyttningen.

 

Förråd
Till lägenheten hör ett lägenhetsförråd i källaren.

TV- och internetanslutning
Telia Triple Play som levererar Digital-tv, telefon och internetanslutning. Föreningen har avtal med TeliaSonera Sverige AB, en digitalbox för TV per lägenhet ingår. Separat obligatorisk kostnad om 220 kr/månad tillkommer utöver månadsavgiften.

Parkering
62 garageplatser i gemensamhetsanläggning som nås via hissen. Separat kö till platserna som hanteras av JM. Kontakta JM för information om eventuellt lediga platser.

 

Ägande
Delat ägande godkänns. Juridisk person godkänns inte.

Överlåtelseavgift
1163 kr, debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
456 kr, debiteras pantsättaren.

Övrigt
Besök gärna föreningens hemsida: brfspisbrodsfabriken.se/

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. 

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Bageriets egna närcentrum är fortfarande under utveckling men här finns redan nu en stor COOP butik, apotek, bageri, kemtvätt, frisör och pizzeria. Längre ner på gatan hittar du även ett gym (Puls och träning) samt flera restauranger såsom sushi och en italiensk restaurang Don Felice för att nämna några. På kajen finns otroligt populära glassbaren SNÖ. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron även kallad Kvarnholmsförbindelsen, till ICA-Maxi och Nacka Forum som bara ligger 1,5 km bort, för ytterligare utbud och service. Följer du strandpromenaden runt ön kommer du snart till Kvarnholmens stora grönområde med lekplatsen Lilla Kvarnholmen, boulebanor och lummiga skogsgläntor.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min men går även till Djurgården, Nacka strand, Gärdet samt Lidingö. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com